Editura Evenimentul si Capital

Ședință de URGENȚĂ la EUROPOL. Șeful Poliției Române, convocat la Haga

Autor: | | 4 Comentarii | 8242 Vizualizari

Șeful Poliției Române, chestorul Bogdan Despecu, a participat la o întâlnire care a avut loc la sediul Europol și la care au au fost prezenți peste 550 de reprezentanți la nivel înalt ai instituțiilor de aplicare a legii din Europa. La Convenţia Şefilor Poliţiilor Europene principalele teme abordate au fost criza migraţiei, terorismul, criminalitatea cibernetică şi impactul dezvoltării tehnologiilor digitale.

O întâlnire importantă a avut loc la sediul Europol, din Haga, la care a participat șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu.

Poliția Română transmite că, în perioada 5 - 7 septembrie a.c., la Haga -  Olanda,  a avut loc Convenţia Şefilor Poliţiilor Europene, eveniment ce a reunit peste 550 de reprezentanți la nivel înalt ai instituțiilor de aplicare a legii și experți în domeniu, atât de la nivelul statelor membre, cât și de la nivelul agențiilor europene de aplicare a legii.

Principalele teme dezbătute au vizat aspectele cele mai relevante pentru cooperarea polițienească europeană. Pe primul loc pe agenda de securitate europeană au fost implicaţiile de securitate ale crizei migraţiei, terorismul, criminalitatea cibernetică şi impactul dezvoltării tehnologiilor digitale.

„În cadrul evenimentului, delegația Poliției Române a avut o serie de întâlniri bilaterale cu delegațiile din Franța, Belgia, Italia, Olanda, Norvegia și o întâlnire trilaterală cu Finlanda și Croația, în cadrul cărora a fost subliniată buna colaborare polițienească existentă și dorința de consolidare a relațiilor dezvoltate în timp. Partenerii internaționali au apreciat profesionalismul polițiștilor români, considerând că Poliția Română rămâne un partener de încredere, care s-a angajat ferm în susţinerea eforturilor internaționale de aplicare a legii, în special în materia combaterii proactive a criminalităţii, și care, prin activitatea desfășurată, contribuie la asigurarea securității în întreaga zonă europeană”, transmite Poliția Română.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate