Editura Evenimentul si Capital

Nu vă fie frică! | Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ştefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3903 Vizualizari

Pe 25 august s-au născut Ivan cel Groaznic, Leonard Bernstein, Sean Connery, Claudia Schiffer, Nikolaus Lenau, Lucia Sturdza Bulandra, Sebastian Papaiani, Camil Baltazar.

Sființișorii de serviciu și nimic bun de semnalat.

Tradiţional, în ”Kalendar”, pe 25 august, sunt Vârtolomeii. Din ziua aceasta începând, cucul nu mai cântă. „Findcă-i vorba de „întoarcere” şi numele Vârtolomei aduce aminte de (în)vârtire, poporul zice: se „suce” ziua, ca puiul în găoace, dă ziua înapoi şi creşte noaptea.” (Antoaneta Olteanu, Calendarele poporului român, 2001, pagina 379.) 

În vechime şi până prin preajma războiului, ziua se ţinea cu stricteţe evitându-se tot ce se învârtea, oscila sau avea mişcare circulară. Până şi mămăliga nu se făcea, pentru că trebuia să fie învârtită cu făcăleţul. Nerespectarea interdicţiilor atrăgea represalii foarte neplăcute – erai „ameţit” şi „dus cu capul”. 

Buni observatori ai naturii, excelenţi cititori în stele, agatârșii, geto-dacii şi mai târziu românii, au constatat că marea navă cosmică pe care suntem îmbarcaţi cu toţii, Terra, nu are o viteză constantă, ci viteza oscilează, se „întoarce”.  În medie, în spaţiu, ne deplasăm cu viteză teribilă de 38 de kilometri pe... secundă. Numai Dumnezeu ştie unde mergem!

Iarăși m-ați mustrat că ieri nu am scris despre cărțile mele! Iată, astăzi iau două cărți din bibliotecă. Una broșată, într-o ediție ieftină, dar foarte prețioasă prin conținut. ”The Dragons of Eden” a faimosului Carl Sagan. Ediția datorată editurii ”Coronet Books” este din anul 1978 și are 263 de pagini, format ”livre de poche”. Nu știu dacă s-a tradus în limba română, ar fi trebuit, pentru că nu am citit multe cărți ca aceasta. Nu vă spun despre și cum tratează subiectul, dar vă spun părerea lui Isaac Asimov, alt evreu de geniu: ”Never have I read anything on the subject of human intelligence as fascinatintg and as charming”.

A doua carte este manualul meu de astrologie. Am mai vorbit despre el. În anul 1983 mi-a fost recomandat în bibliografia obligatorie de citit, la Madrasse Omar Khayyam. ”The Complet Astrologer” o carte frumoasă, cu multă grafică, format mare, medium quarto, de 256 de pagini, scrisă de Derek și Julia Parker. A apărut în anul 1971 la editura britanică ”Mitchell Beazley London”. Un manual inspirat, făcut cu cap, pedagogic, care dă baza pentru studiul astrologiei. 

Câte cărți despre astrologie am? Vreo șase sute, nu mai mult de șapte sute. Nu vă speriați, nu toate sunt importante, unele sunt ridicole, sunt scrise de tagma celor care au făcut astrologia de râs. Cei cu ascendentul mai important decât zodia, sau cu a treisprezecea zodie. Vreo două rafturi de biblioteca mea, vreo cincizeci de volume, da, sunt ceea ce contează în astrologie. Restul, sunt împachetate, stau în magazie.

Da, vă înțeleg, dragii mei lupi, padawani și hobbiți! Seismul din Italia a avut replici în inimile noastre aici, în România. Și mă tem că replicile seismice din Italia vor avea efecte negative asupra sănătății construcțiilor de acolo. Știu eu ce știu. Se repetă istoria de acum două mii de ani, când evenimentele de la Roma aveau ecou până în Dacia Felix. La fel ca domniile voastre am la Roma, în Toscana și în Veneția și Florența rude de sânge și prieteni buni. Numai un singur prieten a fost dat dispărut, dar, din fericire nu i s-a întâmplat nimic rău. Pierduse mobilul în timpul când încerca, împreună cu alții să elibereze drumul de dărâmături. Este inginer constructor. Nu am încă toate datele, dar ziua de 24 august este malefică pentru peninsulă. În anul 79 a erupt Vezuviul distrugând frumosul oraș Pompei și ucigând mii de oameni. Multe alte evenimente negative s-au petrecut pe 24 august, culminând cu atacul sinucigaș al cavaleriei de Savoia în WW2, ultimul gest superb al unor oameni curajoși și iată, acum, cu seismul din 24 august. 

Nu vă fie frică, a fost un cutremur de suprafață, urmat de multe replici. Nu are nicio legătură cu seismele de adâncime din Vrancea. Dar, să nu vă fie frică. Am trecut prin mai multe cutremure mari, în țară, în Asia și în Japonia. Și unul în deșert, la observatorul astrologic Nur-e-Dasht. Nimic nu se compară cu spectacolul și sunetul unui cutremur de peste 8 grade Richter, în deșert! 

Este bine să știți regulile de supraviețuire, să vă faceți provizii și să aveți trusă de prim ajutor, este bine pentru moral, dar ascultați-mă, în timpul cutremurului sunteți în Mâna Domnului, nimeni din cei pe care îi cunosc nu s-au ghemuit, sau s-au adăpostit lângă o mobilă rezistentă. Dacă așa a fost destinul lor, au scăpat din blocuri de zece etaje făcute praf, movile de moloz, fără nicio zgâiertură, doar speriați de moarte. 

Nu am toate datele, le aștept pe cele de la USGS și EMSC și analiza prietenilor mei din Mauna Kee. Bun, am primit avertizarea lor în timp real, dar urmează rapoartele de constatare. Probabil că o să fie o anchetă guvernamentală, este inadmisibil ca la un seism de numai 6,1 grade pe Richter, după EMSC, să fie atâta distrugeri și atâtea victime. Probabil că seismul a fost vertical, care a degradat mortal construcțiile italiene vechi din cărămidă, unele fără structuri de rezistență. Știți ce face un cutremur? Îmbătrânește rapid construcțiile, pe unele până la pierderea integrității.

Ascultați ce vă spun, nu vă fie frică! Ar trebui să fim și noi mai înțelepți, mai profunzi, cum sunt cutremurele noastre din Vrancea. Am eu o teorie cu popoarele care s-au format pe arii seismice, parcă v-am spus-o altădată. Și aici revin la celebrul și superinteligentul Carl Sagan, onorat și premiat pentru deșteptăciunea lui. După ce am terminat de citit, acum patruzeci de ani, cartea lui, nu mi-am putut reține un zâmbet disprețuitor. La ce i-a servit inteligența, dacă nu a avut imaginația și înțelepciunea ca să-L descopere pe Dumnezeu?

Nu vă fie frică, mâine este, în definitiv, o altă zi!       

BERBEC   Ai energie cât o supernovă, dar nu te mai complica inutil, atâta timp cât drumul cel mai scurt între două puncte e linia dreaptă! Sau, plierea spaţiului, nu te deplasa, nu pleca la drum lung! Ai o stare de surescitare cerebrală, provocată de multele gânduri. Dar şi de problemele pe care le ai.  Totuşi, filozofia ta de viaţă te face să vezi lucrurile dintr-un unghi mai favorabil, dintr-o perspectivă mai bună. Te bucuri de o bună intuiţie care te ajută, atăzi, la rezolvarea problemelor cotidiene. Soluţia unei probleme este la îndemâna ta. Concentrează-te şi poți reuşi!

TAUR   Regreţi, dar nu te poţi abţine, în cel mai bun caz de la dulciuri și înghețată. Evită excesele de orice natură şi continuă pe drumul tău strategic. Încet, durabil, câte un pas, odată! Este şi o zi bună de discuţii cu partenerii, fie de viaţă, fie de afaceri, în sensul analizei şi trasării unor proiecte viitoare. Poţi trece cu uşurinţă un obstacol dacă iei în serios sfaturile unei persoane competente în domeniu. Mai ales dacă este o problemă de sănătate, medicală, sau de dietă. Concepţia nativilor din Taur, zodia proprietăţilor, despre bunuri şi bani suferă astăzi o modificare minoră. Urmare unor informaţii din presă!   GEMENI   Eşti obligat să joci cu ce cărţi ai! Nu e o situaţie precară, dar fii inspirat şi poţi să ai succes. Jocul dragostei şi al întâmplării - vorbeşti bine, spui ce trebuie - poţi să câştigi! La serviciu, sau unde activezi, ai o opinie corectă despre un coleg. Care coleg, la rândul său îţi va fi de mare ajutor în viitorul apropiat. Astăzi radiezi optimism şi energie şi îi influenţezi favorabil pe cei din jur, îi motivezi. Adaugă şi o vorbă bună, o laudă. Se deschide o posibilitate, o oportunitate, care pote deveni profitabilă numai cu condiţia să poţi duce lucrurile la bun sfârşit, să poţi să faci un efort suplimentar. 

RAC  Zi în care te implici în rezolvarea unor probleme urgente, la serviciu, sau în vacanță. Implică-te personal, dar trebuie să ceri şi ajutor pentru că soluţiile unor probleme cer cooperare. „Mitocanul are câinele cel mai fioros” – spune un proverb chinez, sau vietnamez, în orice caz, din Orientul Îndepărtat. Astazi trebuie sa te fereşti de un mitocan prost, aşa ca fii foarte precaut. Dezamagirea pe care o simti este urmarea prostului tau obicei sa idealizezi in mod nerealist situatia si persoana in cauza! Pe de altă parte eşti cuprins de un fel de armonie interioră care îţi place şi eşti gata să spui cele mai mari ironii, sau să judeci cinic pe oricine  

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate