Editura Evenimentul si Capital

Răzvan Mazilu și actori ”zburători” deasupra spectatorilor. Unde pot fi văzuți I FOTO

14-05/saraiman-edit2-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 180 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Mai sunt două săptămâni până când a doua parte a FEST – FDR2014 (Festivalul European al Spectacolului Timișoara –Festival al Dramaturgiei Românești) va începe la Timișoara. Această secțiune ține opt zile, din 10 până în 17 iunie, și aduce 18 evenimente spectaculoase. Trupe de teatru din Europa și America aduc la Timișoara actori ”zburători”, protagoniști ai unor show-uri monumentale.

Timișoara a devenit, de la mijlocul lui mai, capitală a artelor spectacolelor, primele cinci zile ale FEST-FDR2014 aducând în orașul de pe Bega peste 150 de artiști și oameni ai scenei, 15 reprezentații din cele mai diverse despre probleme stringente ale realității abordate creativ.

În luna iunie, în continuarea festivalului, Teatrul Național din Timișoara este gazda a 18 evenimente de mare anvergură. Este vorba de șase spectacole pe care publicul le va putea viziona în Piața Victoriei, gratuit.  Do Do Land (miercuri, 11.06 și joi, 12.06, ora 22) este o producție a companiei Grupo Puja! din Spania, o transpunere după Alice în Țara Minunilor de Lewis Carroll); Lazurd (sâmbătă, 14.06 și duminică 15.06, ora 22,00), un spectacol al Companiei Senza Tmpo, Spania, o splendidă poveste muzicală a rătăcitorilor Mediteranei; Geografia Inutil de Peca Ștefan (luni, 16.06, ora 17,00) un spectacol al Erro Grupo din Brazilia, un spectacol comic și colorat despre oameni, locuri, clădiri și alte locuri comune; nu în ultimul rând Ulro (luni, 16.06, ora 22,00), o producție a Teatr Snow, Polonia, un spectacol nocturn, cu efecte spectaculoase de lumină și atmosferă science fiction. Mai sunt programate, de asemenea cu participare liberă din partea publicului, două concerte, în Parcul Civic, lângă Sala 2: Ze Murnau (vineri, 13.06, ora 22,00) și Exit Oz (marți, 17.06, ora 22,00). Alte 10 evenimente vor avea loc în sălile de spectacol ale Naționalului: un regal de teatru-dans (cu Gigi Căciuleanu, Răzvan Mazilu și Andrea Gavriliu), un nou concert susținut de Tibor Cári & The Theatre Fleas Orchestra și nume-surpriză, cum ar fi Peter Stein, una dintre cele mai mari voci ale regiei europene ale secolului, sau celebrul creator de modă și de costum de teatru Christian Lacroix. Programul detaliat poate fi găsit aici: http://ro.tntimisoara.com/programul-fest-fdr2014/. ( Sursa foto: Jose Rodriguez, Francisco Enciso)

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate