Horia Tecău a cucerit al șaptelea titlu din 2014

Horia Tecău a cucerit al șaptelea titlu din 2014

Jucătorul de tenis din România a pus mâna, ieri, și pe trofeul probei de dublu din cadrul Openului Chinei.

Horia Tecău (29 de ani) a dovedit și ieri că este unul dintre cei mai buni jucători de tenis la proba de dublu. Românul a cucerit trofeul de la Openul Chinei alături de partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer (33 de ani).

Colecție impresionantă de turnee câștigate

Perechea româno - batavă a dispus în ultimul act, după o confruntare aprigă, de cuplul Julien Benneteau (Franța) / Vasek Pospisil (Canada), în trei seturi, scor 6-7 (6), 7-5, 10-5.

Ne puteți urmări și pe Google News

Finala de la Beijing a durat o oră și 50 de minute, iar pentru performanța lor, Tecău și Rojer au încasat din partea organizatorilor un cec în valoare de 178.450 de dolari și 500 de puncte în clasamentul ATP. Pentru Horia, victoria la Openul Chinei nu este o premieră. Anul trecut, sportivul „tricolor” își adjudecase trofeul, concurând alături de bielorusul Max Mirnyi. Victoria din China reprezintă apogeul unui an fabulos avut de român și de olandez.

Cei doi au mai câștigat, în 2014, încă șase turnee Shenzhen, Washington, s-Hertogenbosch, Bucureşti, Casablanca şi Zagreb.

Aproape de calificarea la Turneul Campionilor

De asemenea, Tecău și Rojer au mai jucat și finala turneului de la Rotterdam. În acest moment, perechea Tecău / Roger se poziționează pe locul al cincilea în clasamentul ATP, la dublu, și are șanse de calificare la Turneul Campionilor, epilogul acestui sezon de tenis.

Tot ieri, în proba masculină de simplu, Novak Djokovici s-a impus lejer în finala jucată contra cehului Tomas Berdych. Sportivul sârb a închis confruntarea după două seturi adjudecate cu scorul de 6-0 și 6-2.