Editura Evenimentul si Capital

Primul Strip Mall din România. Un Univers în 10.000 metri pătraţi

Autor: | | 0 Comentarii | 858 Vizualizari

Unul dintre cele mai mari investiții imobiliare realizate în România, este complexul Cosmopolis, care este amplasat în partea de nord-est a Bucureștiului. Început în anul 2007, proiectul imobiliar s-a dezvoltat treptat ajungând să se transforme într-un adevărat oraş european, cu o comunitate care numără în prezent peste 5.000 de locuitori și care dispune de numeroase facilităţi chiar în interiorul complexului.

După 10 ani, Cosmopolis se întinde pe o suprafaţă de 800.000 mp, având finalizate peste 2.300 de apartamente și vile. Investițiile s-au ridicat la aproximativ 280 de milioane de euro, buget alocat construcției de locuințe, infrastructurii, spațiilor comerciale și spațiilor verzi. Planurile de viitor includ construcția a cel puțin 7.000 de locuințe noi, precum și dezvoltarea continuă a infrastructurii și a facilităților oferite.

Şi cum rezidenţii acestui mic Univers nu trebuiesc lipsiţi de nicio facilitate, dezvoltatorul a decis să construiască primul strip mall din România - Cosmopolis Plaza- din cadrul unui complex rezidențial. Acesta are o suprafaţă de 10.000 mp și a fost realizat în urma unei investiții de 2,2 milioane de euro. Bugetul a fost alocat amenajării terenului și construcției, dotării spațiului cu echipamentele și utilitățile necesare, proces care a durat un an.

Centrul comercial  este déjà vedetă. El a fost gândit ca o facilitate pentru locuitorii complexului rezidențial și este destinat cumpărăturilor și petrecerii timpului liber. Mall-ul găzduiește peste 40 de magazine dintre care două restaurante, trei cafenele, o farmacie, un loc de joacă pentru copii, un salon de înfrumuseţare, o cofetărie, o brutărie, o măcelărie, un magazin de produse bio și unul de amenajări interioare.

Printre cele mai cunoscute nume prezente în centrul comercial sunt Ocean Fish, cafeneaua Kaffein, restaurantul TYN by Zaitoone, Inmedio și petshop-ul VET Life. Suprafața totală închiriabilă a centrului comercial este de 4.100 mp.

Pe parcursul anului 2017 urmează ca alte magazine să fie deschise în cadrul strip mall-ului. În luna mai, gradul de ocupare a spațiilor comerciale era în proporție de 95%.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate