Cel puţin 7000 de credincioşi au înfruntat frigul cumplit şi ninsoarea pentru a-şi căuta alinarea la mănăstirea Peştera Sfântului Andrei, din sudul judeţului Constanţa. Dacă în anii trecuţi lăcaşul de cult abunda de politicieni care se închinau şi făceau atacatiste în peştera Apostolului Andrei, astăzi, doar pelerinii şi slujitorii Domnului s-au rugat pentru însănătoşire şi iertarea păcatelor.
Nimeni nu s-a arătat deranjat de faptul că politicienii au uitat să vină în pelerinaj la Peştera Sfântului Andrei de lângă localitatea Ion Corvin. Coada de autocare, cu numere din toate judeţele ţării, se întindea pe trei kilometri, semn că turismul religios a luat amploare. Credincioşii au stat răbdători la coadă pentru a ajunge la peştera în care s-a rugat, pentru prima dată, Sfântul Apostol Andrei. Cei mai mulţi sunt oameni cu probleme care intră şi se roagă, în speranţa unor minuni din partea Sfântului.
Pelerinii au avut prilejul să se închine şi la o parte din moaştele Sfântului Andrei, donate Arhiepiscoiei Tomisului de o mitropolie din Grecia. Un sobor de înalte feţe bisericeşti din România, Grecia şi Bulgaria, în frunte cu Arhieposcopul Teodosie al Tomisului, a oficiat slujba de sfântul Andrei şi s-a deplasat apoi la paraclisul izvorului de lângă peşteră. În apropierea mânăstirii ţâşneşte un izvor, despre care se crede că are puteri tămăduitoare. Nu au fost incidente. Zeci de poliţişti şi jandarmi au supravegheat ordinea şi liniştea publică.