Editura Evenimentul si Capital

Cum şi-a ascuns Voiculescu banii în Antena 1 și Antena 3. INGINERIE FINANCIARĂ: Şi-a cumpărat un AVION privat, cu 20 de milioane de euro, folosind un credit luat de ANTENA. Plimbările cu ELICOPTERUL, plătite tot din banii ANTENELOR

14-08/voiculescuincatuse-465x390
Autor: | | 271 Comentarii | 22230 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Judecătorii au dat publicității bunurile confiscate de la Dan Voiculescu. Printre ele se regăsesc sediile Grivco Group și Antena3. De inventarierea tuturor bunurilor care ar mai aparține familiei lui Dan Voiculescu sau ale apropiaților acesteia se va ocupa șeful Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Laura Kovesi, împreună cu specialiști din cadrul ANAF. Odată descoperite noi resurse de finanțare, acestea vor fi comunicate judecătorilor, care vor dispune sechestrarea lor până la acoperirea întregului prejudiciu sau chiar mai mult decât atât. Surse bine informate au dezvăluit, pentru EVZ, câteva inginerii financiare practicate de mogulul Dan Voiculescu.


SENTINŢĂ ISTORICĂ ÎN DOSARUL ICA. 10 ani de inchisoare pentru Dan Voiculescu. Filmul ultimelor ore de libertate ale mogulului: „Am trăit cu WC în curte. La pușcărie e înăuntru!”


În anii 2009-2010, acesta a cumpărat un avion Falcon, în valoare de 20 de milioane de euro, printr-un credit în leasing contractat de Antena 1. Avionul se afla în folosința exclusivă a lui Dan Voiculescu și a familiei sale. În schimb, Antena 1 plătea toate cheltuielile de operare și de întreținere, aproximativ 500.000 de euro pe an.

Cheltuielile cu avionul și mașina, plătite de Antene

Mașina de serviciu cu care circula Voiculescu era un Mercedes 500 S, în valoare de 200.000 de euro, cumpărat tot de Antena 1. Cheltuielile erau decontate de același post de telelviziune. Mașina de escortă, un Subaru Forester, era cumpărat tot de Antena 1, iar șoferii și aghiotanții lui Dan Voiculescu erau angajați ai posturilor TV Antena 1, Antena 3 și Euforia TV.

Zborurile cu elicopterul (800-1000 euro/oră) pe care mogulul le făcea prin țară, în interes personal sau de partid, erau decontate tot de Antena 1 și Antena 3. La fel erau decontate și mesele de protocol.

Sediul din Șoseaua București-Ploiești este prima proprietate a lui Voiculescu. În epoca lui Ceaușescu, clădirea a aparținut firmei Crescent. Acum, acolo este regia de emisie pentru cele cinci canale ale Antena Group și uplink-ul de satelit. Totodată, aici se află și studiourile de știri.

 
Ultima zi petrecutã în libertate de Voiculescu. Cel mai greu drum al lui FELIX: de la BIROUL LUXOS din TURNUL GRIVCO în CELULA de la RAHOVA | VIDEO

Mihai Gâdea, directorul Antenei 3, realizează „Sinteza zilei”  în platourile aflate la Romexpo, din studiouri închiriate pe o sumă infimă de la Camera de Comerț, condusă de Mihai Vlasov până la arestarea acestuia. Trebuie menționat că o parte din chirie era plătită prin publicitate pentru Camera de Comerț.

Există și emisiuni care se desfășoară în fostul sediu al Cinema Excelsior, de la Piața Chibrit, privatizat pe o sumă derizorie pe vremea când Mihaela Rădulescu făcea emisiuni la Antena 1.

Antenele vor plăti chirie la stat

În ceea ce privește sediul Intact Media Center, construit pe terenul ICA, din strada Gârlei nr. 1, acesta a fost închiriat Romtelecom. Se pare că în aceast contract a avut o mare influență și fostul ministru al Telelcomunicațiior, Sorin Pantiș. Din această afacere Dan Voiculescu a câștigat câteva milioane de euro.

 
EDITORIAL EVZ. Simona Ionescu: Nimeni nu va arunca în stradă jurnaliștii de la Antene!

Gajarea terenului obținut de la ICA către o bancă i-a adus lui Voiculescu, spun procurorii, un credit de alte 40 de milioane de euro.

În ciuda celor spuse de Mihai Gâdea la televizor, trustul media Antena Group va continua să-și desfășoare activitatea în clădirea din Strada Gârlei, prejudiciul către stat fiind recuperat din chirii.

Buncărul în care locuiește fostul mogul media împreună cu familia a scăpat de sechestru FOTO: RĂZVAN PETRESCU


Cât va sta în închisoare Dan Voiculescu


Bunuri confiscate:

1 Teren intravilan în suprafață de 29.220,03 mp situat în București, sector 1, strada Gârlei, și a construcțiilor aferente care vor trece în patrimoniul statului liber de orice sarcini.

2 Teren intravilan în suprafață de 4.457 mp situat în București, sector 1, strada Gârlei, care va trece în patrimoniul statului liber de orice sarcini.

3 Imobilul situat în șoseaua București – Ploiești, sector 1, București, compus din teren în suprafață de 4.184,41 mp și construcția în suprafață 3.140 mp edificată pe acesta cu suprafața construită la sol de 1.986,25 mp, care vor trece în patrimoniul statului liber de orice sarcini.

4 De la Voiculescu Camelia, suma de 2.984.358 de lei.

5 De la numita Voicules­cu Corina, suma de 2.984.358 de lei.

6 De la Voiculescu Dan, sumele încasate cu titlu de chirie de la Romtelecom, respectiv suma de 3.515.756 de dolari.

7 De la Camelia și Corina Voiculescu, chiriile încasate de la Romtelecom cât timp compania de stat a fost chiriașa lui Dan Voiculescu.

Judecătorii au mai decis să pună sechestru asigurator în vederea confiscării speciale a echivalentului în lei de la data punerii în executare a dispozitiei de indisponibilizare a sumei de 3.515.756,4 dolari, plus TVA aferent.

Clădirile construite de Voiculescu pe terenul ICA au fost confi scate de instanță și puse la dispoziția statului FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate