PNL se pregătește de europarlamentare separat de PSD

PNL se pregătește de europarlamentare separat de PSD

Biroul Permanent al PNL a decis că liberalii vor participa pe liste proprii la europarlamentare și nu alături de PSD, așa cum doreau unii dintre liderii partidului. Coordonatorul campaniei este președintele PNL Ilfov, Marian Petrache, măsură care îi va irita pe pesediști, dat fiind că Ilfovul este unul dintre județele unde PSD și PNL nu se înțeleg deloc.

Președintele PNL, Crin Antonescu a anunțat că Delegaţia Permanentă este convocată în data de 1-2 februarie, la Sinaia, pentru a valida această decizie. Cu acest prilej, Marian Petrache trebuie să prezinte un calendar de pregătire a alegerilor. "Dl Petrache nu a fost propus coordonator al campaniei pentru europarlamentare pentru a-i face în ciudă dnei Firea (președintele PSD Ilfov - n.r.)", a comentat Antomescu.

"Fiecare partid se pregăteşte să participe separat la alegerile europarlamentare. Nu e o chestiune de actualitate", a spus Antonescu despre ideea listelor separate. Acesta a precizat că declarațiile lui Radu Stroe sau ale lui Călin Popescu Tăriceanu despre oportunitatea unei candidaturi pe liste comune cu PSD sunt păreri personale. "Dincolo de nişte aspiraţii intime, PNL nu a luat în calcul aşa ceva". a spus el. "Nu am avut o asemenea problemă (în PNL, n.r.), noi avem declaraţii mai vechi şi abordarea mai veche, care este actuală, care nu a fost modificată, că mergem fiecare pe liste separate din raţiuni care au fost explicate. Am văzut la PSD nişte măsuri de natură organizatorică şi nişte elemente de calendar pentru pregătirea ca partid distinct a alegerilor europarlamentare, ceea ce şi noi am făcut astăzi. Dacă la un moment dat în cursul discuţiilor pe care le avem apare o asemenea propunere, o vom discuta, dar deocamdată ea nu este de actualitate. (...) Dacă aceşti colegi doresc să participe pe liste comune, vor pune această problemă în partid şi, sigur, în USL", a mai declarat Antonescu. CITIȚI ȘI:
  • Tăriceanu: Cred că ar fi mult mai utile LISTELE COMUNE cu PSD la europarlamentare | VIDEO
  • Ministrul liberal Radu Stroe confirmă informațiile EVZ: Susțin participarea pe liste comune cu PSD la europarlamentare
  • EXCLUSIV EVZ. Surse: Chiţoiu şi Stroe cer liste comune PSD-PNL la europarlamentare. Antonescu refuză