Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Voi ce aţi face, ce aţi spune?

Autor: | | 0 Comentarii | 2184 Vizualizari

Pe 29 decembrie s-au născut Pablo Casals, madame de Pompadour, Jon Voight, regina Elisabeta a României (Carmen Silva), Ovid Densuşianu, Sergiu Dan.

Nimic în "kalendar", anul nou al dacilor a fost acum o lună, iar în calendar Sfinţii Marcel şi Tadeu şi cei 14.000 de prunci ucişi din porunca lui Irod. Cercetătorii evrei spun că cifra pruncilor ucişi este mult exagerată. Probabil, lumea era puţină pe atunci, nu cred că, acum două mii de ani, existau în tot Orientul Apropiat 14.000 de prunci în acelaşi moment...

Mă pregăteam, dragi lupi, padawani şi hobbiţi să vă spun cât de importantă este muzica pentru mine. Câtă sănătate şi bucurie, viaţă şi sănătate aduce muzica bună, muzica pentru trei corpuri. Dar...

Întotdeauna, în viaţă este un "dar". M-a sunat pe Skype buna şi vechea mea prietenă din Elveţia. Sunt la vârsta destăinurilor, aşa că pot să spun că acum patruzecişicinci de ani am ales între ea şi prietena ei, soţia mea. Sau, mai curând, am fost ales! Cert este că Claudia, ca să nu ne mai vadă, a luat un soţ bogat şi cu 20 de ani mai în vârstă din Elveţia. Am fost la nunta ei.

Elveţianul cel bogat a făcut bine şi s-a lăsat înţepat de "la mouche noire", sau altă gânganie mortală, undeva, în Africa şi a plecat în raiul sau purgatoriul bogaţilor, pentru că, pentru un bogătan, era chiar OK. L-am cunoscut bine pe De Villiers, soţul Claudiei, era un tip cu care aveai ce să discuţi. După cum spunea, în glumă, familia lui era la fel de veche ca şi Elveţia, se trăgeau din mărul lui Wilhelm Tell!   

După moartea lui, notarul din Berna a deschis testamentul şi a făcut-o pe Claudia o femeie foarte bogată. Bernard De Villiers avea multe acţiuni la mari firme germane, la metroul parizian şi cel londonez, la căile ferate franceze şi poseda vaste proprietăţi.

De atunci Claudia şi cu fiica ei Laura încearcă cu disperare să cheltuiască averea. Le-a ajutat foarte mult un neica-nimeni, un calvin practicant, foarte ferm în convingerile religioase şi morală, dar care, vai, avea o boală metabolică care nu-i permitea să muncească. I-a căzut cu tronc Laurei şi i-a făcut repede doi copii.

La un moment dat calvinul nostru a căzut sub influenţa unor ruşi islamici. Care i-au făcut cunoştiinţă cu o rusoaică frumoasă, Nuşa, o văduvă. Dacă nu ştiţi, Elveţia este cumpărată bucată cu bucată de ruşi, islamici sau, nu!

Aşa că Peter, parcă aşa îl cheamă pe calvin, s-a proţăpit în faţa Laurei şi i-a spus că o iubeşte mult, dar la fel de mult o iubeşte şi pe Nuşa. După modelui islamic! Laura i-a arătat uşa, după modelul european.

După ce numitul Peter a trăit, a făcut studii şi şi-a cumpărat maşini scumpe cu banii Laurei. Mai mult de zece ani de zile. Nu a muncit nicio secundă, băiatul era bolnav!

Acum, pe monitor, îmi apare Claudia cu o figură lungă şi evident plânsă. Ce s-a mai întâmplat, întreb.

Ce să se întâmple, spune bogătaşa fără noroc, Peter a sunat-o pe Laura şi i-a spus că o iubeşte la fel de mult, dar că Nuşa nu are serviciu, el lucrează ca s-o întreţină şi că s-a gândit că Nuşa poate să fie o bună bonă pentru copiii lui, sigur, cu un salariu mare, zece mii de euroi, plătit de Laura! Claudia şi Laura mă întreabă ce să facă!

Vă spun drept, dragi lupi, padawani şi hobbiţi am luat multe hotărâri în viaţă. Unele extrem de importante. Pentru mine şi pentru cei pe care îi conduceam, la serviciu, sau acasă, pentru prieteni şi familie, pentru cine îmi cerea sfatul şi ajutorul.

De data asta am rămas cu gura închisă. Atâta... nici nu ştiu cum să-i zic, m-a blocat!

Voi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi ce aţi spune, ce aţi zice, ce să facă Laura şi Claudia? Ştiţi unde, la dom.profesor@gmail.com!

Mai mulţi dintre domniile voastre mi-au scris şi mă roagă să detailez puţin cadourile pe zodii, pe care le-am pomenit de Crăciun, ca un ghid interesant pentru darurile de Anul Nou.

Ascult şi mă supun, cum zicea jinnul din sticlă:

BERBEC  Obiecte dedicate, care îi poartă inscripţionat numele, specifice activităţii, obiecte, îmbrăcăminte din piele, mănuşi din piele, artă din fier, statuete, pocale, inel cu rubin, flori de culoare roşie, parfumuri din gama de piele, o sticlă de vodcă fină.

TAUR  Cosmetice de toate felurile, feminine sau masculine, după caz, obiecte de artă din aramă, o cutie de bomboane fondante, îmbrăcăminte din mătase, un lanţişor cu o cruciuliţă, accesorii pentru proprietăţi, pentru casă sau maşină, parfumuri din gama florală, o sticlă de vin scump roşu, poate chiar Shiraz No.5.

GEMENI  Cărţi, albume de artă, discuri de vinyl, tot felul de tehnologie de înregistrat sau reprodus vocea şi muzica, pulover de lână, neapărat de kashmir, parfumuri uşoare, diafane, flori de câmp, orchidee, o sticlă de gin, neapărat britanic.

RAC   Obiecte din argint, artă din argint, inele, bijuterii din argint. Argintul este metalul zodiei, aduce noroc şi nici nu este, încă, prea scump. Parfumuri din gama orientală, flori în ghiveci, bomboane sau ciocolată neapărat în staniolul argintiu, o sticlă de şampanie franţuzească.

LEU  Obiecte din aur, adică mici obiecte din aur, că nu suntem cu toţii bogaţi, cum ar trebui, de fapt. Portocale, cărţi istorice, romane fluviu, un aparat de luat tensiunea (ştiu leii de ce), cosmetice pe bază de miere, parfumuri din gama florală, flori galbene, aurii şi/sau o sticlă de Grand Marnier, adică lichior de portocale.

FECIOARA  Obiecte cu detalii evidente, lucrate foarte minuţios şi cu multă atenţie, parfumuri puternice, dar dulci, din gama orientală, bijuterii cu multe pietre (semipreţiose, desigur), cosmetice mai deosebite, cărţi vechi, flori de toate culorile, o sticlă de băutură scumpă, din plante – gen bitterul suedez.

BALANŢA  Cărţi, o memorie flash pentru computer, un obiect de anticariat – o ilustrată de la începutul secolului XX, o centură, o curea, cosmetice body, flori diverse, orhidee, sunt sute de varietăţi, o sticlă de vin alb, sec. 

SCORPION  O cutie de bomboane de ciocolată, lenjerie intimă, băuturi – toată gama, numai tari să fie, flori de seră, trandafiri roşii, cărţi sau DVD-uri de aventuri - cam acestea sunt lucrurile pe care doreşti să le primeşti, sau să le dăruieşti în noaptea de Anul Nou.

SĂGETĂTOR   Obiecte din lemn, cosmetice gama florală, articole sportive, mingi, darts, flori de culore violet, îmbrăcăminte din piele, băuturi combinate, gen cocktail, accesorii pentru maşină.

CAPRICORN  Obiecte din argint (care argint, conţine plumb şi cupru, plumb fiind metalul zodiei Capricornilor, într-un procent mai mare sau mai mic, depinde de cinstea vânzătorului şi de onoarea marcajului) îmbrăcăminte din lână naturală de calitate (strict interzis plasticul sub tote denumirile), inel cu onix, cărţi la modă, un ceas de mână, flori de culoarea cerului, o sticlă de cidru.

VĂRSĂTOR  Tehnologie, sub toate aspectele ei – cu cât este mai inventivă şi mai ciudată – cu atât mai bine, obiecte care păcălesc, cărţi surpriză, prăjituri cu multă frişcă, flori de seră de culori diferite, pastelate, dar în care predomină nuanţele de albastru, băuturi cât mai fanteziste şi mai exotice, de exemplu "Piña Colada".

PEŞTI   Pantofi, cizmuliţe, ugg cei urâţi, dar simpatici până la urmă şi comozi, tot ceea ce se poate încălţa, ciorapi de lână, flori în ghivece, ciocolată, brânzeturi fine şi scumpe, băuturi româneşti tari, ţuică, vinars.

- cam acestea sunt lucrurile pe care doreşti să le primeşti, sau să le dăruieşti, în noaptea de Anul Nou.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, lista de cadouri este opţională, să faci cadouri este o artă, trebuie să ghiceşti ce îşi doreşte respectiva sau respectivul, fără întrebări indiscrete.  Bun, pentru copii este mai simplu, îi pui să scrie o scrisoare către... Anul Nou, cu ceea ce vor să primească!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi v-am spus că am intrat în vârsta destăinurilor. Toată viaţa mi-am dorit să primesc cadou de sărbătorile de iarnă o maşină mare de pompieri, cu scară mobilă şi... nu-i aşa că rămânem mereu nişte copii... anormal dezvoltaţi?

Şi iată şi horoscopul pe zodii, calculat şi interpretat pentru coordonatele României, zodiac tropic, case egale, cheile papei Urban, după metoda astrologie creştine a cardinalului Pierre d'Ailly:

BERBEC    Nu ai chef de nimic. Explicabil! Consumul exagerat poate să-ţi dea dureri de cap, dar şi mizantropie! Poţi reface, convenabil, proviziile consumate în excesele alimentare de Crăciun.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Banii tai

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate