Openul României a prilejuit debutul proiectului City of Energy
- Vlad Ciotoran
- 28 aprilie 2014, 00:13
În timpul competiției de tenis, desfășurate săptămâna trecută, un post de transformare a devenit o operă de artă.
Proiectul City of Energy, lansat în urmă cu patru ani de Enel România, cu scopul de a transforma orașul în care trăim într-un loc plin de culoare și energie, a debutat anul acesta cu ocazia Openului României. Astfel că, un post de transformare Enel din apropierea Arenelor BNR a devenit o operă de artă urbană.
Vedetele tenisului, prezente la eveniment
Cei patru pereţi au fost pictați cu simbolurile „Sportului Alb”, într-o operă de artă modernă semnată de artistul Allan Dalla. Postul de transformare a fost inaugurat cu ocazia meciului demonstrativ „4 Stele Pline de Energie” sponsorizat de Enel România, în cadrul căruia croatul Goran Ivanisevic și francezul Cédric Pioline, fostul număr 5 mondial, au jucat împotriva binecunoscuților jucători români Ilie Năstase și Andrei Pavel. Ediţia de anul acesta pune accent pe informarea oamenilor cu privire la patrimoniul cultural şi istoric al României şi propune un elogiu al românilor care, prin munca şi pasiunea lor, au dus numele ţării noastre pe cele mai înalte culmi.
Proiectul City of Energy a debutat în 2011, cu un concurs de design la care au participat cei mai cunoscuți artiști urbani ai momentului, printre care Saddo, Sinboy sau Pisica Pătrată și a continuat cu o expoziție itinerantă de becuri de dimensiuni umane, pictate creativ de unii dintre cei mai talentaţi artişti graffiti din România. În 2012, campania a continuat cu o nouă provocare - tinerii pasionați de artă urbană au aprins orașul în culori în cadrul unui nou concurs de design. Evenimentul a adus împreună artiști urbani, skateri, rolleri, cântăreți și DJ-i care au animat Parcul Tineretului din capitală.
În 2013, a fost extins în Constanța și Timișoara. În ora șul de la țărmul Mării Negre, cu ocazia Zilei Internațio nale a Biodiversității, pereții unui post de transformare Enel aflat în interiorul Delfinariului au fost pictați de artiști locali cu imaginile a șase specii de plante, păsări și mamifere pe cale de dispariție din zona Dobrogei și a Mării Negre.