Editura Evenimentul si Capital

„Dl. Nicolae Manolescu Apolzan nu a fost și nu este înscris Președinte al USR”

Nicolae Manolescu. Foto: EVZ
Autor: | | 1 Comentarii | 716 Vizualizari

Am citit un articol publicat de Evenimentul Zilei, joi, 28 septembrie 2017, cu un titlul care să atragă atenția breslei scriitorilor: „Nu există decât o singură conducere a Uniunii Scriitorilor din România!”. Semnătura este asumată de o doamnă avocat care nu este scriitoare și nici nu reprezintă conducerea legală a USR. Din documentele pe care le atașez reiese cât se poate de clar că dl. Nicolae Manolescu Apolzan nu a fost și nu este înscris Președinte al USR în Registrul Special al Asociațiilor și Fundațiilor.

Doamna avocat se tot prezintă prin instanțele patriei fără să facă dovada înscrierii clientului său generos în Registrul Special al Asociațiilor și Fundațiilor.

Prin Sentința civilă nr. 6346/23.05.17 pronunțată de către Judecătoria Sectorului 3 București, având ca obiect Ordonanță Președințială, hotărâre executorie!, s-a statuat că „potrivit Registrului special - Partea A - Asociații al Judecătoriei Sectorului 1 București, președinte al Asociației UNIUNEA SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA este Laurențiu Ulici, iar vicepreședinte figurează Eugen Uricaru.” În Sentința Civilă nr.5429/2017 din 05.07.2017 a Judecătoriei Sectorului 1 București, sentință executorie!, se concluzionează: „Referitor la excepția calității de reprezentant a lui Nicolae Manolescu instanța constată întradevăr, prin intermediul Registrului de asociații și fundații, faptul că, calitatea de președinte a USR este deținută de o altă persoană”. Astfel, pretinsul președinte USR, Nicolae Manolescu Apolzan, nefiind înscris în Registrul Special al Asociațiilor și Fundațiilor și nefiind ales de o Adunare Generală a USR, nu are calitatea de a investi instanța ca reprezentant legal al USR!

La data de 07.01.2017 a avut loc Adunarea Generală Ordinară a membrilor USR prin care au fost alese democratic noile organe de conducere. Astfel, prin hotărârea Adunării Generale Ordinare nr.8/07.01.2017 au fost aleși: Președinte USR - Cristian Teodorescu, Vicepreședinți USR- Dan Mircea Cipariu și Florin Iaru. În prezent, efectele actelor și hotărârilor noii conduceri a USR aleasă de Adunarea Generală Ordinară a USR din 07.01.2017 nu au fost infirmate, invalidate sau anulate de nicio instanță de judecată prin hotărâri definitive sau executorii!

Susținerea făcută de pretinsa conducere a USR conform căreia USR a fost înființată prin decretul comunist nr.267/1949 induce în eroare instanțele de judecată și este și ilegală, și imorală! „Decretul nr. 267/1949” nu este un decret de înființare a Uniunii Scriitorilor din România, deci de naștere a persoanei juridice. Invoc, în acest sens, autoritatea de lucru judecat anterior a Deciziei nr.1118 din 31 Martie 2000 a CURTII SUPREME DE JUSTITIE pronuntata in dosarul civil nr. 3330/1999 - IREVOCABILĂ, care la fila 3 face referire la toate uniunile din România - foste organizatii obștești dizolvate de drept de art. 9 din Decret -Lege 27/1990!

Decretul–lege 27/1990 nu consacră și nu protejează în mod expres regimul juridic al „Uniunii Scriitorilor din România” și nu poate acorda personalitate juridică în temeiul propriei declarații. Acest decret, în fapt și drept, este o normă juridică de abrogare expres-indirectă a tuturor decretelor cripto-comuniste pentru subiecții de la art. 1, respectiv scriitori, artiști plastici, ziariști etc., prin formula clasică din dreptul civil, „Pe data prezentului decret se abrogă orice dispoziții contrare”. Totodată, acest act normativ a fost emis de legiuitor, cu scopul evident și de statut de recomandare privind asocierea liberă a creatorilor într-un regim democratic. La art. I din Decret-lege 27/1990, se precizează că scriitorii, artiștii plastici se pot asocia în organizații profesionale cu personalitate juridică potrivit prevederilor legale în vigoare. Or precizarea „se pot asocia“ nu este o sintagmă sau denumire așa cum este sintagma “ Uniunea Scriitorilor din România“, denumire care nu se regăsește, expresis verbis, nici în Decretul caduc 267/1949. Odată cu apariția Decretului 27/1990, modul de autorizare a așaziselor “înființări” a suferit fundamentale și semnificative modificări legislative, în sensul că prin apariția Decretului Lege 27/1990 uniunile de creatori aveau obligația legală de a se organiza potrivit prevederilor legale în vigoare, ceea ce Uniunea Scriitorilor din Republica Socialistă România nu a făcut!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
playtech.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
13:34 Dragnea: „SUSPENDAREA PREȘEDINTELUI nu este o soluție”. „Vom utiliza toate mijloacele legale, constituționale, sociale pentru a răspunde” 22:10 TEXTUL DENUNȚULUI făcut de Orban împotriva premierului Dăncilă. ÎNALTĂ TRĂDARE, uzurparea funcției și DIVULGARE de informații nepublice - FOTO 16:37 Testamentul lui Corneliu Coposu a fost făcut public. DOCUMENTUL OLOGARF în TEXT. Scris într-un moment în care îşi simţea sfârşitul 15:09 CADE GUVERNUL?! Un fost ȘEF al CCR a făcut lumină în CONFLICTUL IOHANNIS - DĂNCILĂ 14:30 Războiul PSD-Iohannis, la alt nivel. Se pregătește un protest URIAȘ: Sute de MII de oameni în STRADĂ 21:17 TEHNICA LOVITURII DE STAT în România lui IOHANNIS ȘI DRAGNEA. Editorial de DAN ANDRONIC 09:41 DEZVĂLUIRILE lui LUDOVIC ORBAN. De ce i-a făcut PLÂNGERE PENALĂ premierului DĂNCILĂ 08:57 Plângerea de Înaltă Trădare - un pas din pașii de debarcare a Vioricăi Dăncilă de către Klaus Iohannis. Gândul de sâmbătă 08:31 Ludovic Orban, ATAC DUR la liderul PSD. „LIVIU DRAGNEA A INTRAT ÎN PANICĂ, îi fuge pământul de sub picioare” 08:22 Dragnea PUNE TUNURILE pe Iohannis. Plângerea lui Orban, „CONCEPUTĂ și REDACTATĂ la Cotroceni”. „Nedemocratic, BRUTAL, neconstituțional!”. Ce plan are PSD? 19:42 Fostul președinte CCR TRANȘEAZĂ plângerea penală depusă de Orban: „Sunt lucruri foarte grave! Pedeapsa este URIAȘĂ” 17:06 Siegfried Mureșan respinge ipoteza preluării Guvernului 15:29 SURPRIZĂ MAJORĂ la Cotroceni. Șeful european al lui Tăriceanu a discutat cu Iohannis modificările PSD-ALDE la legislația penală 11:42 PSD lovește din Bruxelles: Orban a insinuat că SUA sunt complice la o înaltă trădare 11:23 Gorghiu: Orban nu a consultat PNL în cazul Dăncilă 11:17 Plângerea lui Ludovic ORBAN lovește în LINIȘTEA de la COTROCENI 09:29 SCENARIUL PSD-ALDE pentru ZIUA Z. Ce se ÎNTÂMPLĂ în cazul SUSPENDĂRII lui Dăncilă? Tăriceanu: „Am CĂDEA într-o CAPCANĂ!” 20:24 Planul MÂRȘAV al președintelui! Ce i-a propus ÎN SECRET premierului Dăncilă. Dragnea, LOVITURĂ DURĂ pentru Iohannis 18:32 Dragnea este NERVOS din cauza lui Iohannis. SCENARIUL HALUCINANT al liderului PSD: „Președintele pregătește o LOVITURĂ de STAT” 15:56 Ludovic Orban a depus la Parchet o sesizare penală care îi vizează pe Dăncilă și Dragnea - UPDATE

Articole salvate