Editura Evenimentul si Capital

Reconstrucție de sân la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală

Autor: | | 1 Comentarii | 1436 Vizualizari

În fiecare an, în România, există 8000 de femei care suferă mastectomii parțiale sau totale. Spitalul Sfântul Ioan este unul dintre centrele de intervenţie unde femeile pot beneficia de programul naţional de protezare de sân. Conducerea spitalului a anunţat astăzi că operațiile de reconstrucţie de sân SUNT, ÎN PREMIERĂ, GRATUITE.

Spitalul Sf. Ioan îşi doreşte să devină un centru de referință în chirurgia sânului oncologic, având în vedere că are toate specialitățile necesare unui act medical și chirurgical de calitate pentru această patologie. Este ideea desprinsă din discursul directorului medical al Spitalului Sf. Ioan, prof. dr. Niculae Iordache.

style="width: 219px; height: 274px; float: left;" />Carmen Giuglea, şef Secție Clinică de chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă a Spitalului Sf. Ioan a spus la rândul său că „Reconstrucția mamară cu implant siliconic este una dintre metodele reconstructive cele mai facile atât pentru chirurgii plasticieni, cât mai ales pentru paciente, de aceea este preferată atunci când situația locală o permite. Până anul acesta, CNAS nu deconta implanturile. Din vara aceasta, a debutat Programul național de protezare de sân după mastectomii, din care 434.000 de lei au fost alocați spitalelor bucureștene pentru decontarea dispozitivelor necesare reconstrucției mamare cu implant siliconic (expanderul premergător implantului și implantul)”.

Noutatea este că pentru o pacientă mastectomizată la care se poate face reconstrucție cu implant, CNAS alocă în medie 3200 de lei pentru achiziționarea dispozitivelor necesare, intervenția chirurgicală reconstructivă și spitalizarea fiind oricum decontate și până în prezent. Fondurile au fost direcționate către spitalele care au în componență clinici/secții de chirurgie reconstructivă. Pentru început, Spitalul Sf. Ioan are alocate fonduri pentru un număr de 20 de dispozitive, dar, în funcție de lungimea listei de așteptare, aceste fonduri pot fi suplimentate. Cinci operații au fost deja efectuate.

„Este absolut necesar ca medicii oncologi să informeze pacientele că reconstrucția de sân face parte din procesul de vindecare fizică și psihică după mastectomiile cauzate de cancerul de sân!”, spune medicul primar oncolog Maria Chiș. Operația se stabileşte împreună cu pacienta, chirurgul plastician stabilește ce metodă de reconstrucție aplică, alegând-o pe cea mai adecvată. În cazul alegerii metodei reconstructive cu implant, este necesar ca de la terminarea tratamentului oncologic (chimioterapic și radioterapic) să fi trecut suficient timp astfel încât țesuturile locale să aibă o calitate care să permită operația de reconstrucție. Este bine de știut ca reconstrucția se poate începe în același timp cu rezecția oncologică, pentru că expanderul/implantul nu impietează tratamentul ulterior citostatic sau radioterapia.

Condițiile pe care trebuie îndeplinite de o eventuală pacientă sunt ca aceasta să fie asigurată la CNAS şi să se prezinte la spital cu o trimitere de la medicul de familie, plus recomandare de la oncolog cum ca este aptă pentru reconstrucție. Spitalul Sf. Ioan are serviciu de ambulatoriu gratuit, unde femeile se pot prezenta oricând pentru consultare și informare.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate