Mecanismul prin care un aliment ajunge să aibă un anumit efect

Mecanismul prin care un aliment ajunge să aibă un anumit efect

Ouăle şi alte alimente precum peştele şi laptele sunt bogate în triptofan, un aminoacid care este transformat în organism în serotonină.

O substanţă asociată cu buna dispoziţie. Astfel, potrivit cercetătorilor, în momentul în care consumi aceste alimente devii mai generos.

Într-un set de experimente, savanţii olandezi au descoperit că administrarea unor doze mici de triptofan - echivalentul cantităţii de triptofan din trei ouă - a dus la dublarea sumelor donate de voluntari unor organizaţii de caritate.

Mecanismul prin care un aliment ajunge să aibă un astfel de efect nu este deocamdată cunoscut, însă oamenii de ştiinţă sugerează că în acest proces ar putea fi implicată și oxitocina, hormonul iubirii şi al ataşamentului.

Oamenii de ştiinţă au evidenţiat deja apropierea dintre regiunile din creier asociate cu serotonina şi oxitocina.

Ne puteți urmări și pe Google News