Istoria OMENIRII se schimbă pe un drum COMUNAL din VASLUI

Istoria OMENIRII se schimbă pe un drum COMUNAL din VASLUI

Descoperire uluitoare pe un drum comunal din Vaslui. Geologii au rămas uimiţi de ceea ce au găsit şi au încercat cu greu să ofere o explicaţie.

Specialiştii din cadrul muzeului din Bârlad şi ai Facultăţii de Geologie din Iaşi au descoperit numeroase fragmente dintr-un schelet al unui strămoş al elefantului care a trăit în urmă cu aproximativ 8 milioane de ani în Podişul Moldovei. Locul în care aceste fragmente au fost descoperite a şocat pe toată lumea. Acestea au fost găsite pe malul unui drum comunal din Vaslui, informează site-ul descopera.ro, citând Mediafax. 

Astfel, pe malul unui drum comunal de la ieşirea din localitatea vasluiană Ghergheşti s-au descoperit fragmente de fildeş, femur, tibie şi centura pelviană din specia Deinotherium Giganteum, un strămoş al elefantului african, ce a trăit în epoca Miocenului Superior. Animalul avea peste patru metri înălţime şi aproximativ 3,5-4 metri lungime.

"Scheletul era uşor împrăştiat, suprapus pe verticală, în condiţiile în care a fost depus în albia minoră al unui canal fluvial. Noi sperăm să găsim şi alte elemente în afară de cele recuperate până acum şi să refacem peste 50% din scheletul animalului. Oricum, este o descoperire de excepţie. Un exemplar similar a fost găsit acum peste o sută de ani, la sfârşitul secolului XIX, la Mânzaţi (n.r. - judeţul Vaslui), scheletul fiind expus astăzi la Muzeul Naţional de Istorie Naturală «Grigore Antipa» Bucureşti", a declarat muzeograful Laurenţiu Ursachi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit acestuia, descoperirea de la Ghergheşti demonstrează încă o dată faptul că în Podişul Moldovei a fost un climat subtropical, în care au trăit elefanţi, rinoceri, tigri şi chiar hiene.