Israelul a bombardat un obiectiv militar al mişcării şiite Hezbollah, lângă frontiera libanezo-siriană

Israelul a bombardat un obiectiv militar al mişcării şiite Hezbollah, lângă frontiera libanezo-siriană

Aviaţia israeliană a bombardat luni seară o ţintă a Hezbollahului şiit la frontiera libano-siriană, au declarat pentru AFP o sursă din securitatea libaneză şi un ONG sirian.

“Două raiduri israeliene au lovit o ţintă Hezbollah la frontiera libano-siriană", a declarat sursa, fără a fi în măsură să spună dacă ţinta se afla în interiorul teritoriului sirian sau libanez.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului a indicat la rândul său că obiectivul a fost o “ bază de rachete" aparţinând partidului şiit ce luptă împotriva rebelilor din Siria alături de armata regimului lui Bashar al-Assad.

Televiziunea Hezbollah, Al Manar, a declarat că ““niciun raid israelian nu a avut loc pe teritoriul Libanului", referindu-se doar la un “survol intens al aviaţiei inamicului deasupra regiunii de nord a Bekaa" din estul Libanului, scrie și Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Localitatea libaneză Nabi Chit, un bastion Hezbollah din apropierea frontierei, se află într-o regiune unde partidul şiit dispune de o presupusă bază de arme şi antrenament.

Israelul nu a confirmat sau dezminţit aceste informații.