O fregată franțuzeacă, cu nume de mare rezonanță pentru români, în vizită de „lucru” la Constanța

O fregată franțuzeacă, cu nume de mare rezonanță pentru români, în vizită de „lucru” la Constanța

Fregata franceză „Jean Bart” va face o escală în portul Constanța, în perioada 19-23 mai 2016, unde va participa la două exerciții militare alături de forțele navale române în apele teritoriale ale României în Marea Neagră.

„Jean Bart” face parte din fregatele antiaeriene de tip F 70 AA care participă la lupta antiaeriană în cadrul operațiunilor aero-maritime și de gestionare de crize. Astfel de nave pot desfășura misiuni în orice zonă de pe glob și pot acționa în cadrul unei grupări navale aliate sau internaționale. Aceste nave de luptă sunt apte pentru a îndeplini misiuni de prezență, cooperare sau luptă, în timp de pace, criză sau război. Joi, 19 martie, Fregata franceză „Jean Bart” va participa la un exercițiu de tip PASSEX, în apele teritoriale românești ale Mării Negre, alături de fregata română „Mărășești” (F111).

Exerciții cu marinarii noștri

Luni, 23 mai, este prevăzut un exercițiu intercategorii de forțe alături de forțele navale și aeriene române. Din forțele navale române vor face parte Fregata „Regina Maria”, care va avea la bord un elicopter  IAR 330 Puma Naval și o grupă de militari ai Secției Scafandri Operații Speciale, Corveta „Contraamiral Horia Măcelariu”, Nava purtătoare de rachete „Zborul”,  Nava purtătoare de rachete „Pescărușul”, dragorul maritim „Lt. Dimitrie Nicolescu”, dragorul maritim „Stl. Alexandru Axente” și elicopterul IAR 330 Puma Naval. Forțele aeriene române vor fi reprezentate de avioane MIG 21 Lance R.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot pe 20 mai, de la ora 15.00, o delegație a Fregatei „Jean Bart”, alături de domnul Ambasador François Saint-Paul și o delegație a fregatei „Mărășești” vor participa la ceremonia care marchează 20 de ani de când școala poartă numele "Jean Bart". Nume care este pseudonimul literar al scriitorului și ofițerului de marină Eugeniu Botez, celbru pentru romanul său Europolis, referitor la viața orașului porto-franco Sulina, de la  începutul de secolului XX.