Editura Evenimentul si Capital

Iohannis face un ANUNŢ ÎNGRIJORĂTOR despre „riscurile care AMENINŢĂ viaţa şi sănătatea populaţiei”

Autor: | | 1 Comentarii | 619 Vizualizari

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în mesajul transmis de Ziua Protecţiei Civile că riscurile care ameninţă viaţa şi sănătatea populaţiei s-au intensificat în ultima perioadă, iar securitatea naţională şi a cetăţeanului rămâne vitală.

"Activitatea structurilor din domeniul protecţiei civile în România rămâne una vitală şi are un impact substanţial asupra securităţii naţionale şi a cetăţeanului", a declarat Klaus Iohannis în mesajul transmis de Ziua Protecţiei Civile.

"Am asistat, în ultima perioadă, la intensificarea riscurilor care ameninţă viaţa şi sănătatea populaţiei, mediul înconjurător şi valorile patrimoniului naţional. Nu există elemente care să ne facă să credem că ele se vor diminua în viitor. Dimpotrivă, trebuie să ne concentrăm atenţia asupra emergenţei unor noi factori de risc, generaţi îndeosebi de schimbările climatice radicale şi de diversitatea activităţilor economice care utilizează, produc şi comercializează substanţe periculoase.

Ne aflăm într-un context în care alinierea mecanismului naţional de gestionare a situaţiilor de urgenţă la standardele şi prevederile NATO şi ale UE adaugă noi valenţe strategice activităţilor din domeniul protecției civile. Succesul misiunilor dumneavoastră ţine, în egală măsură, şi de gradul de educare a populaţiei, pentru că eficienţa intervenţiei instituţiilor statului este mult scăzută în lipsa solidarităţii cetăţeneşti. Din această perspectivă, este extrem de necesară punerea în practică a unei strategii de creştere a nivelului de cunoaştere a populaţiei cu privire la modul de a reacţiona în situații de urgență.

În activitatea dumneavoastră, un concept fundamental este cel potrivit căruia „prevenirea este mai eficientă decât reacţia”. De aceea, este necesară o abordare integrată, pentru a fi asigurată o cât mai bună reacţie în cazul situaţiilor de urgenţă. Investiţiile în infrastructură, în consolidarea clădirilor sau în sfera sănătăţii publice sunt obligatorii pentru creşterea capacităţii de a preveni, dar şi de a interveni eficient în cazul producerii unor dezastre.

Stimaţi pompieri, medici, asistenţi, paramedici, piloţi şi salvamontişti, dumneavoastră sunteţi dedicaţi unui serviciu public cu un impact profund în viaţa colectivităţilor. Vă mulţumesc pentru profesionalismul şi responsabilitatea civică de care aţi dat mereu dovadă, pe măsura importanţei misiunii umanitare ce vă revine! Activitatea dumneavoastră de zi cu zi nu doar că asigură îndepărtarea unor pericole, dar contribuie şi la consolidarea solidarităţii civice şi sociale."

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate