Editura Evenimentul si Capital

„Miraculos”. Arsenie Boca s-a arătat pe un sâmbure de caisă! Proprietarul îl vinde pe OLX cu 2.000 de euro

Autor: | | 9 Comentarii | 3656 Vizualizari

Cel care a descoperit chipul sfântului Arsenie Boca în sâmburele de caisă spune că „oferta este serioasă”

„Minune” la Timișoara. Chipul „Sfântului Ardealului” a apărut pe coaja unui sâmbure de caisă. Timișoreanul Gabriel N, cel care a făcut descoperirea, a fotografiat sâmburele din toate pozițiile și l-a pus spre vânzare pe OLX. Nu explică, având în vedere că e abia aprilie, iar caisele nu s-au copt încă, de unde provine fructul.



Bărbatul solicită 2.000 de euro pe „minune” și e dispus să negocieze ofertele serios. Iată și anunțul: „Sâmbure cais – apariția figurii sf. părinte Arsenie Boca! Este necesar această sumă, de urgență! Oferte serioase - deoarece este real, nu făcătură! Vă mulțumesc!”. Pozele suplimentare cerute, spune stăpânul sâmburelui, au fost făcute luni, 3 aprilie 2017, pentru „dosarul de canonizare”.

Sfânt necanonizat

Supranumit „Sfântul Ardealului”, Arsenie Boca a fost cel mai cunoscut părinte ieromonah, duhovnic, teolog și artist plastic ortodox al secolului XX. Se spune că a făcut minuni atât în viață, cât și după moarte. Recent, o familie dintr-o localitate arădeană a anunțat că icoana sfântului, pe care o deține acasă, plânge cu mir.

De numele lui sunt legate povești reale și, deopotrivă, legende. Între acestea, faptul că ar fi avut câteva întâlniri secrete cu Nicolae Ceaușescu, care venea la el pentru sfaturi, sau că ținea legătura cu persoane din divizia paranormală a fostei Securități.

Decizia finală, luată de BOR

Procesul de sanctificare a lui Arsenie Boca e în plină desfășurare. Lucrurile nu se întâmplă de pe o zi pe alta. Importante sunt și mărturiile neobișnuite care se aduc la „dosar”, însă, personalități ale Bisericii Ortodoxe Române (BOR) sunt cele care vor lua decizia finală.

Pe 31 octombrie, anul trecut, s-a întrunit Comisia de canonizare a părintelui Arsenie Boca și, după analiza mai multor documente și scrieri autobiografice ale acestuia, s-a stabilit redactarea unui referat de specialitate care să evidențieze personalitatea duhovnicească a lui, așa cum se poate desprinde din documentele fostei Securități.

Pagina 1 din 1



Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro

Rubato

24,00Lei

Zăpada

38,00Lei

libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X