Editura Evenimentul si Capital

Biserică pravoslavnică în locul unei moschei saudite. Leonardo DiCaprio: ”Înaintea Potopului”. Racii sunt inspirați, Săgetătorii nu au chef | Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3113 Vizualizari

Pe 20 octombrie s-au născut „Jolly Roll” Morton, Arthur Rimbaud, Bela Lugosi, Ivo Pogorelich, Alexandru Rosetti, Costel Constantin, Ioan Grigorescu, Ion Dichiseanu, Pompiliu Marcea, Valentin Silivestru.

În calendarul creștin ortodox sunt Sfinții Mare Mc. Artemie și Matrona. Nimic în ”Kalendar”, după Filipii de toamnă.

Dragi lupi, padawani și hobbiți, mai multe informații mi-au atras atenția, din curierul de la Bruxelles. Una dintre ele este în continuare a ceea ce v-am relatat săptămâna trecută, despre anularea vizitei particulare a lui Vladimir Vladimirovici Putin la Paris, pentru inaugurarea unui centru spiritual ortodox rusesc. Iată:

Pe 19 octombrie, se inaugurează, la Paris, noul centru spiritual si cultural ortodox rus, inaintea sfintirii catedralei, prevazuta pentru luna decembrie. Desi presedintele Vladimir Putin nu va fi prezent, ca urmare a anularii vizitei in Franta, dupa ce François Hollande s-a referit la “crimele de razboi” pe care Rusia le sustine in Siria, totuși, inaugurarea se va bucura de fast. Printre invitati figureaza ministrul rus al culturii Vladimir Medinski, un inalt prelat al Patriarhiei Moscovei, ambasadorul rus in Franta, Alexandre Orlov.Nu s-au anuntat insa si reprezentanti ai autoritatilor franceze. Edificiul complex, ridicat in apropierea turnului Eiffel, pe cheiul Senei, este impresionant prin cele cinci cupole acoperite cu 90.000 de foite de aur si a fost aprobat in primul an al presedintiei lui Nicolas Sarkozy. Aflata la cativa kilometri de Institutul lumii arabe, constructia catedralei ruse a fost finantata in totalitate de Moscova, cu 170 milioane de euro. Initial, fostul primar al Parisului, Bertrand Delanoë nu aprobase proiectul, desi acesta fusese selectionat intr-un concurs international dintre alte 444 de dosare. Edilul Parisului estimase ca edificiul este prea “pompos” si contravine arhitecturii pariziene si sitului cheiurilor Senei clasat in patrimoniul mondial al UNESCO. Arhitectul Jean-Michel Wilmotte, cunoscut la Moscova unde a realizat mai multe proiecte, a primit si acest proiect pentru catedrala Sfanta Treime din Paris in 2013. Domul cel mai inalt al catedralei masoara 37 m, iar constructia este realizata din piatra de Bourgogne, specifica pentru fatadele din Franta. Arhitectul a declarat ca nu a dorit sa foloseasca stralucirea puternica a foitei de aur si a preferat aurul mat, care are culoarea pietrei incalzite de soare, este discret si elegant. Pentru Jean-François Colosimo, istoric al religiilor si specialist in ortodoxie, centrul rus din inima Parisului este “tipic pentru reprezentarea pe care o are despre sine biserica rusa. De un secol, ortodocsii - la initiativa emigrantilor rusi, (grupati in arhiepiscopia Sfantul Alexandre Nevski  care este afiliata Patriarhiei ecumenice de la Constantinopol) se integreaza in Franta. Asistam acum la un moment de afirmare a reusitei lor pe malurile Senei”, a explicat el. Negociat in 2007, intr-o perioada de “incalzire” a relatiilor franco-ruse si cu mai putin de doi ani inaintea inceperii discutiilor referitoare la vanzarea navelor Mistral catre Rusia, proiectul a fost preferat celui al unei moschei prezentat de Arabia Saudita.

Sursă: http://www.huffingtonpost.fr/2016/10/18/comment-russie-reussi-construire-eglise-orthodoxe-tour-Eiffel/

Dar și:

Actorul american Leonardo DiCaprio a fost prezent la Paris, la avanpremiera filmului documentar “Inaintea potopului” (Before the Flood) pe care l-a produs in dorinta de a-si folosi celebritatea in slujba unei cauze. Intampinat de primarul orasului, Anne Hidalgo, de ministrul mediului Segolene Royal, dar si de actrita Marion Cotillard, Di Caprio si-a prezentat filmul realizat de Fisher Stevens, o pelicula didactica, in care actorul apare aproape in fiecare plan, in India, pe calota glaciara, in fata ONU, in calitate de mesager al pacii, vorbind cu Barack Obama, la Wshington sau intr-o intalnire privata cu Papa Francisc, la Vatican. Filmul documentar a fost lucrat pe parcursul a trei ani, timp in care DiCaprio a creat si o fundatie dedicata luptei contra efectelor incalzirii globale. La inceputul filmului, DiCaprio admite ca “daca incepi sa vorbesti despre clima, oamenii au tendinta sa se ridice si sa plece”.  Datorita angajamentului sau personal, National Geographic va difuza filmul ”Before the Flood” pe 30 octombrie, la orele 20,40, apoi timp de 7 zile pe Dailymotion.

Sursă: http://www.lefigaro.fr/culture/2016/10/18/03004-20161018ARTFIG00244--paris-climat-d-hysterie-autour-de-dicaprio.php

Ca unul interesat de viitor, nu știu ce să mai cred. Pe de o parte suntem amenințați cu încălzirea globală, pe de altă parte articole alarmiste amenință cu o iarnă cumplită. Ce să mai creadă, omul de rând, mic burghezul? Eu cred că procesul de încălzire globală există și este evident, demonstrat cu cifre, de către savanți.

Amenințarea cu iarna groaznică a apărut în presă numai înaintea scumpirii gazelor, istoric vorbind! Cu toate acestea, eu am mai comandat o căruță de lemne! Dacă o să fie o iarnă blândă, o să rămână pentru altă iarnă, că lemnele nu cer de mâncare! Acest lucru îmi amintește de un banc cu un meteorolog din State, pieile roșii și tăiatul lemnelor pentru iarnă. Cred că vi l-am spus odată, sau de două ori, dacă nu vă mai amintiți o să vi-l spun altădată, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

Horoscop

BERBEC      Rapiditatea este, fără îndoială, una dintre caracteristicile tale zodiacale. Astăzi trebuie să adaugi iscusință, răbdare dar și concentrare numai pe problemele zilnice, cele pe curs critic. Transforma “încăpăţânarea” ta proverbială în tenacitate şi termină proiectele pe care le-ai început. Fii pragmatic. Analizează cu atenţie şi dă curs deciziilor profitabile. Sufletul tău bun te împinge spre compromisuri. Este şi aşa bine, fii generos cu cine merită.

Horoscop

TAUR   Azi ești eficace și pus pe lucruri mari. Nu te pierde în nimicuri, abordează ceea ce te poate apropia de scopul tău strategic. Dar, nu amesteca plăcutul cu utilul, prieteniea cu serviciul. Dimineaţa ai o problema cu o factură. Cel mai probabil nu ai bani să o achiţi. Nici o problemă, pune-o lângă celelalte neachitate pentru că “Necinstit nu este cel care este sărac ci cel care cere prea mult” – spune o vorbă veche din Azerbaidjan.

Horoscop

GEMENI  Planetele nu iţi recomandă să deschizi astăzi nicio discuție despre salariu cu șeful tău, sau patronul. Şi, de asemenea, te avertizează ca nu toţi din anturajul tău sunt bine intenţionaţi. Totul este posibil, dar nu orice este permis! Aşă că nu mai râde ca ştii tu cine, la poarta nouă ci apucă-te de treabă. Poate fi şi o periodă de meditatie şi acumulări. O serie de evenimente te vor obliga la o analiză  aprofundată. Noi evenimente sau propuneri pot face perioada interesantă. Nu trebuie să neglijezi propriul confort nervos – o activitate prea tumultoasă  face să nu obţi rezultatul dorit. Invata sa te relaxezi sa te odihnesti, sa-ti „incarci bateriile”!

Horoscop

RAC  Stelele spun că eşti inspirat în abordarea, cu artă şi eficacitate, a problemelor tale personale. Chiar dacă nu eşti aproape de o rezolvare finală, în această dimineață poţi face unii pași. Confortul spiritual este cheia succesului tau. O problemă personală îşi va găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie. Poziţiile planetelor şi a indicatorilor astrologici îţi indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a unor problemelor financiare. 

Horoscop

LEU  Nicio urgenţă, nimic important, poţi să te relaxezi şi să te odihneşti. Sunt şi veşti bune din famile, sau de la prieteni. O zi echilibrată, în care ai, odată mai mult, libertatea de a alege! O dimineaţă foarte dinamică, cu multe întâlniri în care se discută din nou despre vechi proiecte şi idei. Discuţii, în general sterile. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Simţi un oarecare grad de exaltare în această perioadă melancolică a anului şi trebuie să dai curs impulsului.

Horoscop

FECIOARĂ  Ai nevoie de o schimbare. Rutina vieții cotidiene te apasă și ai o ciudată senzație de ”déjà vu”! Trebuie să-ți lărgești sfera relațiilor sociale și să găsești noi destinații de distracție. Relaţiile de familie se ameliorează lent, dar sigur, pentru cei care au avut o oarecare “răceală” în sentimente. Astăzi este  o perioadă de timp propice pentru planuri de viitor, pentru sărbătorile de iarnă, niciodată nu este prea devreme pentru găsirea unor oferte tentante și ieftine. O veste bună va fi urmată de una şi mai buna, fara sa fie din acelasi domeniu.

Horoscop

BALANŢĂ  Ai planuri ambiţioase, deocamdată le ții numai pentru tine. Trebuie să ai în vedere că trebuie să te descurci singur, conjunctura indică că cei care te pot ajuta au propriile probleme. Zici că ai necazuri! Magnitudinea neplacerii  depinde de modul şi capacitatea ta de a înţelege lumea.  Dacă cobeşti, la rău tragi.   Pe total, ziua de  astăzi este o perioadă pentru reflecţii calme şi meditaţii liniştite şi puţină distracţie în mijlocul acestei... activităţi susţinute. Nu este o perioada foarte favorabila calatoriilor sau schimbarilor majore.

Horoscop

SCORPION  Poziţiile planetelor prezic un plan sentimental încărcat, cu situaţii noi care pot ridica probleme greu de rezolvat. Mici atenționări din partea celor din jur, din cauza confuziilor tale. Nevoia imperioasă să fii în armonie cu anturajul, cu mediul, cu lumea te conduce către concluzia că totul are o legătură şi că vrei să faci parte din ceva important şi permanent. Indrazneste si vei reusi!  Sanatatea, exceptand durerile de spate este bună. Cam uiţi unele lucruri, dar asta nu se pune, pentru ca eşti sub tensiune!

Horoscop

SĂGETĂTOR   Nu ai niciun chef să faci efort azi. ”Munca este pentru maşini şi roboţi” îţi aminteşti, zâmbind, o replică dintr-un film, o comedie. Stai şi leneveşte, fă o comedie din viață, nu o tragedie! Nimic din ce a fost nu mai este! Dar amintirea lucrurilor bine făcute şi a trăirilor puternice nu te părăseşte. Ai un prilej sa refaci miracolul. Nu te băga prea mult în viaţa altora, că nu merită! Cine știe peste ce mizerii mai dai! Stai și filosofează, poți să și dormi...

Horoscop

CAPRICORN  Ai nevoie de căldură sufletească, tandreţe şi înţelegere. Stelele spun că poţi găsi în familie, cu prietenii, destule prilejuri ca afectivitatea ta să fie mulţumită. Bine faci, bine găseşti!  Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie, ale anturajului apropiat. Nu discuta în contradictoriu cu cei dragi, vei constata că sunt bine intenţionaţi. Mercur iti aduce o oportunitate neşteptată. Nu te grăbi, dar nici nu refuza! O atitudine inteligentă poate aduce mai multe informaţii la suprafaţă, aşa încât decizia ta să fie justă.

Horoscop

VĂRSĂTOR   Nu încerca să te înfrânezi şi să fii convenţional. Spune ce ai de spus, descarcă-te, sigur, cu calm şi bună creştere. O să te simţi mai bine şi poate cei vizaţi o să-şi schimbe atitudinea! Nu poţi să-ţi schimbi viaţa cum vrei tu, nu eşti Harry Potter! Talentul tău de a fi spontan, de a improviza, te mai salvează odată. Ai dreptate: magia şi prostia nu au început şi sfârşit! Succese aproape neaşteptate în carieră sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. Poate este vorba de recunoaşterea unor eforturi trecute.

Horoscop

PEŞTI   Obiectivele tale realiste te duc către o creştere a încrederii în forţele proprii. Orice realizare, cât de mică, te face mai încrezător. Domeniul sentimental este avantajat de conjunctură. Nu te lăsa impresionat de ceea ce se discută. Investeşte în relaţii de afaceri şi în dragoste. Pentru un procent dintre nativi: o ocazie de parvenire socială îţi iese în cale, o invitaţie la o sindrofie fiţoasă.  Nu este obligatoriu să o ratezi, aşa cum faci cu multe lucruri din superficialitate sau din prudenţă, dar nici nu te omori cu firea dacă nu-ţi iese!
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate