Sfântu Gheorghe își depune, în numele Ținutului Secuiesc, candidatura pentru "Capitala Culturală Europeană 2021"

Sfântu Gheorghe își depune, în numele Ținutului Secuiesc, candidatura pentru "Capitala Culturală Europeană 2021"

Primarul Antal Arpad a declarat că autoritățile vor depune, luni, în mod oficial, candidatura orașului pentru titlul de "Capitală europeană a culturii 2021", în numele "Ținutului Secuiesc". , a declarat joi, pentru AGERPRES, că oraşul are o vitalitate culturală remarcabilă, iar notorietatea multor evenimente culturale şi artistice organizate au depăşit graniţa judeţului, atrăgând oameni din toată Transilvania, dar şi din restul ţării, şi chiar şi din străinătate.Municipiul Sfântu Gheorghe îşi va depune luni în mod oficial candidatura pentru titlul de

"Cred că atuul nostru este faptul că suntem foarte îndrăzneţi. Suntem, să spun aşa, suficient de nebuni să avem curajul să facem proiecte foarte mari. Spre exemplu, privit de la Bucureşti, inclusiv Festivalul de teatru 'Reflex', organizat de Teatrul 'Tamasi Aron' pare o nebunie, să vină la Sfântu Gheorghe "Deutsche Theatre' pare o nebunie. Dar, în Sfântu Gheorghe există suficient de mulţi oameni nebuni, în sensul bun al cuvântului, ca să aibă proiecte curajoase şi să facă prin ele lucruri mari. Nu contează să fii un oraş foarte mare ca să obţii acest titlu, ci vibraţia contează, iar la noi există o vibraţie culturală mai mare decât altundeva", a explicat primarul Antal Arpad, citat de Agerpres.

El a menţionat că va face juriului o prezentare cu totul deosebită, care îl va face să îndrăgească municipiul Sfântu Gheorghe şi "ţinutul secuiesc".

Ne puteți urmări și pe Google News