Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Acum exact 60 de ani. James Dean

Autor: | | 0 Comentarii | 3277 Vizualizari

Pe 30 septembrie s-au născut Euripide, Pompei, Deborah Kerr, Michel Aoun, Hans Geiger, David Oistrah, Udo Jürgens, Monica Bellucci, Iuri Liubimov, Martina Hingis, Constantin I. Brătescu, Ion Vova, Elie Wiesel, Dem Rădulescu, Ricky Dandel, Teodora Enache, Martin Cazacu, Andreea Răducan, Marius Urzică.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Grigorie Luminătorul, Episcopul Armeniei, Ripisima, Gaiani şi alte 32 de fecioare.

În „Kalendar” continuă Berbecarii, sărbătorile Lupilor. Lumea ducea de mâncare, lupilor, în pădure, ca să reînoiască legământul cu ei peste iarna grea ce va să vină. Doamna mitologiei româneşti, Antoaneta Olteanu, spune, în „Calendarele” ei: „Este rău de lupi!”, citîndu-l pe marele Speranţia.

"Evenimentul Zilei" din 30 septembrie 1955, acum exact 60 de ani, a fost accidentul mortal al actorului american James Byron Dean. "The Rebel Without Cause" era la volanul unei maşini de curse, un Porche Spyder 550 şi se deplasa către Salinas, unde avea loc o cursă. Mecanicul lui l-a sfătuit să facă puţin antrenament pe drum, să se familiarizeze mai bine cu volanul.

După ce au luat amendă pe autostradă, pentru exces de viteză, Dean şi mecanicul Wütherich au luat-o pe drumul curselor 166/33, ajungând pe 466, astăzi 46. La intersecţia lui 46 cu 41 un Ford Tudor Coupe i-a taiat calea lui Dean. Accidentul nu a putut fi evitat şi a cauzat moartea lui James Dean şi rănirea gravă a mecanicului Wütherich.

James Dean nu a jucat decât în trei filme mari, dar a rămas mai celebru decât actori care au jucat în o sută de filme. Pentru că el nu a jucat decât un rol - rolul lui, al unui rebel imortal! A fost idolul unui tineret care se ridica împotriva sistemului. Astăzi uitat ca mai toate valorile importante. Decât o sută de ani ca un bou, muncind din greu pentru sistem, mai bine douăzeci ca un leu! James Dean avea doar 24 de ani.

Dar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi am treabă, o să vă spun mâine despre ce este vorba. Sau, hai să vă spun, pe scurt. Ieri am auzit chemarea lupilor. Departe, foarte departe, ca un ţiuit. Dar căţeluşele mele, strănepoatele lor, au ciulit urechile şi au răspuns şi ele, hăulind prelung cu botişoarele în sus. Băieţii, cei doi căţei, sunt prea bătrâni pentru astfel de jocuri. Doar au mirosit cu botul în sus.

Aşa că am dezgheţat vreo zece kilograme de carne cu os, cumpărată de la abatorul din Poseşti cu un leu kilogramul, carne pentru căţei. O să le duc lupilor, acolo unde ştiu eu şi o să spun vorbele şi o să fac gesturile, ca acum două mii de ani. Este vremea. Cât mai sunt lupi, mai trăieşte sufletul nostru, colectiv, mai avem legătura cu dacii. Mai suntem stăpânii locului.

Au fost doi vânători pe aici, suflete haine, braconieri, dădeau iama în căpriori şi în lupi, spuneau că fac rău. Nu au luat lupii nicio oaie, dar vânătorii aveau bani şi haine scumpe şi căciuli arătoase din blană de lup. Au orbit amândoi, dintr-o dată, un blestem greu a căzut peste ei ca fulgerul, acum umblă prin curte ţinîndu-se de câte o sfoară.

Noaptea, iarăşi aud împuşcături. Alţi braconieri. Oare sunt atâţia amatori să-şi piardă lumina ochilor?  Sunt lucruri care se ghicesc, nu se spun niciodată, dar nimic nu este ceea ce pare a fi. Îl aştept pe călugărul Cristian, el m-a însoţit întotdeauna în pădure, în noapte, recitând în gura mare, cu vocea lui puternică de bas, versete din Sf. Biblie. O ştie, toată, pe dinafară. Cine să se pună cu un nebun al Domnului? Şi ursul, lupul sau mistreţul ştiu asta!

Poate încet-încet o să înţelegeţi şi domniile vostre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi că lumea nu se opreşte la ceea ce vedeţi cu ochii şi pipăiţi cu mâna!

Mâine, mereu mâine, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Eşti pe drumul cel bun! Începi să înlături din calea ta obstacole ridicate de potenţialii ostili. Conjunctura iţi indică să ai multă răbdare, pentru ca lucrurile se pot lămuri de la sine. Din nou, pare o zi favorabilă, mai ales sub aspectul veştilor şi noutăţilor pe care le afli. Astăzi, în urma unei discuţii de la serviciu realizezi că stagnezi pe o pozitie profesionala care nu prea se potriveşte cu visele tale. Cu mai mult efort, ambiţie şi noroc poate o să ajungi unde iti doresti.

TAUR    În dragoste e bine să-ti recunoşti greşelile, mai ales pe cele mici! Este cazul zilei de azi, când poţi întoarce în favoarea ta un impas sentimental şi să stabileşti că eşti... nevinovat!  Cumpărăturile şi achiziţiile sunt favorizate moderat, dar te trezeşti că totul s-a scumpit şi că trebuie să faci economii la coşul zilnic. Seară mai romantică, poate culturală, poate acasă, poate la un spectacol. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba - rezolvarea nu stă în puterea ta. Nu te mai chinui, te întrebi degeaba ce să faci!

GEMENI  Azi ai o inimă tandră şi generoasă. Tolerant şi calm, înţelegi motivaţiile mai mult sau mai puţin onorabile ale celor din jurul tău. Spune şi tu, ca Nastratin Hogea: „ai şi tu dreptatea ta!” Aspectele benefice sunt in cumpănă cu influenţe mai puţin favorabile, aşa că ai o zi obositoare, dar fără evenimente negative. O zi care trece repede, pentru că nu ai de ce să te temi! Treci printr-o perioadă de oboseală cronică, urmare eforturilor făcute.  Sfatul stelelor e să-ţi oferi o pauză, nu te îngriji de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale.

RAC   Cam plictisit şi fără chef. Toamna ploioasă şi cenuşie e de vină! Nu te înhăma la lucruri mai importante, pe care nu le poţi rezolva singur. Un apel îţi dă unele speranţe, dar nu te grăbi! Domeniul sentimental e avantajat, în sensul unor trăiri, simţăminte noi, dar şi oameni şi locuri pe care nu le-ai mai văzut, poate prieteni vechi, colegi de şcoală, camarazi din trecut. Dimineaţa zilei este foarte dinamică, perioadă  în care se pot finaliza vechi proiecte şi idei noi. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate.

LEU   Te identifici prea mult cu ceea ce faci. Eşti prea pasionat, şi consumi prea multă energie pentru profitul altora. Nu te consuma pentru gloria şi banii altora, nu mai sunt socluri de statui! O zi perfectă ca să faci planuri de viitor şi să iei deciziile necesare. Pe total o zi activă, poate chiar prea activă, aşa că trebuie să eviţi graba şi nerăbdarea. Lucrările s-au aglomerat din nou, ai mult de munca şi niciun chef, aşa că nu exagera cu… munca!

FECIOARĂ   Ziua regăsirilor! Fie o persoană pe care nu ai văzut-o de mult timp, fie regăseşti un obiect care înseamnă ceva pentru tine, fie îţi aminteşti de o trăire, ceva care îţi încălzeşte sufletul! Conjunctura planetelor iţi prezice relatii cordiale şi armonioase cu semnele de aer şi apa şi mai puţin favorabile cu zodiile de foc şi pamant. Chiar nu merită să te consumi pentru cineva care este superficial şi neserios. Mai bine du-te la cumparaturi în supermarket sau la o cafea şi o prăjitură cu prietenele!

BALANŢĂ   Poţi simţi o dorinţă rudimentară să răspunzi la provocări, să faci scandal. Uneori nu mai poţi răbda şi astăzi este una dintre acele zile. Toată lumea este nervoasă şi cu capsa pusă! Dacă ai un prag de trecut, atunci astăzi poţi să ai succes, foloseşte-ţi imaginaţia. Noi idei par să se contureze. Totuşi, prietenii te ajută, familia te sprijină, totul pare bun şi avantajat de stele. Dacă nu vrei să ieşi în oraş, poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în familie, cu partenerul, cu vorbe multe la o cină veselă şi sănătoasă.

SCORPION    Astăzi poţi să fii mai lent decât de obicei, mai  visător şi mai puţin îndârjit. Ideile şi sugestiile tale pot fi bine primite. Ai dipoziţia psihică necesară pentru înţelegere şi cooperare. Astăzi poţi să prevalezi printr-o mai bună organizare, dar şi prin odihnă suficientă.  Vitaminele şi mişcarea, sportul, te pot ajuta, de asemenea. Începutul săptămânii pare să fie liniştit, chiar monoton. Poţi folosi această zi de luni ca să-ţi faci un bilanţ al lucrurilor pe care le ai de făcut. S-ar putea să ai nevoie de ajutor calificat!

SĂGETĂTOR   Eşti în plin proces de schimbare, de reaşezare a valorilor tale. Totul pare amestecat şi greu de rezolvat. Nu încerca să o iei pe scurtătură, să nu dai importanţă problemelor tale personale! Mercur, retrograd, în conjuncţie cu Soarele şi în cuadratură cu Pluton, pentru tine relativ bine aspectat, te ajută să-ţi focalizezi atenţia către o lista de prioritaţi şi să comunici decent fiecăruia ce are de făcut, ca să nu se mai intre în obişnuita criză de timp. Ca să rezolvi conflictul sentimental şi să aplanezi bârfele pe seama ta, trebuie să apelezi la un intermediar neutru, dar bine intenţionat.

CAPRICORN   Poţi să cazi de acord şi să închei o alianţă cu cineva, în probleme de muncă, de serviciu. Eşti pe drumul cel bun, trebuie să laşi comoditatea şi probabil că vei reuşi ce ţi-ai propus. Atenţie la o posibilă dispută în familie, la serviciu sau cu partenerul de viaţa. Dacă lucrurile se înfierbântă, poţi invoca o durere de măsele sau o întâlnire extrem de importantă şi rupe contactul, cum se zice in armată. Uneori te inşeli în privinţa oamenilor, pentru că iţi faci păreri preconcepute. şi, pentru Numele lui Dumnezeu, nu mai mânca toate prostiile în oraş!

VĂRSĂTOR   Simţi nevoia unui grad mai mare de libertate. Nu este vorba de bani, cum greşit crezi. Călugării tibetani, cei mai liberi oameni din lume, nu au niciun ban! Eliberează-te de prejudecăţi! Astăzi nu lua zvonurile drept certitudini. Ai răbdare! Hârtiile semnate astăzi vor fi mai târziu lovite rapid de nulitate, deci nu semna contracte de cablu, donatii pentru nu-ştiu-ce-chestie, convocatorul pentru şedinta de bloc, împrumuturi la bancă! Nu mai da sfaturi, mai ales la serviciu, daca nu ţi se cer şi nu mai vorbi atâta numai despre tine. O parte dintre prietenii tăi te gaseşte obositor si incepe să te ocoleasca! Deci, trebuie să te descurci singur!

PEŞTI   Astăzi spune ce ai de spus, nu mai ţine în tine frustrarea şi decepţia!  Într-o lume în care fiecare îşi vede numai de egoismul lui patetic, trebuie să-ţi anunţi sus şi tare interesele tale. Revino la datele de bază, lasă imaginaţia pe altă dată, sunt chestiuni serioase. La serviciu umblă zvonuri de reorganizare şi nu prea aveţi de lucru. Semn rău! O masă de prânz obişnuită, dar ceva mai insufleţită. Urmată de o după amiază monotonă în care te uiţi la televizor şi nu vezi nimic. Nimic notabil, nimic memorabil, nimic important. Cum să nu fii frustrat?
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
20:27 Marea Britanie, sub teroare. Primul suspect arestat. Bilanţul groazei - VIDEO și IMAGINI ȘOCANTE - UPDATE 18:59 ATACUL din MANCHESTER a fost anunțat cu PATRU ORE înainte de a fi comis. Cum și-au bătut joc TERORIȘTII de SECURITATEA BRITANICĂ 17:00 Încă un nume pe lista morților atentatului din Manchester. Cine este fetița de doar opt ani care și-a pierdut viața - FOTO în articol 12:42 REACȚII din toată lumea la ATACUL TERORIST din Manchester. Ce spun politcienii, artiștii, sportivii. Oasis, Take That și David Beckham se declară DEVASTAȚI 10:56 ISIS după atentatul din Manchester: „Mai avem. Omorâți-i pe toți și peste tot” 10:56 Nicki Minaj, Chris Brown, Taylor Swift şi Cher, printre vedetele care au reacţionat după explozia de la concertul Arianei Grande din Manchester 10:19 DE ULTIMĂ ORĂ. ALERTĂ TERORISTĂ în Londra 09:03 Atacurile TERORISTE care au lovit MAREA BRITANIE din 1998 până în 2017 08:44 Marea Britanie sub TEROARE. Theresa May și Jeremy Corbyn își SUSPENDĂ CAMPANIA ELECTORALĂ 08:30 „Tablou” ÎNGROZITOR al exploziei din Manchester - Panica imensă şi haos de nedescris: oamenii urlau, fugeau şi se împingeau. Mulţi copii singuri care plângeau. 08:27 Măsuri EXTRAORDINARE de SECURITATE la New York, după ATENTATUL de la Manchester 08:26 COBRA intră în acțiune! ÎNTRUNIRE de URGENȚĂ după evenimentele din MANCHESTER 07:53 Marea Britanie sub TEROARE. Cum poți AFLA, pe Facebook, dacă PRIETENII sau RUDELE sunt în siguranță după atentat 07:10 Marea Britanie sub TEROARE. MAE a înființat un TELEFON SPECIAL pentru posibilele VICTIME 06:53 Marea Britanie sub TEROARE. Manchester Arena, locul atentatului, a doua cea mai mare sală de concerte din Europa

Articole salvate