Editura Evenimentul si Capital

Ce dorinţă ascunsă a împărtăşit IOHANNIS LA CHIŞINĂU

Preşedintele ales al României Klaus Iohannis a reiterat vineri la Chişinău, în timpul primei sale vizite peste hotare în noua funcţie, că România va sprijini Republica Moldova.
Autor: | | 2 Comentarii | 790 Vizualizari

Iohannis la Chişinău: „Îmi doresc ca R.Moldova să adere la UE pe parcursul mandatului meu de preşedinte”. Preşedintele ales al României Klaus Iohannis a reiterat vineri la Chişinău, în timpul primei sale vizite peste hotare în noua funcţie, că România va sprijini Republica Moldova, în special parcursul său european şi şi-a exprimat speranţa că aceasta va deveni membru al UE în următorii ani, pe parcursul mandatului său de şef al statului.

(corespondenţă din Chişinău)

”România, pot să vă asigur, va sprijini ca şi până acum susţinerea permanentă a intereselor Republicii Moldova în faţa UE. Aderarea Republicii Moldova este, totodată, un proiect naţional al României şi îmi doresc mult ca aceasta să se întâmple în timpul mandatului meu de preşedinte al României”, a declarat Iohannins în timpul unei conferinţe de presă comune cu liderul PLDM Vlad Filat.

În acest context, a precizat că speră ca acest lucru să se întâmple pe parcursul primului mandat.

România are o datorie faţă de Republica Moldova, a declarat Iohannis. ”România, cu siguranţă, are o datorie de necontestat faţă de Republica Moldova: constituirea unui spaţiu comun de democraţie, stabilitate şi prosperitate pentru cetăţenii români şi moldoveni, iar unul din obiectivele principale ale politicii externe este susţinerea parcursului eiuropean al Republicii Moldova”.

Iohhanis i-a îndemnat pe cetăţenii moldoveni să aleagă parcursul european la 30 noiembrie şi a dat asigurări că Bucureştiul va proteja interesele Republicii Moldova. ” Am certitudinea că România şi Republica Moldova vor împărtăşi acelaşi spaţiu comun de prosperitate şi democraţie în interiorul UE. În calitate de preşedinte ales al României vă promit că România va proteja fără doar şi poate integritatea teritorială şi interesele economice ale Republicii Moldova”, a accentuat preşedintele ales al României.

În acelaşi timp, Vlad Filat a menţionat determinarea actualei guvernări de a continua parcursul european, dar a accentuat importanţa rezultatului alegerilor de duminică în acest sens. ”Aceste alegeri sunt cele mai importante de la proclamarea independenţei încoace. Provocările interne, dar în mod special cele cu caracter extern, ne determină să fim maxim responsabili, solidari pentru a oferi Republicii Moldova un viitor european şi a oferi o viaţă mai bună cetăţenilor în cadrul marii familii europene”, a declarat Filat.

Iohannis a fost întâmpinat în faţa sediului PLDM de zeci de persoane care l-au aplaudat şi au scandat lozinci. După întrevederea cu Filat a avut o întrevedere cu preşedintele Nicolae Timofti.

Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate