Oferte, încă, atractive pentru Minivacanța de 1 Mai și sezonul estival 2017

Oferte, încă, atractive pentru Minivacanța de 1 Mai și sezonul estival 2017

A X a ediție a Târgului de Turism “Vacanța”, organizată la Constanța de Camera de Comerț și ANAT, vine cu oferte speciale de tip înscrieri timpurii pentru vacanța de Paști, de 1 Mai si pentru vara 2017. Cazarea pe litoral poate fi astfel mai ieftină și cu 40%, conform hotelierilor. Iar pentru minivacanța de 1 Mai, tariful , la un hotel de 3 stele ajunge la 90 de lei de persoană, cu mic dejun inclus.

Zeci de agenții de turism și hotelieri de pe litoral, din Delta Dunării, din țară și din Bulgaria, își prezintă la Constanța, timp de trei zile, ofertele de vacanță. Litoralul românesc devine și mai atractiv din acest an având în vedere deschiderea legăturilor aeriene cu marile orașe din România și din Europa, potrivit directorului general al Camerei de Comerț Constanța, Ionuț Jugănaru. Litoralul românesc deține 54% din locurile de cazare din România. “Investițiile în domeniul hotelier se ridică, numai pentru anul 2017, la aproape 300 milioane de euro”, a spus și președintele Asociației Patronale din Mamaia, Nicolae Bucovală.

Cele mai căutate destinații sunt Grecia, Turcia, Spania, Egipt, Insulele Canare, cu tarife care pleacă de la 330 de euro pentru o săptămână. Agențiile de turism spun insă că cea mai căutată este România.“Emiterea de tichete de vacanță a adus România cap de afiș ca și preferință pentru români. Vom vedea o creștere foarte mare pe litoralul românesc, Delta Dunării și în zona montană.Prețurile pornesc de la 60 -70 de lei locul în cameră, pe noapte, în pensiuni și hoteluri din România, pe litoral sau la munte, și se pot duce până la 280 -300  de euro pe cameră sau apartament în locațiile de 5 stele”, a declarat pentru EVZ, Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT. 

Pregătirea litoralului pentru deschiderea sezonului estival depinde în mare măsură și de autoritățile locale. Primăria Constanța a început, de ieri, acțiuni de curățenie în Mamaia.” Pe 20 aprilie nici nu admitem ca Mamaia să nu fie pregătită pentru primirea turiștilor. Avem promisiuni, ne vom ține de capul autorităților. Noi, investitorii, hotelierii din Mamaia, suntem în grafic, am chemat deja oamenii la muncă”, spune Nicolae Bucovală, președintele Asociației Patronale Mamaia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primii turiști vin la Mamaia în data de 27 aprilie. “Noi am lansat deja sejururi de 2-3 zile. Avem diverse forme tarifare de a atrage turiștii pe zona de 1 Mai. Pentru minimum trei zile, o cameră la un hotel de stele este 180 de lei pentru două persoane, cu mic dejun inclus”, exemplifică șeful hotelierilor din Mamaia, Nicolae Bucovală. Weekend-ul de 1 mai începe pe 27 aprilie, cu festivalului de muzică electronică Sunwaves, la care sunt așteptați 10.000 de turiști din Europa și din România.