Editura Evenimentul si Capital

„Dl. Nicolae Manolescu Apolzan nu a fost și nu este înscris Președinte al USR”

Nicolae Manolescu. Foto: EVZ
Autor: | | 1 Comentarii | 697 Vizualizari

Am citit un articol publicat de Evenimentul Zilei, joi, 28 septembrie 2017, cu un titlul care să atragă atenția breslei scriitorilor: „Nu există decât o singură conducere a Uniunii Scriitorilor din România!”. Semnătura este asumată de o doamnă avocat care nu este scriitoare și nici nu reprezintă conducerea legală a USR. Din documentele pe care le atașez reiese cât se poate de clar că dl. Nicolae Manolescu Apolzan nu a fost și nu este înscris Președinte al USR în Registrul Special al Asociațiilor și Fundațiilor.

Doamna avocat se tot prezintă prin instanțele patriei fără să facă dovada înscrierii clientului său generos în Registrul Special al Asociațiilor și Fundațiilor.

Prin Sentința civilă nr. 6346/23.05.17 pronunțată de către Judecătoria Sectorului 3 București, având ca obiect Ordonanță Președințială, hotărâre executorie!, s-a statuat că „potrivit Registrului special - Partea A - Asociații al Judecătoriei Sectorului 1 București, președinte al Asociației UNIUNEA SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA este Laurențiu Ulici, iar vicepreședinte figurează Eugen Uricaru.” În Sentința Civilă nr.5429/2017 din 05.07.2017 a Judecătoriei Sectorului 1 București, sentință executorie!, se concluzionează: „Referitor la excepția calității de reprezentant a lui Nicolae Manolescu instanța constată întradevăr, prin intermediul Registrului de asociații și fundații, faptul că, calitatea de președinte a USR este deținută de o altă persoană”. Astfel, pretinsul președinte USR, Nicolae Manolescu Apolzan, nefiind înscris în Registrul Special al Asociațiilor și Fundațiilor și nefiind ales de o Adunare Generală a USR, nu are calitatea de a investi instanța ca reprezentant legal al USR!

La data de 07.01.2017 a avut loc Adunarea Generală Ordinară a membrilor USR prin care au fost alese democratic noile organe de conducere. Astfel, prin hotărârea Adunării Generale Ordinare nr.8/07.01.2017 au fost aleși: Președinte USR - Cristian Teodorescu, Vicepreședinți USR- Dan Mircea Cipariu și Florin Iaru. În prezent, efectele actelor și hotărârilor noii conduceri a USR aleasă de Adunarea Generală Ordinară a USR din 07.01.2017 nu au fost infirmate, invalidate sau anulate de nicio instanță de judecată prin hotărâri definitive sau executorii!

Susținerea făcută de pretinsa conducere a USR conform căreia USR a fost înființată prin decretul comunist nr.267/1949 induce în eroare instanțele de judecată și este și ilegală, și imorală! „Decretul nr. 267/1949” nu este un decret de înființare a Uniunii Scriitorilor din România, deci de naștere a persoanei juridice. Invoc, în acest sens, autoritatea de lucru judecat anterior a Deciziei nr.1118 din 31 Martie 2000 a CURTII SUPREME DE JUSTITIE pronuntata in dosarul civil nr. 3330/1999 - IREVOCABILĂ, care la fila 3 face referire la toate uniunile din România - foste organizatii obștești dizolvate de drept de art. 9 din Decret -Lege 27/1990!

Decretul–lege 27/1990 nu consacră și nu protejează în mod expres regimul juridic al „Uniunii Scriitorilor din România” și nu poate acorda personalitate juridică în temeiul propriei declarații. Acest decret, în fapt și drept, este o normă juridică de abrogare expres-indirectă a tuturor decretelor cripto-comuniste pentru subiecții de la art. 1, respectiv scriitori, artiști plastici, ziariști etc., prin formula clasică din dreptul civil, „Pe data prezentului decret se abrogă orice dispoziții contrare”. Totodată, acest act normativ a fost emis de legiuitor, cu scopul evident și de statut de recomandare privind asocierea liberă a creatorilor într-un regim democratic. La art. I din Decret-lege 27/1990, se precizează că scriitorii, artiștii plastici se pot asocia în organizații profesionale cu personalitate juridică potrivit prevederilor legale în vigoare. Or precizarea „se pot asocia“ nu este o sintagmă sau denumire așa cum este sintagma “ Uniunea Scriitorilor din România“, denumire care nu se regăsește, expresis verbis, nici în Decretul caduc 267/1949. Odată cu apariția Decretului 27/1990, modul de autorizare a așaziselor “înființări” a suferit fundamentale și semnificative modificări legislative, în sensul că prin apariția Decretului Lege 27/1990 uniunile de creatori aveau obligația legală de a se organiza potrivit prevederilor legale în vigoare, ceea ce Uniunea Scriitorilor din Republica Socialistă România nu a făcut!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
07:15 Dubii spulberate. Da, STATUL PARALEL EXISTĂ! Un document exploziv demască INFILTRĂRILE LA NIVEL ÎNALT ale SRI şi ale Parchetului General 07:11 Dezvăluire epocală! Evenimentul zilei a identificat MOMENTUL ZERO al celebrului PROTOCOL SECRET între SRI şi Parchetul General 18:48 Cazul lui Ghiţă a atras atenţia la Bruxelles. KOVESI, PROTEJATA SERVICIILOR? „Anticorupția în România: Cauză sau Cruciadă?” BREAKING NEWS 13:08 Dezvăluirile EVZ generează EFECTE ISTORICE. Ce fel de protocoale aveau SRI şi DNA? Se apropie MAREA DESECRETIZARE 10:04 Cristoiu, INFORMAȚII NOI despre celebra poză a lui Ghiţă cu Kovesi: „Am fost manipulat” 09:14 Cristoiu, NOI DETALII despre poza lui Ghiță: „Cred că NU a arătat-o până acum că NU are APROBARE” 22:35 „Şi Voiculescu avea relaţii cu SRI”. Ghiţă a lansat dezvăluirea chiar la Antena 3. Reacţia lui Dan Voiculescu a venit imediat 22:18 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Andronic și Cristoiu AU FOST FILAȚI înainte de interviul cu Sebastian Ghiță 21:46 Ghiță, în DIRECT la Antena 3: „Imaginea este, de fapt, O FILMARE”. Informații de ULTIMĂ ORĂ 21:36 Socrul lui Ghiţă confirmă vizita Laurei Kovesi în casa din Ploieşti. DEZVĂLUIRI SENZAȚIONALE 20:42 Interviul de la Belgrad, episodul 2. Şefa DNA, oaspete în casa lui Ghiţă. „Doamna Kovesi este alături de o doamnă frumoasă...” VIDEO 18:51 Sebastian Ghiţă despre ultima seară în România: „Georgian Pop mă trăgea de ureche” 17:44 Cristache i-a răspuns lui Știrbu după atacul la adresa emisiunii pe care o realizează la TVR 16:49 Scandal IMENS după interviul cu Ghiță. Șefa TVR, la AUDIERI. Reacția HALUCINANTĂ: Televiziunea publică e o HAZNA 16:38 Sebastian GHIȚĂ, interviu cu Cristoiu: „M-am dus ultima oară la K2, căutând să mă mai uit o dată în ochii lui Coldea.” 16:38 Sebastian Ghiță, în dialog cu Ion Cristoiu: „Nu am plecat cu cheile softurilor statului pentru că ele nu există” 16:10 Interviul de la Belgrad, episodul 2. DNA a oferit prima REACȚIE după dezvăluirile din Evenimentul zilei 08:53 INTERVIUL de la Belgrad. Momentul în care Sebastian Ghiță îi prezintă lui Cristoiu O IMAGINE despre care se va vorbi mult 08:17 Udrea reacționează după ce Ghiță i-a arătat FOTOGRAFIA cu Kovesi doar lui Cristoiu. „E de toată jena (...) De ce pana mea...” 00:00 Coldea despre procurorii lui Kovesi: „Ăştia de la DNA au înnebunit”. Sebastian Ghiță în dialog cu Ion Cristoiu

Articole salvate