Editura Evenimentul si Capital

Primul termen în PROCESUL lui VANGHELIE. Fostul edil le-a cerut judecătorilor să-l lase să meargă la facultate

Autor: | | 0 Comentarii | 607 Vizualizari

Tribunalul București a judecat astăzi primul termen în procesul fostului primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, în care este acuzat de nouă infracțiuni de luare de mită, nouă infracțiuni de abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani. Vanghelie vrea să demnstreze că toate acuzațiile aduse de procurorii DNA sunt false.

 Marian Vanghelie a cerut judecătorilor extinderea controlului judiciar la nivel național ca limită teritorială. El vrea să meargă la cursuri, la Constanța, unde este student. Mai mult, fostul edil are o serie de propuneri din partea unor companii naționale pentru a fi director. Una dintre firme, a spus Vanghelie în fața judecătorilor, i-a propus să fie chiar director de investiții. Un nou termen a fost stabilit pentru 10 februarie.

În acest dosar, alături de edil au mai fost trimiși în judecată Mircea –Sorin Niculae, asociat și administrator al mai multor societăți comerciale ( șapte infracțiuni de complicitate la luare de mită și șapte infracțiuni de spălare de bani), Sorin- Ștefan Ciocan (spălare de bani), Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 S.R.L (complicitate la luare de mită, spălare de bani) și Marin Dumitru (opt infracțiuni de dare de mită).

Rechizitoriul DNA

Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2014, Vanghelie Marian-Daniel, în calitate de primar al Sectorului 5 din București, ajutat deNiculae Mircea-Sorin și parțial de  Ciocan Laura, a solicitat și primit de la inculpatul Dumitru Marin foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu atât în vederea atribuirii de către Primăria Sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri cât și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 738.019.000 de lei).

Concret, foloasele necuvenite solicitate și primite de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel de la inculpatul Dumitru Marin au constat, în principal, în: 1) predarea de sume de bani lichizi, 2) încheierea și executarea unor contracte, nejustificate din punct de vedere economic, cu societăți comerciale controlate de către inculpatul Vanghelie Marian-Daniel ori în legătură cu care acesta avea un interes personal, 3) cedarea părților sociale și, implicit, a patrimoniului – unei societăți comerciale către persoane indicate de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, 4) transferul dreptului de proprietate asupra a două vile către o persoană indicată de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, 5) achitarea cheltuielilor prilejuite de campaniile electorale, 6) oferirea de bunuri de valoare (ceasuri); 7) încheierea de contracte de sponsorizare cu Primăria Sectorului 5 București, în vederea susținerii financiare a organizării unor manifestări publice aducătoare de capital electoral pentru inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, 8) achitarea de sume de bani unor persoane care au întocmit liste cu semnături pentru susținerea unei candidaturi la alegerile europarlamentare, 9) suportarea costurilor unor lucrări de renovare la obiective indicate de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, 10) suportarea costurilor de renovare ale unor magazine aparținând unei societăți comerciale, controlată de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, 11) achitarea costurilor aferente unor petreceri private.

Prejudiciu uriaș

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate