Editura Evenimentul si Capital

Rechizitoriul în dosarul Colectiv scoate la iveală detalii ÎNFIORĂTOARE. Extinctoarele erau EXPIRATE încă din 2014, iar tinerii au încercat să stingă FLĂCĂRILE UCIGAŞE cu bere. În clubul GROAZEI au fost TEMPERATURI şi de 900 de grade Celsius

Rechizitoriu finalizat în dosarul Colectiv
Autor: | | 10 Comentarii | 1431 Vizualizari

Rechizitoriul în dosarul Colectiv a fost finalizat şi dezvăluie detalii terifiante. Studiile făcute de specialişti au arătat că s-au atins temperaturi şi de 900 grade celsius şi că cei prinşi înăuntru s-au chinuit minute bune pentru a deschide una dintre uşile blocate. În interiorul clubului artificiile erau interzise, iar extinctoarele erau stricate.

Digi24 a obţinut rechizitoriul finalizat în dosarul Colectiv. În cele 171 de pagini este descris pas cu pas ce s-a întâmplat în incendiul din noaptea din 30 octombrie, în urma căruia 64 de persoane au murit. Se pot vedea pentru prima dată şi înregistrările video, dar şi capturi foto, care sunt însă neclare din cauza flăcărilor şi a căldurii care a afectat camerele de luat vederi.

Potivit rechizitoriului, s-au atins și temperaturi de 900 de grade celsius. În mai puţin de un minut flăcările au învăluit aproape jumătate din club, arată expertiza, potrivit B1 TV. Una dintre uşile clubului s-a blocat, iar tinerii au încercat minute bune să o deschidă. În ciuda încercărilor celor aflaţi în club de a stinge flăcările cu bere, focul a ajuns la tavan în doar 33 se secunde.

“Am mers pe burtă şi datorită faptului că aerul devenise irespirabil mi-am scos puloverul, l-am udat cu berea care o mai aveam în sticlă şi mi-am acoperit căile respiratorii. Cu toate acestea puloverul s-a impregnat cu miros de fum într-un timp scurt. Am continuat să mă târăsc până când am observat o fantă de lumină şi m-am deplasat în direcţia respectivă, trecând pe lângă persoane care erau întinse pe jos şi gemeau. Se auzea cum cineva lovea în uşa de acces şi striga după ajutor. M-am îndreptat în direcţia respectivă, uşa a fost deschisă şi cu şuvoiul de mulţime am ieşit şi eu.”, se arată în declaraţia unui tânăr prezent în noaptea incendiului în clubul Colectiv.

Anchetatorii susţin că artificiile de la care a luat foc întreg clubul erau destinate uzului în spaţii deschise, nicidecum într-o clădire, în spaţii strâmte, iar extinctoarele erau expirate încă din anul 2014. 

„Sub primul tablou electric, din încăperea notată cu litera C (n.n. compartimentul secundar din incinta sălii de divertisment, situat pe partea stângă imediat după intrare), au fost descoperite cinci stingătoare care au fost analizate (…) ocazie cu care s-au constatat următoarele: primul stingător este model P6, cu pulbere, ultima verificare fiind menţionată în luna iulie a anului 2013, cu data de expirare în luna iulie a anului 2014; pe furtunul de evacuare se văd urme de substanţă albă, ceea ce denotă că stingătorul a fost utilizat; manometrul indică lipsa presiunii. al doilea stingător este model G2, cu dioxid de carbon, ultima verificare fiind menţionată în luna iulie a anului 2013, cu data de expirare în luna iulie a anului 2014; nesigilat, fără manometru şi furtun;(…) La distanţa de 1,75m, faţă de stâlpul nr.1 de susţinere a plafonului, sub stratul de funingine de pe podea a fost descoperită o piesă metalică (marcată cu litera O), sub forma unei tije, prevăzută la un capăt cu un cerc, având ataşat un rest colier plastic de culoare roşie. Această piesă este posibil să fie un inel de siguranţă al unui extinctor”, se mai arată în draftul rechizitoriului.

Printre alte nereguli grave depistate de anchetatori se numără lipsa a minimum două căi de evacuare, lipsa mijloacelor de ventilare şi a spaţiilor suplimentare pentru public.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate