Editura Evenimentul si Capital

Petre Roman a obţinut ANULAREA Raportului emis de ANI care a condus la încetarea mandatului său de deputat

Autor: | | 1 Comentarii | 261 Vizualizari

Curtea de Apel București a anulat raportul ANI care constata o presupusă stare de incompatibilitate a lui Petre Roman în exercitarea mandatului de deputat în Parlamentul României. Astfel, acesta se poate întoarce în Parlament.

Curtea de Apel București - Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a admis vineri, 22 aprilie 2016, contestația lui Petre Roman, reprezentat în procesul cu Agenția Națională de Integritate de Societatea de Avocați "Chiuariu & Asociații" (dosar nr. 269/2/2015, Curtea de Apel București).

„Am invocat în fața instanței numeroase neregularități procedurale și de fond în emiterea raportului care au condus la concluzia greșită că dl Roman ar fi fost în incompatibilitate. S-a dovedit astfel că toate susținerile ANI potrivit cărora dl Roman nu ar fi contestat Raportul ANI în termenul legal, sunt neadevărate. Instanța a constatat că acea contestație a fost formulată legal. Se impune repunerea în funcția de deputat a dlui Roman, cu efect imediat, pentru că Raportul ANI în baza căruia i-a fost încetat mandatul este acum desființat”, a declarat Tudor Chiuariu, Partener Senior “Chiuariu & Asociații”.

 În luna ianuarie a anului 2015, Tribunalul Bucureşti a decis să se menţină raportul ANI, prin care s-a constatat că fostul parlamentar se afla în incompatibilitate. Hotărârea a fost luată la acel moment ca urmare a unui incident procedural, în urma căruia Petre Roman nu s-a adresat în timpul acordat de lege, instanţei competente, astfel că după decizia Tribunalului, Petre Roman şi-a pierdut mandatul de deputat.

În martie 2014, ANI a constatat că 22 de deputaţi şi zece senatori, printre care Petre Roman şi Sorin Ilieșiu, au fost în incompatibilitate pentru că au deţinut şi alte funcţii.

Pagina 1 din 1


Tag-uri:

Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate