Editura Evenimentul si Capital

Legături DUBIOASE între Negulescu și oamenii lui Ceaușescu! Au apărut înregistrări INCENDIARE

Autor: | | 8 Comentarii | 6166 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Fostul șef al Poliției Locale Ploiești, Toader Cristinel, a făcut, într-o plîngere depusă pe data de 30 aprilie 2015 la Parchetul General, dezvăluiri incredibile la adresa procurorului Mircea Negulescu, care este anchetat în prezent de Inspecția Judiciară.

Fostul șef al Poliției Locale a afirmat că există bănuiala legitimă că printre banii și valorile pe care Nicolae Cantemir le-a reclamat ca fiind furate se află și o parte din banii lui Negulescu Mircea, procurorul anchetat de Inspecția Judiciară (vezi detalii AICI , AICI și AICI).

Nicolae Cantemir este din satul Romanești, com. Bărcănești, jud. Prahova. Are 51 de ani și este preşedintele Oamenilor de Afaceri Rromi din judeţul Prahova. Este proprietarul unei ferme de animale și a unei pensiuni turistice. A fost unul dintre ospătarii lui Nicolae Ceaușescu. Fostul șef al Poliției Loclae îil cataloghează în plângere drept ”interlop” și prieten cu procurorul Negulescu. În anul 2013, Cantemir a reclamat că i s-au furat 200.000 euro, bijuterii și un ceas de aur depuși în cutia de valori a Raiffeisen Bank – Sucursala Ploiești. Este notoriu în mediu pentru chefurile pe care le organizează cu diverși procurori, afirmă Toader.

În opisul anexat plîngerii formulate de către Toader Cristinel, se regăsesc mai multe înregistrări video de la mai multe întîlniri dintre fostul șef al Poliției Locale și procurorul Negulescu Mircea (vezi foto).

Plîngerea formulată de Toader Cristinel a ajuns și în posesia EVZ. Ea a fost adresată fostului procuror general al României, Tiberiu Nițu, domiciliat și el tot în Ploiești. Deși acuzațiile aduse de fostul șef al Poliției Locale erau extrem de grave, din aprilie 2015 și până acum, când buboiul a fost spart la televiziunea RTV, nu s-a făcut nimic altceva decât să fie arestat cel care reclamase, adică Toader Cristinel.

 

DOMNULUI TIBERIU NITU,

 PROCUROR GENERAL AL PARCHETULUI DE PE    LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE

 D O M N U L E  P R O C U R O R  G E N E R A L ,

 Subsemnatul TOADER CRISTINEL, director general adjunct al POLIȚIEI LOCALE a MUNICIPIULUI PLOIEȘTI, cu domiciliul ales in Ploiesti, str. Miciurin nr. 4, judetul Prahova, tel. 0744100009,

Avand in vedere prevederile Ordonantei Guvernului nr. 27 / 2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor,

Vazand dispozitiile art 131-132 din Constitutia Romaniei si in considerarea atributiilor care va sunt conferite prin art. 14 din REGULAMENTUL DE ORDINE INTERIOARĂ AL PARCHETELOR, Anexa la Ordinul  2632/C al Ministerului Justiţie din 30/07/2014 

vă aduc la cunoştinţă

 următoarele aspecte constatate în activitatea si comportamentul subordonatului dv.

procuror NEGULESCU MIRCEA din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti,

fata de care vă solicit să luaţi măsurile legale de verificare si control ierarhic deoarece incalca Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor si Statutul judecatorilor si procurorilor aprobat prin Legea nr. 303 / 2004.

In sinteza, consider ca acestea constau in:

a) atingerea onoarei si probităţii profesionale, precum si a prestigiului justiţiei, săvârşite atat în exercitarea atribuţiilor de serviciu cat si în afara acestora;

b) nerespectarea secretului confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care procurorul NEGULESCU MIRCEA a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei;

c) nerespectarea în mod nejustificat a obligaţiilor cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente;

d) folosirea funcţiei de procuror pentru a obţine un tratament favorabil din partea conducerii Politiei Locale Ploiesti si intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri ale unor afini ori prieteni apropiati, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii.

MOTIVELE  SESIZĂRII

 Procurorul NEGULESCU MIRCEA este prieten cu numitul STAVRI CATALIN, jurnalist local, freelancer, care administreaza propriul blog si este colaborator la mai multe publicatii on line si alte entitati media locale.

Prieteni intimi fiind, participa impreuna la diferite evenimente unde se consuma in mod exagerat bauturi alcoolice, localurile fiind: ”La Cazemata” (Cartierul Mica Romă), Club “Laguna” Ploiești, Cinque terre (fost Vienna Caffe) din str. Ana Ipatescu, Ploiesti și Hotel – Restaurant “Colina Grande” Valea Călugărească  – locație deținută de fratele consilierului local PSD George Stanciu, alese special in afara orasului Ploiesti. La aceste mese sunt prezenti exponenti ai lumii interlope locale (ex. CANTEMIR NICOLAE) sau persoane din mediul politic / de afaceri, de ex. STANCIU GEORGE, zis „MARDARE”, presedintele organizatiei de tineret a PSD, ginerele fostului primar PSD al municipiului Ploiesti, Emil Calota (in prezent vicepresedinte al Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Energiei).

Cu aceste ocazii, participantii iau la cunostinta, divulgate de catre magistrat in cadrul discutiilor, despre diverse date din dosarele instrumentate de acesta (care, pe fondul consumului de alcool, are accese de laudarosenie si palavrageala despre activitatea profesionala, ajungand aproape intotdeauna in stare de ebrietate), informatii pe care, ulterior, le disemineaza in alte diferite medii (interlope, de afaceri, politice), fiind folosite de cei interesati potrivit propriilor scopuri personale ori de grup. Mai grav, unii din acestia, avand reprezentarea ca sunt „prieteni” cu procurorul NEGULESCU MIRCEA, se folosesc de numele / functia acestuia pentru a-si asigura, conjunctural, anumite avantaje, sau pentru a-si ameninta adversarii / oponentii.

Pe de alta parte, dar in aceeasi ordine de idei, STAVRI CATALIN este prezent saptamanal in biroul procurorului NEGULESCU MIRCEA, frecventa si, indeosebi, scopul acestor vizite in incinta unde magistratul isi desfasoara activitatea profesionala, fiind, cel putin, contrare regulamentului de ordine interioara al unitatii de parchet. Ultimul incident, cel din 28.04.2015, cu ocazia unei perchezitii si a ridicarii de inscrisuri, fiind simptomatic.

Incepand cu martie 2014, dar indeosebi in perioada august-octombrie a anului trecut, continuand cu lunile ianuarie-martie 2015, numitul STAVRI CATALIN, utilizand calitatea de ziarist, instigat, incurajat si sprijinit (pentru unele articole, chiar cu informatii obtinute in activitatea profesionala), de procurorul NEGULESCU MIRCEA, duce o campanie de presa denigratoare la adresa mea si a Politiei Locale Ploiesti pe care o conduc (majoritatea si cu tenta / caracter politic), dar si la adresa politistilor din cadrul Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Ploiesti, vizati cu precadere fiind seful acestei structuri a Politiei nationale, cms. sef. Furtuna Constantin, si comisar Saghel Emanuel.

In antiteza, in aceleasi publicatii, apar, uneori in paralel, articole elogioase la adresa procurorului NEGULESCU MIRCEA si a activitatii acestuia in dosarele in care este procuror de caz, datele publicate fiind devoalate tot personal, de catre magistrat, in afara cadrului legal si organizatoric al relatiilor institutionale cu mass-media, prin structurile abilitate de comunicare / informare.

Concomitent, in diferite medii, STAVRI CATALIN a afirmat ca procurorul NEGULESCU MIRCEA ar fi solicitat si a obtinut autorizatie pentru interceptarea comunicatiilor subsemnatului, creand impresia de-a lungul timpului ca magistratul imi instrumenteaza un dosar penal in care, deja, ar fi dispus inceperea urmaririi penale, sugerand ca ordonanta ar fi motivata prin probele obtinute din aceste interceptari, coroborate cu cele pentru presupusele fapte penale „dezvaluite” de STAVRI CATALIN in articolele de presa publicate, in legatura cu care magistratul s-ar fi sesizat din oficiu.

 Nota bene: Pe data de 27.04.2015, am primit confirmarea ca situatia este adevarata.

In aceleasi imprejurari ori in conjuncturi / ocazii de alta natura, dar in acelasi registru negativ creat, STAVRI CATALIN si STOICHICIU CEZAR DAN (un politist local) afirma in cercurile de relatii apropiate (inclusiv in randul unor subalterni din Politia Locala Ploiesti), ca subsemnatul voi fi arestat de procurorul NEGULESCU MIRCEA, iar cei vinovati nu vor fi trasi la raspundere penala pentru un prejudiciu cauzat institutiei si nici nu-l vor plati, actele ilicite generatoare fiind sesizate de mine in 2013 organelor judiciare, asa cum voi detalia in cele ce urmeaza.

Mentionez ca, pentru toate aceste fapte am depus plangere penala impotriva numitilor STAVRI CATALIN, STOICHICIU CEZAR DAN si IONESCU MARIANA si am actionat in instanta civila pentru repararea daunele morale cauzate de articolele calomniatoare / defaimatoare cu privire la persoana mea si a imaginii si prestigiului institutiei publice.

 DOMNULE PROCUROR GENERAL,

 Pentru a se intelege contextul actual la care s-a ajuns, va expun, in istoric, cateva repere factuale care au generat si amplificat prezenta situatie, care este contrara atat unor raporturi interumane civilizate si etice, cat si, mai ales, unor relatii principiale si specifice statutului de drept intre institutii publice ori entitati media angajate social, toate cu alterarea grava a imaginii in societatea civila a unui magistrat.

L-am cunoscut pe procurorul NEGULESCU MIRCEA in urma cu aproximativ sapte ani, cu ocazia unor activitati in aer liber pe care amandoi le desfasuram in zona Salii Sporturilor „Olimpia” din Ploiesti.

Dupa numirea mea in functia de director general, am constatat ca, anterior, in anul 2011, la respectiva institutie publica locala s-a derulat procedura pentru achizitionarea unui soft care, conform semnalarii specialistilor STS, nu corespundea standardelor de securitate, verificarile complete efectuate conducand la concluzia ca nu s-au respectat normele legale privind achizitiile publice si ca, deci, si plata contravalorii acestuia (cca. 3,2 mld. ROL) a fost nejustificata. Avand in vedere conotatiile penale care s-au conturat, am solicitat opinia procurorului NEGULESCU MIRCEA, care m-a indrumat sa formulez plangere penala, eu procedand in consecinta, sesizarea Politiei Locale Ploiesti avand nr. de iesire 6857 / 08.10.2013, inregistrata in aceeasi zi la poz. 16 din Registrul procurorului de serviciu.

Ulterior, insa, am fost contactat de ziaristul STAVRI CATALIN – caruia, contrar normelor legale si deontologice, procurorul NEGULESCU ii relatase despre lucrarea penala – care m-a apostrofat in legatura cu denuntul, precizandu-mi ca una din persoanele vizate, STOICHICIU CEZAR DAN, este o cunostinta apropiata, un bun amic al sau.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate