De ce amână Guvernul majorarea salariului minim

De ce amână Guvernul majorarea salariului minim

Guvernul tergiversează adoptarea hotărârii privind majorarea salariului minim brut pe țară la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018 din cauza calculelor referitoare la întocmirea proiectului de buget pe anul viitor.

Hotărârea Guvernului de majorare a salariului minim pe economie ar fi trebuit adoptată miercurea trecută, odată cu modificarea Codului Fiscal, însă proiectul a fost retras din şedinţa de Guvern pentru că trebuia discutat în Consiliul Economic şi Social (CES).

Conform notei de fundamentare, prin acest proiect de hotărâre a Guvernului se propune ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 1.900 lei lunar începând cu data de 1 ianuarie 2018, pentru un program complet de lucru de 166,666 ore în medie pe lună, ceea ce reprezintă o creştere de 31,03% faţă de luna decembrie 2017.

Întrebat când va majora Guvernul salariul minim pe economie la 1.900 de lei, premierul Mihai Tudose a spus vinerea trecută că Hotărârea de Guvern pe acest subiect va fi dată "odată cu proiectul de buget, care va fi gata în zece zile maxim”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Majorarea salariului minim este o promisiune a guvernării Tudose, menită să acopere trecerea contribuțiilor de la angajat la angajator de la 1 ianuarie 2018.