Editura Evenimentul si Capital

RECHIZITORIU DNA: Consilierul personal al lui Sorin Oprescu a fost filmat în biroul din Primărie când scria pe o coală suma pe care o voia ca șpagă | DEZVĂLUIRI

Autor: | | 21 Comentarii | 3357 Vizualizari

Solomon Wigler, consilierul personal al primarului Sorin Oprescu, suspendat din funcţie, a fost trimis în judecată, în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită 204.000 de euro pentru intervenţii în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale necesare construirii a trei supermarketuri.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada mai-iunie 2012 - mai 2015, Solomon Wigler, în calitate de consilier personal al primarului general al Capitalei, a pretins, în mai multe rânduri, 230.000 de euro şi a primit, în mai multe tranşe, 179.000 de euro de la un o persoană (martor denunţător în cauză – Alexandru Claudiu Buciu), promiţând că va interveni la funcţionari din aparatul administrativ al edilului şi la consilieri din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pentru iniţierea şi votarea unor proiecte de hotărâre care vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificării a trei supermarketuri în Bucureşti şi acceptarea unei donaţii de către Primăria Capitalei.

 

Probă esențială

Una din probele esențiale este un proces verbal de redare a discuţiei ambientale purtate de Wigler Solomon şi martorul denunţător din data de 28.05.2015, între orele 19:26 – 20:26 la biroul lui Wigler din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti. Discuţia s-a purtat în ziua în care a avut loc şedinţa Consiliului General a Municipiului Bucureşti pe a cărei ordine de zi a figurat aprobarea unei donații. respectiv a unui PUZ.

Cu prilejul acestei discuţii, Wigler îl înştiinţează pe martorul denunţător că ambele hotărâri care îl interesau au fost aprobate în şedinţa consiliului general din ziua respectivă.

 

Prin HCG 114/28.05.2015, a fost aprobat PUZ-ul în vederea edificării unui magazin KAUFLAND pe şos. Alexandriei nr. 152, iar prin HCG 105/28.05.2015 a fost aprobată donarea de către SC KAUFLAND ROMÂNIA Primăriei Municipiului Bucureşti a unui teren situate pe B-dul 1 Mai nr. 51-55.

Totodată, martorul denunţător şi Wigler au convenit asupra modalităţii în care acesta din urmă trebuia să primească suma de 51.000 de euro, pretinsă în scopurile arătate mai sus. Astfel, au stabilit ca la data de 03 iunie 2015, martorul denunţător să-i remită suma de 25.000 de euro ca primă tranşă, urmând ca diferenţa de 31.000 de euro până la 51.000 de euro să o remită în săptămâna 8-12.06.2015.

La momentul în care au stabilit să primească suma de 25.000 de euro, Wigler a consemnat pe o coală de hârtie format A4, cuantumul sumei în discuţie.

 

Redăm mai jos discuţia ambientală din data de 28 mai 2015.

Solomon Wigler:  Hai, hai! Ce faci?    

Alexandru Claudiu Buciu: Uitați... sper, că bine! Adică, am așteptat cu nerăbdare, că... gata?

Solomon Wigler:  Două.

Alexandru Claudiu Buciu: Amândouă.

Solomon Wigler:  S-au semnat amândouă, fără problemă!

Alexandru Claudiu Buciu: Și cu de ăla, număr de aia, că atunci, data trecută am crezut c-o trecut donația și n-o trecut... cu... câți trebe '.

Solomon Wigler:  A trecut cu ...[neinteligibil]... 38, 39, ...[neinteligibil]... 

Alexandru Claudiu Buciu: Bun! De ce am vrut să vin eu azi-dimineață? Eu  marți pot 20.

 

[În continuare, conform imaginilor video, WIGLER SOLOMON îl invită pe BUCIU ALEXANDRU CLAUDIU să meargă împreună în alt birou, unde să continue dialogul.]

 

Solomon Wigler:  Hai, ...[neinteligibil]...! Stai, să aprind lumina aici, că...!

Alexandru Claudiu Buciu: Bun.

Solomon Wigler:  Nu, că mâine nu sunt. Sunt plecat. 

Alexandru Claudiu Buciu: Și eu plec, dar aia am vrut! Eu am vrut să vin de dimineață să vă spun, să nu vă pun într-o încurcătură.

Solomon Wigler:  Da.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate