Legea care a REVOLTAT aproape 10.000 de români. Internetul îi dă PESTE NAS lui Dragnea: Legea e CRETINĂ. Semnează şi tu PETIŢIA împotriva legii ANTI-DEFĂIMARE | CAMPANIE EVZ
- Alexandra Iancu
- 12 februarie 2016, 09:27
Mediul online a explodat după ce proiectul de lege privind defăimarea pe reţelele de socializare, iniţiat de Liviu Dragnea, a trecut de Senat, asta după ce amendamente privind majorarea amenzilor până la 100.000 de lei au fost adoptate.
Pagina şefului PSD a fost căutată de peste 92.000 de persoane, iar internauţii au lăsat comentarii care mai de care mai defăimătoare la adresa lui Dragnea şi i-au reproşat că încearcă să preia controlul mediului online.
Cu toate acestea, şeful PSD continuă să susţină proiectul:
“Câteva precizări legate de legislația referitoare la toleranță. Noua lege a toleranței vine în completarea ordonanței privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare. Ea nu anulează această lege și nici nu supra-reglementează domeniul drepturilor. Astfel, legislația nu doar permite, ci și garantează libertatea de exprimare. Ordonanța, pe care – repet - noua lege nu o anulează, garantează dreptul la libertatea de gândire, conștiință și religie, precum și dreptul la opinie și exprimare. Articolul 2, alineatul 8 stipulează că prevederile ordonanţei (care au efect și asupra celorlalte reglementări având același obiect) nu pot fi interpretate în sensul restrângerii dreptului la liberă exprimare, opinie şi la informaţie. Deci, liber la criticat politicieni și oameni de afaceri! Totuși, pentru a nu exista nici un fel de suspiciuni, discriminarea pe baza apartenenței politice și a averii a fost eliminată din textul legii, așa cum a fost el adoptat de comisiile de la Senat. Repet, legea toleranței este complementară ordonanței privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare. Articolul 2, alineatul 10 din această ordonanță stipulează că eliminarea formelor de discriminare se realizează prin prevenirea oricăror fapte de discriminare, prin instituirea unor măsuri speciale, inclusiv a unor măsuri afirmative, în vederea protecţiei persoanelor defavorizate care nu se bucură de egalitatea şanselor. Legea toleranței insituie aceste măsuri pozitive pentru protejarea demnității. Astfel, cadrele didactice, ca și instituțiile din administrația publică vor promova demnitatea umană și toleranța. De asemenea, mijloacele de comunicare publice (televiziunea publică, Radio România și Agerpres) vor include programe pentru promovarea toleranței față de diferențele de grup în cuantum de minim 1% din totalul timpului de transmisie. Legea nu instituie nici un fel de obligații pentru instituțiile private de presă și nici pentru deținătorii de conturi pe rețelele sociale online", a postat Liviu Dragnea pe pagina de Facebook.
Paginile lui Dragnea au fost luate cu asalt de internauţi, iar altele au fost create special pentru a îl batjocori pe şeful PSD.
Iată câteva comentarii de la utilizatorii Facebook:
Anca Cristache: Inteleg faptul ca nu poti sa fii barbat decat cenzurand opinia poporului, adica pumnul in gura! Daca ai fi mandru de faptele tale nu ai fi avut nevoie de o astfel de "protectie"! Sa-ti fie rusine! Nu poti sa-ti depesesti conditia de parvenit odios, oricata avere ai obtine pe spatele poporului roman, caruia acum doresti a-i pune capastru! Dragnea, esti terminat,desi tu nu stii inca!
Radu-Sebastian Stoica: ai 17.000 de aprecieri pe pagina, cred ca 90% vin de la mortii de pprin cimitirele din telemorman, pentru ca am sapat adanc si nu prea am vazut comentarii favorabile despre legea asta mizerabila! nu poti tu sterge cat putem noi posta! si riposta! parerea mea sincera este ca ar trebui s-o dai la cos! o sa duci psd-ul la groapa, nu ca mi-ar displacea!
Vasile Daniel: Domnule Dragnea, va rog la modul cel mai serios, civilizat si prietenos sa nu ingraditi dreptul la libera exprimare. Nu doar ca este incalcat articolul 30 din Constitutia Romaniei, dar este si un regres pentru democratia din tara noastra. Libera exprimare este un drept pe care l-am castigat in decembrie 1989. Au fost impuscati tineri pentru ca noi sa avem astazi dreptul (nu este un simplu privilegiu) la libera opinie. Iar pentru jigniri si calomnii exista suficiente legi care sa le sanctioneze. Nu este necesara ingradirea libertatii de exprimare. Va multumesc frumos ca mi-ati permis sa scriu aceste randuri pe pagina dumneavoastra si va urez o zi frumoasa.
Liv Liviu: nu vreau sa ne intoarcem pe vremea lui Dej cand se comiteau zeci de nereguli fenomenul reeducarea
Stefan Hardwood: Defaimatul national!!!!!!
O pagina numită Clubul Defaimatorilor profesionişti a fost creată de câţiva internauţi puşi pe glume:
Sursa Foto: KMKZ.ro
Ministerul "Adevărului”
Propunerea liderului PSD vizează şi înfiinţarea unui departament special în cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, dar şi obligaţia ca radioul şi televiziunea publică să includă programe de promovare a toleranţei, profesorii să urmeze cursuri pe această temă, iar unităţile de învăţământ să adopte un "plan anual pentru implementarea acţiunilor privind combaterea discriminării".
Dragnea recunoaşte că un astfel de demers este unic în România: "In cazul adoptarii propunerii legislative, Romania ar fi primul stat membru al UE care ar promova acest model proactiv pentru asimilarea la nivelul societatii romanesti a principiilor si a valorilor privind demnitatea umana si toleranta fata de diferente dintre grupurile sociale", se arata in expunerea de motive a proiectului de act normativ.
“Angajatorii cu cel putin 50 de angajati vor trebui sa includa in Regulamentul de organizare si functionare un set de reguli privind respectarea drepturilor omului, combaterea discriminarii si promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup”, se mai arată în proiect.
Evenimentul Zilei a lansat o petiţie pentru oprirea proiectului lui Dragnea, prin care se încalcă dreptul la libera exprimare şi a revoltat 10.000 de români.
Totodată, internauţii au anunţat şi proteste în mai multe oraşe din ţară.
Oamenii s-au mobilizat pe rețeaua de socializare şi au organizat, miercuri, proteste împotriva acestei legi controversate.
Bucureşti: Un eveniment anunța pe Facebook proteste în Piața Universității. Peste 300 de oameni au anunțat că participă și 1.100 s-au anunțat interesaţi de eveniment. Protestul a început la ora 19:00 şi a adunat câteva zeci de persoane.
Constanţa: Pe Facebook a fost anunţat „Protestul Defăimării Sociale – Constanţa”, care a avut loc miercuri, la Harta Mozaic, de la ora 19.00.
„Dat fiind timpul scurt, sunaţi prieteni, cunoştinţele, dă sms-uri ca să ne vedem mâine (n.r. astăzi) la protest. Apoi invită prietenii de pe facebook la eveniment” şi „Invităm pe această cale artişti să se alăture, cu desene care pot arăta stupiditatea acestei propuneri de legi. Pe această cale ne vom sincroniza cu protestele de la Bucureşti şi de la Cluj”, au fost mesajele organizatorilor.
Cluj: Miercuri seara, 10 februarie, începând cu ora 20:00, în Piața Unirii din Cluj, un grup de oameni s-au adunat pentru a protesta împotriva „Legea defăimării”.
Semnează şi tu PETIŢIA ONLINE!