RADU MAZĂRE -„Comunicat de presă din beci nr.1”

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a transmis, în această după amiază, un “comunicat de presă din beci nr.1” făcând referire la Arestul Capitalei, unde este încarcerat de două luni. El susţine că DNA îl vrea “închis la beci, nejudecat şi nevinovat”. Faptul că, mai nou,ar avea o casă în Franţa, este, spune Radu Mazăre, “o fumigenă”.

“În ultimii 10 ani, incepând din 2005,  „sistemul” m-a acuzat de câte-n luna şi-n stele. De fiecare dată însă am avut posibilitatea să vorbesc şi să mă apăr. LIBER. Cel mai bun exemplu este deja celebrul dosar al retrocedarilor, unde sunt acuzat şi judecat din 2008. Când expertiza încuvinţată şi realizată de instanţa de judecată (refuzată de DNA în timpul urmăririi penale) a demonstrat fără echivoc că nu am retrocedat domeniul public al statului, adică principala acuzaţie din dosar, s-a facut linişte. Şi tot aşa!!

Acum insă, stau la beci de 8 săptămâni, am demisionat din partid şi din funcţia de primar şi am anunţat că nu mai vreau o viaţă politică sau publică. Nu mai pot fii suspicionat că aş putea influenţa pe cineva. Totuşi, constat că de fiecare dată când trebuie să merg în instanţă pentru a mi se judeca sau rejudeca eliberarea se declanşează „pe surse”, în mod automat un linşaj mediatic. La aceste atacuri obscure, din nefericire pentru mine, nu mai pot reacţiona şi spune nimic pentru că sunt „ascuns”.

Spre exemplu, acum a apărut o noua fumigenă : cică eu aş avea o casă in Franţa, la Nice. De fapt, am aflat din documentele citite de avocaţi la dosar că există o casă sau un apartament acolo achiziţionat cândva de o firmă a domnului Mihai Craiu, fost director la postul tv Antena1. Eu nu am fost niciodată la acel imobil, nu l-am văzut şi nu am ştiut vreodată de existenţa lui. Intrebaţi-l pe domnul Craiu a cui este casa, dacă se cunoaşte cu mine şi dacă eu am vreo legatură cu investiţia domniei sale. Si acesta este doar un exemplu. Pentru aşa ceva DNA consideră că eu trebuie să stau închis la beci, nejudecat şi nevinovat, ca între timp ei să cerceteze o suspiciune fabuloasă din viaţa unor oameni pe care nici măcar nu-i cunosc.

Consider că este nedrept ce mi se intamplă şi pot să vă spun că aici, in arestul preventiv, sunt mulţi alţi oameni ca mine, care nu inţeleg de ce trebuie să stea la beciuri fără să se poată apăra juridic sau ca imagine. Nu cred că acesta este un mod corect de a se face justiţie, condamnat aprioric la televizor sau „pe surse” şi înfundat în arest preventiv prin decizii prelungite la infinit, ce induc în mod automat în opinia şi impresia generală o falsă şi certă vinovaţie a celui cercetat. Voi reveni.”

Cu mulţumiri,

Radu Mazare

Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro