Editura Evenimentul si Capital

POLIȚIA ÎN ALERTĂ! SCANDAL IMENS cu inscripții ANTISEMITE pe zidurile Gării din Cluj

Autor: | | 8 Comentarii | 1844 Vizualizari

MCA România – Centrul de Monitorizare și Combatere a Antisemitismului în țară a făcut sesizări la CFR, Parchetul General și Ministerul Transporturilor după ce în gara din Cluj a apărut o isncripție antisemită. Cu toate că au fost anunțată Poliția Locală dar și cea feroviară inscripția a stat mai multe zile pe zidurile clădirii din Cluj. Polițiștii au anunțat că fac cercetări dar că nu au încă un suspect.

”În după amiaza de 1 noiembrie 2017, cineva posta pe Facebook o fotografie cu o inscripție antisemită infamă, pe unul dintre stâlpii peronului Gării CFR din Cluj. Suntem în seara de 3 noiembrie şi inscripţia continuă să fie la locul ei. În aceste condiţii nu pot trage altă concluzie decât că administraţiei gării, Căilor Ferate Române puţin le pasă de inscripţiile şi simbolurile antisemite care poluează peronul.

Poliţia a fost sesizată de jurnaliştii de la Ştiri TVR Cluj, care aflaseră de la colegii lor de la Radio Cluj… Deocamdată nu cunoaştem rezultatele cercetărilor poliţiei.

Judecând antecedentele recente, precum profanarea cimitrelor şi celelalte inscripţii antisemite, antimaghiare sau împotriva romilor, nu am nicio speranţă că făptaşii vor fi identificaţi, însă dacă mă gândesc că inscripţiile antisemite mâzgălite pe Templul Memorial al Deportaţilor, în luna iunie – în preajma comemorării martirilor evrei din Cluj – şi inscripţia din gară, apărută acum – în preajma Nopţii de Cristal – luând în consideraţie ortografierea corectă a lozincilor infame sunt destul de îngrijorată…

MCA Romania – The Center for Monitoring and Combating Antisemitism in Romania a adresat o sesizare Căilor Ferate Române, Procurorului General al României şi Ministerului Transporturilor. Serviciul de comunicare de la Căile Ferate Române a redirecţionat sesizarea – cu mare promptitudine – către CFR Călători, care – la rândul ei – l-a trimis la CFR infrastructură care administrează gările. Urmărim cursul evenimentelor”, scrie Andrea Ghiță pe contul său de socializare.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate