Editura Evenimentul si Capital

PRIMUL mesaj al președintelui IOHANNIS în PARLAMENT. Ce vrea ȘEFUL STATULUI să obțină în 2016

Președintele Klaus Iohannis
Autor: | | 11 Comentarii | 1233 Vizualizari

În primul său discurs rostit în fața plenului reunit al Parlamentului din 2016, Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre câteva aspecte privind viitor României, dar și despre acest an, care este unul electoral.

În începutul discursului său, Klaus Iohannis a spus: ”Ne aflăm la debutul ultimului an de mandat pentru actualul Parlament, un an electoral. În afara competiției politice democratice, în afara emoției inerente perioadei alegerilor, anii electorali au avut în România, din păcate, și alte caracteristici și au adus un anumit tip de practici.

Apropierea campaniilor a atras adesea măsuri care să avantajeze o formațiune sau alta, politici adoptate în urma unor calcule electorale, alocări de fonduri după culoarea politică, promisiuni populiste sau nesustenabile și chiar legi niciodată aplicate. Mărirea cu 50% a salariilor profesorilor, decisă în 2008 și niciodată aplicată, sau Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 55/2014, care a legalizat migrația aleșilor locali, din păcate aplicată, vor rămâne probabil într-o nefericită istorie a măsurilor legislative cu iz electoral”.

El a adăugat că în 2016 ”avem” și ”aveți” (făcând referire la parlamentari) șansa de a face lucrurile altfel.

Iohannis a invitat cele două instituții ale statului (parlamentul și președinția) să-și asume împreună câteva mize majore pentru acest an:

Prima vizează începutul recâștigării încrederii în politică; • a doua ține de funcționarea instituțiilor într-un stat democratic;  • a treia privește continuarea eforturilor în domenii în care România a făcut progrese și a câștigat respectul partenerilor externi;  • și, în fine, dar nu în ultimul rând, în zona marilor sisteme publice, vă propun să punem câteva pietre de temelie pe care să se poată construi în 2017, indiferent cine va fi la putere.

Iohannis mai este de părere că România nu poate da impresia unei funcționări haotice, dezordonate sau, cu alte cuvinte, ”a unui stat în care fiecare face ce vrea”.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate