Matei Vișniec vine la „Cabaretul cuvintelor”

Matei Vișniec vine la „Cabaretul cuvintelor”

Dramaturgul Matei Vișniec va fi prezent luni seară la Iași. După premiera spectacolului „Cabaretul cuvintelor”, autorul va sta în fața publicului pentru a descâlci împreună cele spuse mai înainte pe scenă.

„Cabaretul cuvintelor”, spectacolul a cărui premieră recentă a deschis stagiunea actuală de la Sala Mare a Teatrului Naţional ieşean, se va bucura de prezenţa în rândul spectatorilor a autorului însuşi, scriitorul Matei Vişniec, cel mai jucat dramaturg român în străinătate. După spectacol, publicul din sală este invitat să intre într-un dialog al francheţei cu Matei Vişniec, având astfel privilegiul de a afla primele impresii ale autorului despre spectacol, de a-i adresa intrebări şi de a pătrunde în imaginarul fascinant al unui om pentru care cuvintele se pare că nu mai au fațete nevăzute. Spectacolul – eveniment, pe un scenariu teatral după volumul omonim şi cu o construcţie regizorală aparte, ambele sub semnătura inconfundabilă a lui Ovidiu Lazăr, va avea loc pe 18 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare. „Cabaretul cuvintelor” surprinde şi provoacă prin scenografia săvârşită cu emoţie de Andra Bădulescu, prin muzica originală compusă de Ciprian Manta şi prin distribuţia exemplar aleasă: Emil Coşeru, Roxana Mârza, Brânduşa Aciobăniţei, Andrei Sava, Petronela Grigorescu, Andreea Boboc, Radu Homiceanu, Livia Iorga, Horia Veriveş şi copiii Gabriel Anton, Antoniu Cristian Lazăr (Gopo). După spectacol, a doua zi, pe 19 ianuarie, de la ora 18.00, în Aula Mihai Eminescu a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi va fi proiectat filmul documentar „Parisul lui Matei”.

Piesa „Cabaretul cuvintelor” s-a jucat și la Timișoara. Altă echipă, altă viziune regizorală. Efectul ei asupra publicului îl regăsim în câteva mărturii: “Cabaretul Cuvintelor vorbește despre echilibrul universal, despre cele două fețe ale monedei” sau „Deși nu e un spectacol bogat în ceea ce privește decorurile sau costumele, e bogat în idei. În cuvinte, sensuri, noțiuni și propoziții. În adevăruri și minciuni”. Cuvintele sunt personaje principale...