Editura Evenimentul si Capital

Ministrul Justiției a ținut cea mai scurtă conferință de presă din istorie

Autor: | | 0 Comentarii | 476 Vizualizari

Deputații și-au început și ei prima zi de serviciu tot cu scandal, în absența președintelui acestui for legislativ, Liviu Dragnea. De la ora 14.00, a avut loc Biroul permanent al Camerei Deputaților, care a durat mai puțin de jumătate de oră și în urma căruia nu a ieșit nimeni la declarații.

 După aceea, pe holurile Parlamentului domnea o stare de tensiune. Câțiva parlamentari de la PNL se perindau, îmbrăcați la patru ace, prin încăperile de la Camera Deputaților. Cu o întârziere de aproape o oră, la 15:45, a început conferința de presă anunțată de PMP. În frunte cu liderul partidului, Traian Băsescu, ceilalți membri s-au prezentat în sala de conferință. Acesta a făcut câteva declarații, vădit grăbit, deoarece la ora 16.00 urma să înceapă ședința Camerei Deputaților. După ce și-a încheiat conferința care a durat zece minute, Băsescu a ieșit din sală amuzat de întrebările jurnaliștilor. Membrii PMP s-au grăbit să ajungă în plen. Înaintea începerii ședinței, un grup de ong-iști care fac parte din ONG-ul „Inițiativa României”, au protestat chiar în fața ușii de plen. Ei au scandat pe holurile Parlamentului: „DNA, să vină să vă ia!”, „PSD, trezeşte- te, v-am adus mandatele!”, „Liviu Dragnea nu uita, asta nu e ţara ta” sau „Demisia, demisia”.

Ședința a fost prezidată de vi cepreședintele Camerei Deputa ților, Petru Gabriel Vlase, membru PSD.

Scandal răsunător

USR s-a ridicat în picioare imediat ce a început ședința. O parte dintre parlamentarii Uniunii erau înfășurați în tricolor. Ei au început să strige „demisia”, având pancarte pe care scria „REFUZ ACEST ABUZ”, „DRAGNEA ȘI TÂLHARII” și „LIBER LA FURAT”. Imediat după aceea, deputații PNL ȘI PMP li s-au alăturat. Pe pancartele liberalilor se putea citi „ALEGERI ANTICIPATE”.

Timp de aproape două minute, s-au auzit numai lozinci împotriva PSD și a Guvernului. Un deputat PSD, din spatele sălii de plen, s-a arătat revoltat de manifestul Opoziției și a îndemnat parlamentarii să se ducă pe bulevard cu un astfel de comportament, deoarece nu e demn de funcția pe care o dețin.

Aproape toți deputații dreptei au năvălit la pupitru, după ce liderul USR, Nicușor Dan, a vorbit în plen, de unde au continuat să strige „Rușine” și „Demisia”.

Ieșire de urgență

Când Florin Iordache a fost strigat pentru prezență, spiritele s-au încins din nou, iar ministrul Justiției a ieșit pe fondul scandărilor și fluierăturilor USR-iștilor. Nu erau la primul meci. Cu câteva ore înainte, în momentul în care Florin Iordache a vrut să facă o declaraţie de presă, protestatarii de la USR l-au înconjurat pe acesta, s-au postat inclusiv în spatele lui şi au ridicat hârtii pe care le aveau în mâini şi pe care scria „Ruşine”. Iordache a fost nevoit să plece săși țină conferința într-o sală a PSD, în care USR-iștii n-au mai putut intra.

Refuzul USR

În pauză, deputații USR au refuzat să părăsească plenul, solidari cu protestatarii adunați în Piața Victoriei.

Și după încheierea ședinței de plen, deputații Uniunii au rămas în bănci în semn de protest.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate