Editura Evenimentul si Capital

Oamenii de ştiinţă au DESCOPERIT cea mai bună metodă de a depista VIAŢA EXTRATERESTRĂ

Oamenii de ştiinţă au găsit cea mai buna metodă de a depista viaţa extraterestră
Autor: | | 2 Comentarii | 2042 Vizualizari

În încercarea de a găsi forme de viaţă extraterestră, cercetătorii vin cu o nouă ipoteză. Un nou studiu sugerează că formele de viaţă care trăiesc în spaţiul cosmic ar căuta, la rândul lor, alte forme de viaţă în Univers. Astfel, planeta noastră ar putea fi studiată de către extratereştri.

"Este imposibil de prezis dacă extratereştri folosesc aceleaşi tehnici de observaţie ca noi. Dacă este aşa, ei ar trebui să se bazeze, ca şi noi, pe aceleaşi principii fizice", a declarat René Heller, cercetător în cadrul Institutului de Astrofizică din Gottingen, Germania. Noul studiu urmează să fie publicat în revistra Astrobiology, relatează descoperă.ro.

Totodată, cercetătorii susţin că extratereştrii nu ar fi mult mai avasaţi decât noi în domeniul tehnologic, aşa cum se credea până acum. Dacă ar fi fost mult mai dezvoltaţi decât noi, atunci ei ar fi descoperit cu mult timp înainte că Pământul este locuit.

În lucrarea lor, oamenii de ştiinţă susţin că eforturile de căutare a extrateştrilor ar trebui să se concentreze pe studierea evoluţiei planetei noastre în raport cu Soarele. În acest mod, s-ar putea afla cum am putea devein mai “vzibili” pentru formele de viaţă extraterestră.

"Ca o consecinţă finală, chiar şi în cazul în care specia noastră a ales să rămână izolată, pentru a ne feri de un contact interstelar, nu ne putem ascunde de observatorii din zona de tranzit solar al Pământului", citează autorii studiului.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate