LOVITURĂ DE TEATRU ÎN SENAT: PSD a respins majorarea cu 20% a salariilor primarilor şi a şefilor de CJ

LOVITURĂ DE TEATRU ÎN SENAT: PSD a respins majorarea cu 20% a salariilor primarilor şi a şefilor de CJ

Majoritatea PSD şi ALDE din Senat a refuzat, în Senat, să majoreze salariile primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de Consilii Judeţene. Votul vine la o zi după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le promitea primarilor din România creşteri salariale astfel încât să nu fie "umiliţi".

Senatorii au dezbătut şi au votat, în această dimineaţă, Ordonanţa de Urgenţă 2/2017 privind majorarea unor salarii din administraţia publică locală, mai puţin a şefilor instituţiilor.

Ce prevede OUG 2/2017:

  • transport gratuit pe calea ferată pentru studenţi
  • creşterea punctului de pensie la 1.000 lei
  • creşterea burselor prin majorarea alocării per student de la 83 lei la 201 lei
  • creşterea pensiei minime de la 400 lei la 520 lei”
  • majorarea cu 20% a salariului din administraţia locală
  • majorarea cu 50% a veniturilor actorilor şi a altor categorii de artişti.

În cadrul dezbaterilor, PNL, PMP şi UDMR au susţinut în plenul Senatului modificarea OUG 2/2017 prin introducerea în categoria salariaţilor care beneficiază de o creştere cu 20% a salariului şi a primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de Consilii Judeţene.

UDMR a explicat că se poate ajunge, în forma actuală a OUG 2/2017, la situaţii în care un angajat al primăriei să aibă salariu mai mare decât primarul.

PMP şi PNL au spus că Guvernul nu ar trebui să facă o "cârpeală" şi că responsabilitatea cea mai mare atât în faţa alegătorilor cât şi a organelor judiciare le au primarii şi şefii de CJ, astfel că ei trebuie plătiţi corespunzător.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le spunea primarilor din România, cu o zi în urmă, că Guvernul le va creşte salariilor: "Să aveţi un nivel de salarizare în aşa fel încât niciodată cineva dintr-o primărie să nu aibă salariul mai mare decât primarul. Aşa ceva nu mai poate fi acceptat. Principala motivaţie pentru care eu susţin asta este dorinţa de a nu vă simţi umiliţi, de a avea din partea statului, prin nivelul salarizării, respectul cuvenit pentru ceea ce face".

Ne puteți urmări și pe Google News