Rata infracționalității la New York cu 4,6% în 2014

Rata infracționalității la New York cu 4,6% în 2014

Rata infracţionalităţii la New York a scăzut cu 4,6% în 2014, iar numărul crimelor a atins cel mai mic nivel din 1993 şi până în prezent, a anunțat primarul Bill de Blasio.

Numărul furturilor a scăzut cu 2.600 în 2014, la metrou au fost comise cu 15% mai puţine infracţiuni, iar la poliţie au fost depuse cu 11% mai puţine plângeri decât în 2013, potrivit mediafax.ro.

"Pentru cei care trăiesc în oraş de mai mult timp, aceste cifre ar fi fost de neimaginat în urmă cu câţiva ani", a subliniat de Blasio, precizând a scăzut atât că numărul percheziţiilor corporale, cât şi al arestărilor pentru deţinere de canabis.

Şeful poliţiei neyworkeze Bill Bratton a declarat că au fost înregistrate aproximativ şase infracţiuni pe zi la metrou în 2014, ceea ce reprezintă un risc de agresiune de unu la un milion.

Ne puteți urmări și pe Google News

De Blasio este vizat de mai multe săptămâni de numeroase critici, formulate de poliţişti newyorkezi. Democratul de stânga a fost acuzat atât că a încurajat manifestaţii uriaşe contra violenţelor comise de către poliţişti - organizate după ce aceştia au ucis mai mulţi afroamericani neînarmaţi - cât şi de faptul că nu i-a susţinut suficient pe funcţionari.