Editura Evenimentul si Capital

Incidentul cu Andrei Pleşu în librărie a fost recunoscut de reprezentanţii Humanitas. Cum explică demisia angajatei care nu l-a recunoscut pe scriitor

Andrei Pleşu
Autor: | | 85 Comentarii | 15219 Vizualizari

Ştirea potrivit căreia un librar de la Humanitas a fost nevoit să demisioneze deoarece nu l-a recunoscut pe Andrei Pleşu atunci când acesta a achiziţionat mai multe cărţi din librărie a făcut înconjurul presei. Pleşu susţine că informaţia potrivit căreia angajata a demisionat după ce scriitorul a reclamat situaţia lui Gabriel Liiceanu este o "minciună groşolană", în timp ce reprezentanţii Humanitas au recunoscut incidentul, însă neagă faptul că librarul a demisionat după o "leapşă a sancţiunilor".

Incidentul cu Andrei Pleşu a fost adus în discuţie după o postare a scriitoarei Petronela Rotar, pe blogul său, postare care a fost ulterior ştearsă de pe site-ul acesteia. Reprezentanţii Humanitas susţin că au trimis un drept la replică scriitoarei, însă acesta nu a fost publicat, scrie turnulsfatului.ro.

Reamntim faptul că scriitoarea Petronela Rotar a povestit pe blogul ei incidentul şi a scris că angajata librăriei a demisionat după ce Andrei Pleşu l-a contactat pe Gabriel Liiceanu, după ce a plecat din librărie, şi a reclamat faptul că nu a fost recunoscut în librărie şi nu a beneficiat de discount la cărţile achiziţionate.

"Nu putem accepta o poveste scornită în care suntem implicați noi și oameni dragi nouă. Lăsând deoparte adevărul că un librar nu a fost în stare să recunoască un autor a cărui fotografie însoțește cărțile și cataloagele pe care librarul cu pricina ar fi trebuit măcar să le răsfoiască, restul e literatură. Nu a existat nici un telefon al dlui Pleșu către dl Liiceanu, cum nu a existat nici o supărare a dlui Pleșu sau vreo «leapșă a sancțiunilor». Ar mai fi ceva adevărat, totuși: demisia prietenei - pe care, ca șef al ei și al echipei de librari din care făcea parte, n-am putut decât să o apreciez ca pe un gest de binevenită recunoaștere a nepotrivirii cu rostul meseriei de librar”, au scris reprezentanţii librăriei Humanitas, din Sibiu.

O versiune a acestei situaţii este prezentată şi de scriitorul Radu Vancu. Acesta susţine că în realitate este vorba despre un conflict între doi angajaţi ai librăriei şi că nu a existat niciun telefon al lui Andrei Pleşu către Gabriel Liiceanu, ambii oameni de cultură fiind nevinovaţi în această situaţie.

”Unul din cei doi librari îi comunică unei persoane din conducerea librăriei că are impresia că Andrei Pleșu a trecut pe acolo, dar nu e sigur de asta. Abia aici se încâlcește treaba: persoana în cauză din conducerea librăriei, să-i spunem X, avea o relație tensionată cu celălalt librar, de fapt librăreasa în cauză - să-i spunem Y. Am făcut destule evenimente împreună cu X și cu Y, îi apreciez pe amândoi, sunt oameni muncitori și dedicați meseriei lor, pasionați de literatură ca puțini alții, dar se întâmplă ca ei reciproc să nu aibă o bună relație. Se întâmplă adesea așa, cunoaștem toți destule situații. Ei bine, chestiunea litigioasă care a cauzat tot scandalul acesta disproporționat e următoarea: X i-a transmis librăresei Y că i se va face un referat întrucât nu l-a recunoscut pe Andrei Pleșu și nu i-a aplicat reducerea cuvenită. Povestea cu Pleșu care l-ar fi sunat pe Liiceanu, care ar fi sunat mai departe ș.a.m.d., a fost inventată în acest context, ca argument suplimentar pentru necesitatea sancționării”, a explicat scriitorul Radu Vancu, pe blogul său.

Citeşte şi: Andrei PLEŞU, victima unei calomnii pe reţelele sociale. Cum a ajuns să fie ÎNJURAT din cauza unui articol de pe un blog

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate