PROTEST în faţa Ambasadei Chinei: 16 ani de la genocidul îndreptat împotriva practicanţilor Falong Gong

PROTEST în faţa Ambasadei Chinei: 16 ani de la genocidul îndreptat împotriva practicanţilor Falong Gong

Practicanţi Falun Gong, activişti pentru drepturile omului precum şi membri ai societăţii civile comemorează, pe 25 aprilie, 16 ani de la începerea persecuţiei practicii spirituale Falun Gong - cunoscută şi sub numele de Falun Dafa - în China. Manifestanţii paşnice îndreptate împotriva a ceea ce este denumit genocidul împotriva practicanţilor Falung Gong, au loc în 114 ţări. În România, susţinătorii acestora au organizat un protest în faţa Ambasadei Chinei, la Bucureşti.

Apelul paşnic din Bucureşti are loc loc între orele 11,45 – 13,45 pe trotuarul din faţa Ambasadei Chinei de pe Bd. Beijing, intrarea în Parcul Bordei iar mai târziu în aceeaşi zi, între orele 14,30 – 19,00 va avea loc o activitate de informare a publicului la intrarea în Parcul Herăstrău, intrarea Arcul de Triumf. Cu aceaste ocazii practicanţii Falun Gong vor sta la dispoziţia publicului pentru a răspunde la întrebări şi vor încuraja pe cei prezenţi să semneze o petiţie prin care se cere oprirea persecuţiei inumane care continuă şi în prezent în China, transmit organizatorii manifestaţiei.

Exact cu 16 ani în urmă, zece mii de practicanţi Falun Gong s-au adunat în mod paşnic la Beijing, cerând conducerii ţării lor să înceteze să-i mai hărţuiască. De fapt, scopul lor principal era eliberarea celor 45 de practicanţi, care fuseseră bătuţi şi arestaţi cu câteva zile în urmă.

Deşi părea că întâlnirea, considerată a fi cea mai mare manifestaţie de la masacrul din Piaţa Tiananmen, a decurs bine iar mulţimea de practicanţi a plecat la fel de liniştită cum a venit, în vara aceluiaşi an, la 20 iulie 1999, regimul chinez a lansat o persecuţie de o brutalitale fără precedent împotriva Falun Gong care continuă şi în zilele noastre în China continentală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Falun Gong, ce cuprinde un set de exerciţii line, meditative, şi are la bază principiile Adevăr-Compasiune-Toleranţă, a cunoscut o popularitate rapidă în intreaga China începând din anul 1992 când a fost făcută publică, iar fondatorul şcolii, domnul Li Hongzhi, a fost nominalizat de multe ori la Premiul Nobel pentru Pace.

Această popularitate a practicii spirituale, estimată de Partidul Comunist Chinez între 70 -100 de milioane de oameni, a pus în încurcătură regimul ateist din China.

De atunci, brutalitatea persecuţiei a atins cote de neimaginat, în prezent practicanţii Falun Gong din China fiind executaţi, la ordinul propriului guvern, prin prelevarea organelor pe viu, pentru profit, potrivit organizaţiilor internaţionale de drepturile omului.

Participanţii la apelurile paşnice care vor avea loc în peste 114 ţări aflate în toate colţurile lumii, au credinţa fermă că foarte curând brutala şi sistematica persecuţie se va termina şi întrega lume va sărbători libertatea pentru Falun Gong, şi, odată cu aceasta, libertatea pentru toţi cetăţenii chinezi.