Reconstrucție de sân la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală

Reconstrucție de sân la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală

femeile care au suferit de cancer la sân pot beneficia gratuit de proteze cu implant prin inetrmediul Programului național de protezare de sîn. Unul dintre centrele în care se fac astfel de intervenții este Spitalul Sfântul Ioan din București.

Directorul medical al Spitalului "Sf. Ioan", Niculae Iordache, chirurg generalist, a declarat astăzi că unitatea medicală vrea să devină un centru de referinţă în chirurgia sânului oncologic. La rândul său, Carmen Giuglea, şeful Secţie de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă a Spitalului "Sf. Ioan", a afirmat că există fonduri pentru intervenţia în cazul a 800 de femei, însă a precizat că multe dintre cele care au suferit operaţii de mastectomie refuză să recurgă la această procedură, întrucât le este teamă de o nouă intervenţie.

"Până anul acesta, CNAS nu deconta implanturi. Din vara aceasta a debutat Programul naţional de protezare de sân după mastectomii, din care 434.000 de lei au fost alocaţi spitalelor bucureştene pentru decontarea dispozitivelor necesare reconstrucţiei mamare cu implant siliconic - expanderul premergător implantului şi implantul. Noutatea este că, pentru o pacientă mastectomizată la care se poate face reconstrucţie cu implant, CNAS alocă în medie 3.200 de lei pentru achiziţionarea dispozitivelor necesare, intervenţia chirurgicală reconstructivă şi spitalizarea fiind oricum decontate şi până în prezent. Fondurile au fost direcţionate către spitalele care au în componenţă clinici/secţii de chirurgie reconstructivă. Pentru început, Spitalul Sf. Ioan are alocate fonduri pentru 20 de dispozitive, dar, în funcţie de lungimea listei de aşteptare, aceste fonduri pot fi suplimentate. Cinci operaţii au fost deja efectuate", a explicat dr. Carmen Giuglea.

Ne puteți urmări și pe Google News