Editura Evenimentul si Capital

Legea care a REVOLTAT aproape 100.000 de români. GENERAŢIA Facebook îi dă PESTE NAS lui Dragnea. Semnează şi tu PETIŢIA împotriva legii ANTI-DEFĂIMARE | CAMPANIE EVZ: #JOSCENZURA!

Liviu Dragnea
Autor: | | 60 Comentarii | 18618 Vizualizari

Mediul online a explodat după ce proiectul de lege privind defăimarea pe reţelele de socializare, iniţiat de Liviu Dragnea, a trecut de Senat, asta după ce amendamente privind majorarea amenzilor până la 100.000 de lei au fost adoptate. Evenimentul Zilei a lansat o petiţie online prin care cere stoparea proiectului de lege care îngrădeşte libertatea de exprimare în reţelele de socializare.

Semnează şi tu PETIŢIA ONLINE, care a fost semnată în mai puţin de o oră de 1000 de oameni.

UPDATE: Peste 1500 de persoane au semnat petiţia online care îngrădeşte libera exprimare pe reţelele de socializare. Oamenii din toată ţara cer stoparea proiectului de lege iniţiat de Liviu Dragnea.

Mulţi dintre cei care au semnat deja petiţia compară această lege cu cenzura şi susţin că iniţiativa liderului PSD încalcă un drept fundamental constituţional.

Iată câteva dintre mesajele semnatarilor: 

"Dorim progresul Romaniei, libertate individuala, democratie si nu cenzura comunista!"

"Libertatea de exprimare nu poate fii îngrădită sub niciun pretext! Constituția garantează acest drept!"

"Libertatea de exprimare a fost recapatata in 1989 cu pretul a mii de vieti si a sangelui varsat pe caldaram de acei tineri care au marsaluit in strada . Dnul Dragnea probabil se uita la televizor si se mangaia pe burta la gandul ca va ajunge mare bastan pe spinarea noastra."

"Nu mi-a pus pumnul in gura securitatea lui Ceausescu,nu mi-l va pune nici Dragnea."

Pagina şefului PSD a fost căutată de peste 92.000 de persoane, iar internauţii au lăsat comentarii care mai de care mai defăimătoare la adresa lui Dragnea şi i-au reproşat că încearcă să preia controlul mediului online.


LEGEA ANTI-DEFĂIMARE: 10.000 de articole și postări în mediul online, în două zile jumătate


Cu toate acestea, şeful PSD continuă să susţină proiectul:

“Câteva precizări legate de legislația referitoare la toleranță. Noua lege a toleranței vine în completarea ordonanței privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare. Ea nu anulează această lege și nici nu supra-reglementează domeniul drepturilor. Astfel, legislația nu doar permite, ci și garantează libertatea de exprimare. Ordonanța, pe care – repet - noua lege nu o anulează, garantează dreptul la libertatea de gândire, conștiință și religie, precum și dreptul la opinie și exprimare. Articolul 2, alineatul 8 stipulează că prevederile ordonanţei (care au efect și asupra celorlalte reglementări având același obiect) nu pot fi interpretate în sensul restrângerii dreptului la liberă exprimare, opinie şi la informaţie. Deci, liber la criticat politicieni și oameni de afaceri! Totuși, pentru a nu exista nici un fel de suspiciuni, discriminarea pe baza apartenenței politice și a averii a fost eliminată din textul legii, așa cum a fost el adoptat de comisiile de la Senat. Repet, legea toleranței este complementară ordonanței privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare. Articolul 2, alineatul 10 din această ordonanță stipulează că eliminarea formelor de discriminare se realizează prin prevenirea oricăror fapte de discriminare, prin instituirea unor măsuri speciale, inclusiv a unor măsuri afirmative, în vederea protecţiei persoanelor defavorizate care nu se bucură de egalitatea şanselor. Legea toleranței insituie aceste măsuri pozitive pentru protejarea demnității. Astfel, cadrele didactice, ca și instituțiile din administrația publică vor promova demnitatea umană și toleranța. De asemenea, mijloacele de comunicare publice (televiziunea publică, Radio România și Agerpres) vor include programe pentru promovarea toleranței față de diferențele de grup în cuantum de minim 1% din totalul timpului de transmisie. Legea nu instituie nici un fel de obligații pentru instituțiile private de presă și nici pentru deținătorii de conturi pe rețelele sociale online", a postat Liviu Dragnea pe pagina de Facebook.

Paginile lui Dragnea au fost luate cu asalt de internauţi, iar altele au fost create special pentru a îl batjocori pe şeful PSD.


 
 
 


Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate