Editura Evenimentul si Capital

UPDATE MIRON MITREA insistă să fie ELIBERAT CONDIȚIONAT. Judecătoria Medgidia i-a RESPINS, din nou, cererea

Miron Mitrea
Autor: | | 3 Comentarii | 898 Vizualizari

Magistrații din Medgidia judecă, în aceste momente, o nouă cerere liberare condiționată a fostului ministru al Transporturilor, Miron Mitrea. Prima cerere, din 10 februarie, i-a fost respinsă de Judecătoria Medgidia.

UPDATE 15,30 În urmă cu puțin timp, Judecătoria Medgidia a respins și a doua cerere de liberarea condiționată a deținutului Miron Mitrea. “Avem calea contestației, vom merge la Tribunalul Constanța, și sperăm că acolo vom avea mai multă înțelegere”, a declarat pentru EVZ, avocatul Adrian Midișan.

Miron Mitrea, mai slab, și cu o barbă sură, îngrijită, a intrat, abătut, în boxa acuzaților. A ținut să explice că această a doua cerere de liberare condiționată a făcut-o după ce comisia de propuneri din penitenciarul Poarta Albă i-a respins solicitarea, amânându-l cu încă două luni. “Nu am înțeles de ce mi s-a dat această amânare. Am lucrat tot timpul. Am  purtat discuții îndelungate cu directorul penitenciarului care mi-a spus că această Comisie este obiectivă. Nu a fost obiectivă”, a spus Miron Mitrea. Procurorul DNA Constanța, Ciprian Bodu, a cerut instanței să respingă liberarea condiționată pentru că “ timpul de un an ispășit de Miron Mitrea nu este suficient pentru îndreptare”.

Unul dintre avocați  a menționat în instanță că 11 din cele 12 luni de detenție de când își ispășește condamnarea de doi ani la Penitenciarul  Poarta Albă, Miron Mitrea a muncit. Din luna martie, de când i s-a stabilit regimul deschis, deținutul a primit aprobarea să muncească la  centrala termică a secției  de la Valea Seacă a închisorii. Ulterior, a lucrat la un punct de lucru din afara penitenciarului, la autobaza unei firme de transport în comun din Constanța.

Datorită comportamentului său, “exemplar”, deținutul Miron Mitrea  a primit patru recompense și trei învoiri. Una de 24 de ore, a doua de trei zile și a treia învoire, de 5 zile. “Am considerat că domnul Mitrea îndeplinește toate condițiile pentru liberarea condiționată, și-a îndeplinit fracția, și-a plătit prejudiciul stabilit prin hotărârile penale, a primit recompense în penitenciar, a muncit, a publicat trei cărți considerate lucrări științifice, apărute în 23 de librării din Constanța și București, cărți în urma cărora au apărut articole în presă și au iscat dezbateri  la televiziuni ”, a spus și avocatul Adrian Midișan.

 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate