Editura Evenimentul si Capital

Secretul din spatele uşilor Casei Regale, păstrat de Custode, interpretat de Gigi Becali şi Miron Cozma

Autor: | | 9 Comentarii | 5990 Vizualizari

Vrem, nu vrem, Regele Mihai, la 96 de ani, este pe cale să-şi încheie socotelile cu cele pământeşti. După o viaţă lungă şi plină de nenorociri, care l-au lovit mai mult nemeritat, era de aşteptat să treacă la cele veşnice demn şi discret, aşa cum a trăit. Pot pune mâna în foc că aşa şi-a dorit. Dar, ţi-ai găsit?

În România, nu ratăm nicio ocazie ca să demonstrăm că suntem trăitori la Porţile Orientului. Ceva uluitor se întâmplă în ultimele săptămâni. Scandalurile se ţin lanţ în jurul suferindului nostru Rege. Custodele şi soţul consort au instaurat o secretomanie de zici că starea lui Mihai I este de domeniul scutului de la Deveselu.

Ca să nu o luăm de când Regele a fost izolat, după ce i-a delegat prerogativele Principesei Margareta, întâia sa născută, să vedem ce s-a aflat din spatele uşilor Casei Regale în ultimele zece zile.

Pe 6 noiembrie, Familia a anunţat că starea generală a Regelui s-a agravat şi că acesta prezintă o slăbiciune accentuată. Principesa Margareta, cea pentru care, ca să-i poată succeda, Mihai I schimbase regulamentul Casei Regale, se afla deja la reşedinţa din Elveţia, unde regele îşi duce suferinţa.

De ziua onomastică, un alt comunicat preciza că sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavril îl găseşte pe Majestatea Sa în stare de suferinţă şi că nu va exista niciun eveniment organizat la reşedinţa acestuia. De asemenea, consemna că Regele a fost împărtăşit.

Imediat avea să se declanşeze un scandal uluitor. Casa Regală anunţa că fostul nepot favorit al Regelui, ex- Principele Nicolae, a încercat să intre cu forța în reședința din Elveţia. Cred că este vorba de unul dintre cele mai ruşinoase comunicate date de Casa Regală, de la întemeierea sa de către Carol I: „În seara de marți, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, la reședința din Elveția. Dl Medforth- Mills a forțat ușa casei, implicând în incident șase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestății Sale. Dl Medforth-Mills a agresat fizic și verbal trei persoane. Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forțeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-și vadă nepotul, lucru adus la cunoștință dlui Medforth-Mills în repetate rânduri. (…) Incidentul a survenit la doar o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtășanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif. Casa Majestății Sale a înaintat o plângere la poliția elvețiană”.

Deci, Regele, după ce s-a împărtăşit, a refuzat să se împace, pe patul de moarte, cu primul său urmaş pe linie bărbătească. Ar fi greu de crezut chiar dacă, la o citire mai atentă a comunicatului, nu am vedea că în cuprinsul comunicatului se vorbeşte de o decizie luată „de mai multe luni de zile”. Custodele este dator să explice clar opiniei publice de ce Majestatea Sa refuză să se ierte cu nepotul său, dar şi de ce acesta a fost înlăturat din linia de succesiune la tron. Prea multe supoziţii circulă, iar Regele a suportat destule umilinţe de-a lungul vieţii, de la propriul tată, de la mareşal, de la comuniştii care l-au alungat, de la cei care le-au succedat după 1989, ca să mai primească una de la urmaşii săi direcţi.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate