Poliţişti şi agenţi de pază din portul Constanţa, săltaţi alături de hoţii pe care îi lăsau să fure din vagoane

Poliţişti şi agenţi de pază din portul Constanţa, săltaţi alături de hoţii pe care îi lăsau să fure din vagoane

Cinci poliţişti din portul Constanţa împreună cu angajaţi ai CFR Marfă şi mai multe persoane care furau produse petroliere, alcool şi îngrăşăminte din vagoanele de tren care întră în port sunt audiaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal, la sediul DGA din oraş.

Ofiţerii DGA Constanţa, sprijinţi de colegi in judeţele Tulcea, Brăila, Călăraşi şi Ialomita, împreună cu jandarmii Grupării Mobile "Tomis", au efectuat 10 percheziţii la mai multe persoane suspectate de implicare în infracţiuni de, şi în legătură cu infracţiuni de corupţie săvârşite în Portul Constanţa. Ofiţerii DGA, delegaţi să efectueze cercetări în cauză, au pus în aplicare 12 mandate de aducere faţă de tot atâtea persoane, dintre care cinci  agenţi de poliţie, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi furt calificat, respectiv luare de mită şi abuz în serviciu.

În luna noiembrie 2014, Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Constanţa a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu privire la faptul că o reţea de persoane sustrage produse petroliere, alcool şi îngrăşăminte din vagoanele de tren care întră în Portul Constanţa. Din verificări rezulta faptul că gruparea era sprijinită de lucrători ai SN CFR Marfă SA, paznici din porţile de acces în port şi agenţi de poliţie din cadrul Serviciului Poliţiei Transporturi Maritime Constanţa. Percheziţiile au avut loc în portul Constanţa, la domiciile persoanelor suspecte, din oraş, şi la un hotel din cartierul Faleză Sud aflat în vecinătatea portului.

Furturile de marfă din portul, cu ajutorul poliţiştilor, au deja istorie la Constanţa. Cel mai răsunător caz a avut loc în urmă cu trei ani, când 12 poliţişti ai Serviciului Transporturi Maritime, membri ai unei grupări infracţionale din care făceau parte peste 40 de persoane, au fost arestaţi. Poliţiştii au fost acuzaţi că în schimbul unor taxe de protecţie, favorizau furturi masive de cereale, îngrăşăminte, fier vechi şi produse petroliere.

Ne puteți urmări și pe Google News