Editura Evenimentul si Capital

Românii apreciază comediile

La FEST (IN) pe Bulevard se promite multă comedie
Autor: | | 0 Comentarii | 82 Vizualizari

Conform unui sondaj de opinie realizat recent, 70% dintre spectatorii bucureşteni îşi doresc să vadă comedii pe scena teatrului. La cea de a IV-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard vor fi comedii din plin, promit organziatorii.

FEST(IN) pe Bulevard a ajuns la a IV-a ediţie, crescând de la an la an şi îmbogăţindu-se cu noi expresii artistice şi angajamente culturale.

„Cu timpul s-au adăugat noi secţiuni, ni s-au alăturat şi alţi parteneri, confirmând valoarea acestei iniţiative, care trebuie privită ca o provocare din perspectiva largă a noţiunii de „resurse culturale”, în sensul includerii unor elemente ca: spectacol, artă, patrimoniu cultural, tradiţii locale, mass-media etc. Propunem spectatorilor producții cu o tematică extrasă din realitățile cotidiene, dorind, astfel, să răspundem intereselor unor largi categorii de public”, spune Marinela Țepuș, managerul Teatrului Nottara.

Secţiunile principale vor avea caracter competitiv, iar sistemul de acordare a premiilor va fi unul flexibil şi interactiv, cu implicarea directă a publicului cunoscător şi iubitor de teatru.

„Vă așteptăm pe toți la festival, cu 31 de reprezentații (din București: Bulandra, Metropolis, Nottara, Odeon, Teatrul de Artă, Țăndărică, din țară: Arad, Brașov, Brăila, Cluj, Constanța, Iași, Timișoara, Târgoviște, din străinătate: Bulgaria, Cehia, Croația, Kosovo, Republica Moldova, Serbia, Slovenia)! Adăugăm un eveniment stradal, două expoziții de fotografie de teatru, trei spectacole-lectură, patru lansări de carte, patru colocvii”, mai spune managerul Nottara.

Festivalul Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard se desfășoară în două etape: 10-22 octombrie şi 23-24 noiembrie 2016, care marchează şi întoarcerea oficială a instituţiei acasă, în sediul din Bd. Magheru 20.

CRIZE DE FAMILIE (Secţiunea Competitivă I)

La Sala Studio George Constantin se desfăşoară, preponderent, secţiunea care are drept temă CRIZELE DE FAMILIE, subiect extrem de acut în viaţa de zi cu zi. Şi din ce în ce mai dezbătut. Prin intermediul actului teatral, ca formă de artă cu cea mai mare implicare în viaţa socială, ne asumăm misiunea de a atrage atenţia asupra mecanismelor care macină instituţia familiei, dar propunem şi „remedii” care lucrează subtil prin autentic şi iubire. Cele 11 spectacole sunt jucate de trupe din Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi, Maribor (Slovenia), Olomouc (Cehia) şi Târgovişte.

NETA (Secțiunea Competitivă II)

Nou creată în festival, Secţiunea NETA cuprinde 5 spectacole ale unor teatre din rețeaua de festivaluri NETA (New European Theatre Action). Participă teatre din România (Teatrul Nottara este membru NETA din 2015), Kosovo, Bulgaria, Serbia şi Croația.

BULEVARDUL COMEDIEI

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate