Editura Evenimentul si Capital

PRIMA prognoză privind viitorul leului, după Brexit

Curs valutar
Autor: | | 0 Comentarii | 715 Vizualizari

Indicatorul de încredere macroeconomica din luna mai al membrilor CFA România a crescut, potrivit unui comunicat CFA, în care se menționează că valoarea indicatorului a ajuns la 65,8 puncte, fiind în creștere cu 4,9 puncte față de luna anterioara.

Majorarea s-a datorat în special componentei sale de condiții curente, scrie în comunicat.

În ceea ce privește cursul de schimb euro/leu, valorile mediane ale anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni a consemnat un curs anticipat de 4.5000 (în creștere cu 200 pips), iar pentru orizontul de 12 luni de 4.5000 (valoare similară cu cea înregistrată în exercitiul anterior). Vineri, cursul oficial indicat de BNR a fost de 4,53 lei/euro.

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (iunie 2017/iunie 2016) a înregistrat o valoare mediană de 1,45% (în scădere cu 0.05% față de exercițiul anterior). Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică a fost lansat de către CFA România în luna mai 2011, acesta cuantificând anticipațiile analiștilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.

Sondajul este realizat in ultima saptamana a fiecarei luni iar participantii sunt membri ai CFA Romania și candidații pentru nivelurile II și III ale examenelor CFA.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate