Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Netul, o imensă canapea. Cinci planete retrograde

Radu Ștefănescu. Horoscopul lui Dom' Profesor
Autor: | | 0 Comentarii | 3356 Vizualizari

Pe 28 aprilie s-au născut: Saddam Hussein, Odette Sansom, Oskar Schindler, Jay Leno, Harper Lee, Antonio Salazar, Ann Margret, Penelope Cruz, Günter Verheugen, Ileana Teodorini-Dan, Sava Athanasiu, Edgar Istratty, Aurora Ienei, Elena Cosma, Augustin Costinescu, Traian Buzoianu.

Din nou o zi de muncă în „kalendar” şi nimic cu roşu în calendarul creştin ortodox doar Sfinţii: Iason şi Sosipatru şi protoromânii Maxim, Cvintilian şi Dadas din Ozovia.

Dragi lupi, padawani și hobbiți, primesc din ce în ce mai multă corespondenţă! De când am divulgat e-mail-ul meu, dom.profesor@gmail.com pe lângă zecile de solicitări zilnice pentru horoscoape personale, la care nu răspund şi am arătat de nenumărate ori de ce, sunt alte zeci de diverse întrebări și cereri şi altceva, altceva care creşte pe zi ce trece.

Acel "altceva" mă îngrijorează. Mici compuneri senzaţionale, teorii ale conspiraţiei cretine, sau poze cu "înţelepciuni"! Tâmpenia acestor "dezvăluiri" este genială! La început mă revoltau. Unele, majoritatea de fapt, sunt pline de răutate, de ură! Altele, de prostie în stare cristalină, pură! Apoi am tras concluzia că evoluția tehnologică, ”progresul omenirii” nu are nimic de a face cu inteligența, sau evoluția spirituală a marii majorități. Marea majoritate care a a rămas la fel de stupidă ca atunci cînd a adus Prometeu focul pe Pământ. Așa că, acum sunt dornic de asemenea inepții, deoarece au devenit obiect de studiu, le cataloghez și le etichetez.

La anumite perioade, în anii electorali, este și mai greu. Foști colegi, sau studenții foștilor colegi, sau foștii mei angajatori își amintesc de mine, de ”bătrânul din munte”. Să le spun ceva, mic, acolo, să le dau un concept, un motiv de eveniment, ce părerea am despre X, cum poate fi atacat Y, care ar fi șansele lui Z, un cuvânt acolo, o pagină, un mic discurs electoral, un slogan, nu, un logo, mai bine să le dau o idee în cateva puncte despre... și așa mai departe. Toată lumea vrea să mă folosescă. Pentru cei care mi-au scris cerându-mi sfatul electoral și pentru cei care au în cap să-mi scrie: nu mai fac politică, nu am făcut niciodată, campaniile și marketingul politic au fost o etapă trecută din viața mea. În care m-am implicat ca să dovedesc că inteligența este mai de preț decât banii și puterea. Am reușit, pentru că am gândit și muncit fără pauză și răgaz.

Dar acum, de ani de zile, cinci la număr, sunt un pustnic în rodaj. Nu am televizor, nu mă uit pe net decît la ”cinematic epic music”, sau la filmele pe care le aleg eu din metrul meu cub de DVD-uri, nu citesc ziare, nu răspund la telefoanele pe care nu le cunosc. Mă sprijin în pustnicia mea pe călugărul Cristian și pe doctorița Alice, aka vrăjitoarea Măturoaia, doi oameni de calitate. Călugărul Cristian este loialitatea întruchipată iar doctorița Alice este glasul rațiunii pure, este incapabilă să spună altceva decât adevărul, ceea ce gândește. Prietenii mei m-au sfătuit să nu mai deschid e-mail-urile cu subiecte dubioase. După cum a spus foarte direct Alice: ”prost de bun cum ești o să cedezi până la urmă și o să faci din pustnicia ta un bordel politic”.

În ultimul timp procentul subiectelor cu ”altceva” a crescut considerabil. Doar suntem în campanie electorală de facto, legal de pe 6 mai. 

M-am gândit că sunt "ţintă" că vor să preiau măcar un "subiect senzaţional" şi că de aceea numărul produselor lor creşte. În definitiv fiecare gândește prin prisma propriilor valori și fiecare crede că poate fi suficient de abil, de ”deștept” ca să facă pe ”păpușarul”.

Apoi mi-am dat seama că ceea ce primesc sunt opera unor oameni frustraţi care îşi aruncă sentimentele negative, imaginaţia bolnavă, paranoia bine temperată şi schizofrenia cea de toate zilele, pe net.

Netul a devenit o imensă canapea a unui psihanalist digital. Netul este anonim. Spunem altă dată, că pe net, anonimatul aduce mereu întuneric. În întuneric, de pe unii oameni cad educaţia, civilizaţia, cultura, uneori chiar și condiţia de om. În întuneric se fură, se violează, se omoară.

Dar, în întuneric te poți uita la stele. Cu gânduri bune, cu emoție, cu speranță. Sau, nu! Sunt sigur că astroloagele care vă sperie la televizoare nu se uită niciodată la stele. Cred că nici nu știu să facă punctul, cum să folosească un telescop.

Strigăte de disperare, muzică lugubră, bocete și vaiete! Cinci planete sunt retrograde! Vai de noi! Vai, ce tristă piesă, vai, biata contesă!

Dragi lupi, padawani și hobbiți! Stați liniștiți și pregătiți-vă să întâmpinați Învierea cum se cuvine. Este cea mai importantă sărbătoare a creștinătății! Hai să vedem despre ce este vorba. Din seara acestei zile Mercur intră în stație, apoi se mișcă retrograd. Este la 24 de grade în Taur. Saturn este la 16 grade în Săgetător, împreună cu Marte care este la 9 grade. Amândouă retrograde. Jupiter este retrograd la 14 grade în Fecioară. Iar Pluton este retrograd la 17 grade în Capricorn. Da, ia uită-te, astroloagele cele iscusite au avut dreptate. Sunt cinci planete retrograde! Da, așa este, dar dreptatea lor se oprește aici: sunt cinci planete retrograde! Interpretările lor macabre nu se justifică prin prisma astrologiei, ci doar prin a unei abile asmuțiri a populației, care pune botișorul la asemenea ”preziceri”.

Tragic trebuie să fie să vezi peste tot numai nenorociri. Să nu te bucuri, să nu vezi partea frumoasă, luminoasă, a astrologiei. Sincer, aș vrea să le ajut pe aceste făpturi. Să le spun că astrologia este o metafizică veselă. Astrologia este condamnată de Catehismul Catolic în paragraful 2116 pentru că încearcă să controleze timpul, oamenii și istoria. Ce frumos, ce înălțător, dacă faci acest lucruri cu gânduri bune, cu credință în Iisus - astrologia este un mare sport al minții umane - după cum spunea Sf. Ioan-Paul al II-lea referindu-se la pasiunea vieții mele.

Dar cum să nu condamne Catehismul astrologia, dacă astrologii sunt niște tragedieni de teatru grecesc și prezic rău, nenorociri și pagube. Așa erau pe timpul când s-a scris Catehismul și mai sunt încă și acum. Dar au ei dreptul să se autodenumească astrologi? Mă refer la ”celebrii” astrologi internaționali, cei cu a 13-a zodie și cu efectele unei eclipse la antipozi, unde nu se vede, cei care afirmă că astrologia are două mii de ani vechime, cei care confundă planetele cu asteroizii și cu corpuri cerești inexistente, gen Lilith, cei cu ascendentul mai important decât zodia și cei care scriu Pluto.

”S-au prostit cu toții” a fost reacția octogenarului Derek Parker, tutorele meu în ale astrologiei. Ce să fac, dragii mei lupi, padawani și hobbiți, vorba Regelui care a spus odată: ”nu am putut să mă bat cu o floretă, împotriva unei armate de topoare!”

Acum o să vă las, dragi lupi, padawani și hobbiți, finlandezii au făcut un mare foc de tabără, aici sunt doar cîteva grade, în Prahova submontană, și urmează poveștile spuse la foc, cu cacao fierbinte pentru mine și ceva mult mai tare pentru ceilalți musafiri ai mei. Sunt într-o stare de grație, am auzit unele povești atât de frumoase, istorii adevărate, încît sunt gata să uit și să iert orice erezie comisă împotriva astrolgiei. Sunt și astroloagele acelea oameni, poate greșesc fără să știe, nu le-a învățat nimeni, ca pe mine. Și cine sunt eu să critic, doar am și eu greșelile mele, pe care mi le asum cu mândrie. Prin greșeala asumată și recunoscută, te apropii de Iisus. Asta nu înseamnă că trebuie să faci greșeli, dar cînd ai făcut una, recunoște și îndreapt-o, recunoaștere fără îndreptare nu are nicio valoare, după cum ziua de astăzi nu ar fi nimic, dacă mâine nu ar fi, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Te-ai simți mai bine dacă nu ai pune mereu întrebări fără răspuns. Conjunctura te împinge către evadare şi spirit rebel. Este bine să discuţi cu prietenii tăi, poate şi ei au idei bune. Ai energie şi eşti gata de atac! Aspectele îţi indică să nu te repezi să tragi concluzii, să ai răbdare, pentru ca lucrurile se pot lamuri. Veştile pe care le primeşti astăzi par importante. Pe de altă parte ai mare nevoie de un consilier de taina, ai o problemă care necesită un gen de expertiză pe care n-o ai.  Stelele spun sa mai astepţi cu confesiunile, sau să le aşterni pe hârtie. Nu este nicio grabă!

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate