Olga Tudorache în "Efectul razelor Gamma..."

Olga Tudorache în "Efectul razelor Gamma..."

TVR Cultural prezintă astăzi, de la ora 22.30, piesa de teatru scrisă de dramaturgul Paul Zindel şi jucată la Teatrul Mic în 1977.

Piesa de teatru "Efectul razelor Gamma asupra anemonelor" (1977), scri să de Paul Zindel şi regizată de Cătălina Buzoianu, a fost preluată de la Teatrul Mic. Spectacolul face parte din arhiva TVR şi va fi prezentat sub genericul "Omagiu Actorului".

O dramă a comunicării

Cunoscuta piesă transpune condiţia omenească printr-un exemplu universal valabil: lipsa de speranţe, deznădejdea unei femei singure într-o lume a singurătăţilor, obsedată de grija zilei de mâine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Beatrice (interpretată de Olga Tudorache) este o mamă divor ţată, cu două fiice adolescente, Ruth (Adriana Şchiopu) şi Matilda (Rodica Negrea), care încearcă să facă faţă vieţii contemporane. În casa lor se petrec incidente ciudate, Matilda face experimen te cu radiaţii ce îi mutilează anemonele, Ruth încearcă să depă şească o traumă sexuală, iar Bea trice îşi aminteşte mereu de tatăl ei. Acest spectacol este o dramă a comunicării, sufletul mamei este aspru şi ea nu mai reuşeşte să comunice cu fiicele ei.

Olga Tudorache a mai jucat în "Femeia în roşu", "Drumul câinilor", "Cimitirul păsărilor" şi "Întâlniri în pădure". A fost laureată cu zeci de premii pentru calitatea actoricească (printre altele: Premiul UNITER pentru Cea mai buna actriţă - rolul din "Regina mamă", 1999, Premiul Criticii pentru Cea mai buna actriţă a anului 1997, Diploma Artistă de onoare a filmului românesc, 2001, şi Premiul de Excelenţă acordat de CNC, 2002).