Prefectul de Argeş a primit comunicarea ANI şi va demara procedurile pentru încetarea mandatului preşedintelui CJ Constantin Nicolescu

Prefectul de Argeş a primit comunicarea ANI şi va demara procedurile pentru încetarea mandatului preşedintelui CJ Constantin Nicolescu

Instituţia Prefectului Argeş a primit, marţi, comunicarea oficială din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), social-democratul Constantin Nicolescu, declarat în conflict de interese printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), urmând să demareze procedurile pentru încetarea mandatului înainte de termen.

'S-a primit comunicarea oficială de la ANI şi se demarează procedurile prevăzute de articolul 16 din Statutul aleşilor locali. Este vorba de situaţia încetării mandatului înainte de termen', a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Argeş, Cătălin Cîrstea.

Conform procedurilor legale, prefectul Cristian Soare urmează să facă o solicitare către secretarul judeţului pentru emiterea unui referat privind motivele legale de încetare a mandatului, în baza căruia va emite un ordin prin care constată încetarea mandatului preşedintelui CJ Argeş.

  • Curtea Supremă a decis că BARONUL ROŞU, Constantin Nicolescu (PSD) nu mai poate fi preşedintele Consiliului Judeţean!

Prefectul afirma, în urmă cu o zi, că dacă se va ajunge în situaţia în care să se constate încetarea mandatului înainte de termen, data alegerilor anticipate urmează să fie stabilită de Guvern.

Ne puteți urmări și pe Google News

'În situaţia în care încetează mandatul înainte de termen prin emiterea ordinului de către prefect, data alegerilor se stabileşte de către Guvern. (...) De regulă, Guvernul stabileşte o dată în care se organizează alegeri în mai multe localităţi din ţară simultan, deci este greu de preconizat o data exactă a stabilirii acesteia', a declarat prefectul.

  • BARONUL ROŞU. Constantin Nicolescu, judecat mai devreme cu șase săptămâni. Contestă condamnarea de trei ani şi jumătate!

Constantin Nicolescu se află, din data de 10 februarie, în concediu pentru efectuarea unor analize medicale, el delegându-şi atribuţiile vicepreşedintelui CJ Argeş, Florin Tecău.

Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a fost declarat în conflict de interese de judecătorii ÎCCJ, decizia din 11 februarie fiind una definitivă. Instanţa supremă a admis recursul declarat de ANI şi a anulat o decizie a Curţii de Apel Târgu Mureş, care îi dăduse, în martie 2012, câştig de cauză lui Nicolescu.

Pe 22 martie 2011, ANI l-a declarat pe Constantin Nicolescu în conflict de interese, deoarece a aprobat încheierea de contracte între societăţi comerciale la care este acţionar cu instituţii aflate în subordinea CJ Argeş.

  • BARONUL PSD de ARGEŞ, Constantin Nicolescu, a fost CONDAMNAT la 3 ani și 4 luni de ÎNCHISOARE pentru mită. Trebuie să plătească prejudiciul de 880.250 de euro

În urma evaluărilor efectuate, ANI a constatat existenţa conflictului de interese, prin semnarea sau aprobarea de către Nicolescu a 14 contracte (13 contracte în sumă de 1.139.715 lei - TVA inclus şi un contract adiţional prelungire perioadă) încheiate de CJ Argeş sau instituţii şi servicii publice aflate sub coordonarea, în subordinea sau sub autoritatea instituţiei cu SC Autopro Mond SA şi SC Mac Auto SA (societăţi la care Constantin Nicolescu este acţionar majoritar, în procent de 92,194%, respectiv 63,08%).

De asemenea, ANI susţinea atunci săvârşirea de către Nicolescu a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, ca urmare a semnării sau aprobării a 9 contracte încheiate de CJ Argeş sau instituţii şi servicii publice aflate în subordine cu SC Autopro Mond SA, SC Mac Auto SA (societăţi la care Nicolescu este acţionar majoritar) şi SC Dinik Mar Arg SRL (societate unde soţia lui, Viorica Nicolescu, este acţionar majoritar). În cazul acestor contracte au fost prezentate oferte doar de către societăţi comerciale la care soţii Nicolescu sunt acţionari.

Constantin Nicolescu se află la al treilea mandat consecutiv de preşedinte al CJ Argeş.