Klaus Iohannis dă înapoi banii din chiria casei pierdute
- Carmen Vintil ă
- 20 aprilie 2016, 00:00
Familia prezidențială a pierdut definitiv imobilul din centrul Sibiului, unde funcționează sediul unei bănci, în noiembrie 2015. Șeful statului trebuie să returneze sumele încasate în ultimele cinci luni
P reşedintele Klaus Iohannis a luat act de faptul că i-a fost radiat dreptul de proprietate asupra casei din centrul Sibiului şi va da înapoi banii virați în baza contractului de închiriere, a anunțat, ieri, Administraţia Prezidenţială.
„Domnul Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cărţii Funciare nr. 9331 Sibiu, în sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a făcut obiectul deciziei civile a Curţii de Apel Braşov. În contextul juridic creat, domnul Klaus Iohannis respectă pe deplin hotărârea justiţiei şi, fără nicio îndoială, va returna de îndată sumele care i-au fost virate în baza contractului de închiriere, începând cu data comunicării deciziei civile a Curţii de Apel Braşov”, a precizat Administraţia Prezidenţială.
Familia Iohannis încasa lunar aproximativ 5.000 de euro din chiria acestei case. Soții Iohannis au pierdut definitiv imobilul din centrul Sibiului, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie 2015, printr-o decizie a Curţii de Apel Braşov, în urma unui proces care a durat mai bine de 16 ani.
Luni, Carmen și Klaus Iohannis au fost radiați din Cartea Funciară.
„Posesor de rea credință”
Ei mai au la dispoziţie două căi de contestaţie, a precizat Puiu Nicolae Fesan, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu. De altfel, pe 16 noiembrie 2015, preşedintele Iohannis s-a declarat nemulţumit de sentinţa prin care a pierdut casa, punctând că va căuta căi de a o contesta.
Fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) Sebastian Bodu i-a transmis, ieri, președintelui că nu trebuie să restituie statului român doar chiria încasată de la data la care i s-a comunicat hotărârea definitivă și irevocabilă a Curții de Apel Brașov. „Dvs. trebuie să restituiți chiriile încasate de la data la care ați devenit, împreună cu Prima Doamnă, posesor de rea credință, respectiv de la data la care ați luat cunoștință de litigiul ulterior pierdut, adică de acum 12 ani, nu de la data comunicării deciziei Curtii de Apel Brașov. Aceste chirii însumează 640.000 de euro, conform estimărilor celor de la RISE Project, sumă cu care, de exemplu, statul român ar putea să construiască o aripă de spital”, a scris Bodu pe Facebook.
Potrivit acestuia, șeful statului trebuie să ceară băncii chiriașe să evacueze spațiul ocupat printr-un contract de locațiune care a încetat de drept încă din noiembrie 2015.
A învățat să salute ca un cercetaș
Ieri, la Cotroceni, Klaus Iohannis a fost gazda unui grup de copii. Fiind săptămâna „Școala Altfel”, șeful statului a invitat un grup de cercetaşi, însoţit de preşedintele Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout, Joao Armando Goncalves.
„Implicarea copiilor în astfel de activităţi precum cercetăşia reprezintă modalitatea potrivită de a-i educa într- un mod practic, creativ şi inovator. Micii cercetaşi m-au învăţat salutul lor, care simbolizează respectul ca valoare fundamentală în viaţă”, a scris Iohannis Facebook. El a postat şi câteva fotografii făcute împreună cu cercetaşii la Palatul Cotroceni. Postarea a atras imediat foarte multe like- uri, dar și comentarii, unele critice.
FOTO: Iohannis a fost vizitat la Cotroceni de un grup de cercetași FOTO: FACEBOOK
Vă prezentăm câteva dintre ele:
◆ Ştefan Ioan Trifu: Frumos!! da zic: Poate vă faceţi timp şi pentru vizite prin țară!!! Pe la școliile uitate de lume cu wc în curte, că tot vă plac plimbările!! Aşa, prin România reală!!. Că de copiii români din astfel de locuri se ocupă doar Dumnezeu! Şi, cine ştie, poate că implementaţi şi programul: «Un președinte altfel!».
◆ Polixenia Graf: „Ce copilaşi drăguţi! Frumoase fotografii, domnule Preşedinte! Sunteţi un om de onoare, iubiţi copiii şi iubiţi această ţară! Respect şi multă sănătate!”
◆ Păvăloaie Anghelina: „Frumos, numai că aceşti copii au nevoie mare în învăţământ, mai multă investiţie în şcoli fiindcă copiii noştri pentru a fi foarte buni la școală, noi părinţii investim în ore particulare altfel ar fi vai... (salarii mici, etc. Vorba aceea: la toţi ne e greu). D-le Preşedinte, majorarea alocaţiei când o luaţi în calcul?”.
◆ Miki Gavrilă: „Alo, Domnule Preşedinte!!!! Senatul a respins propunerea legislativă pentru reducerea numărului de parlamentari la 300! Pe bune, chiar nu vedeţi ce se întâmplă în ţara asta????? Ţara a votat la referendum ptr 300 de deputaţi, erinnerst du dich (n.r. -vă amintiți)?”.