Editura Evenimentul si Capital

Generalul Ion Mihai Pacepa, în exclusivitate pentru EvZ: DUPĂ 25 DE ANI. Despre execuția lui Ceaușescu, Ion (ILICI) Iliescu, Virgil MĂGUREANU, România lui IOHANNIS și rămășițele comunismului

Ion Pacepa
Autor: | | 183 Comentarii | 34087 Vizualizari

Ion Mihai Pacepa (n. 28 octombrie 1928, București) a fost șef adjunct al Departamentului de Informații Externe a României (perioada comunistă) și consilier personal al lui Nicolae Ceaușescu. În anul 1978 el a cerut azil politic în Statele Unite, unde a lucrat pentru comunitatea de informații a SUA în diferite operațiuni împotriva fostului bloc sovietic. În România a fost condamnat la moarte în contumacie (1978). Guvernul american a descris activitatea lui Ion Mihai Pacepa ca "o importantă și unică contribuție adusă Statelor Unite", Ion Mihai Pacepa este cetățean american și acum trăiește în SUA.

Concluzia Raportului Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, patronat de Președintele României și publicat la 18 decembrie 2006, subliniază “rolul excepțional jucat în demascarea naturii criminale a regimului și a Securității" de generalul Pacepa. Potrivit acestui raport, el "a contribuit la degradarea dramatică a imaginii lui Ceaușescu". În 1999, Curtea Supremă de Justiție i-a anulat condamnarea la moarte, iar în 2004 i-a fost redat gradul de general.DUPĂ 25 DE ANI

de ION MIHAI PACEPA

La sfârșitul anului 1989 prima poliție politică creată de Kremlin în fostul imperiu sovietic a fost eradicată de pe suprafața pământului. De îndată ce zidul Berlinului a fost dărâmat, organul de securitate al fostei Republici Democrate Germane, Staatsicherheitsdienst ori STASI, a încercat să se salveze schimbându-și numele în AfNS (Amt für Naționale Sicherheit, sau Oficiul Securității Naționale) și pretinzând că este o nouă instituție. Din fericire, manevra nu i-a reușit.

În dimineața de 11 decembrie 1989, când STASI-știi din Berlinul de Est s-au prezentat la lucru, ei n-au mai putut intra în sediile unităților. Toate cele 18 clădiri cenușii de pe Normanen Strasse care constituiau sediul central al odiosului STASI aveau ușile încuiate și sigilate. Anunțuri lipite la toate intrările informau că STASI/AfNS a fost desființat și că sediile sale au fost luate sub control de către un "Staatliches Burgerkomitee" (Comitet Cetățenesc de Stat).

"Mă numesc Hans Joachim Gauck și sunt un pastor protestant," s-a auzit o voce de la una din ferestrele clădirii care purta denumirea "House #1" (Clădirea Nr. 1). În ea erau birourile lui Erich Mielke, seful STASI, și al lui Markus Wolf, șeful serviciului de spionaj, care fuseseră arestați cu doua zile înainte de către procurorul general al RDG. "Am vrut să studiez jurnalismul," a continuat Gauck, "dar STASI mi-a respins dosarul pentru că tatăl meu a fost arestat de NKVD și dus în Siberia când eu aveam zece ani. Până la urmă am absolvit teologia. Nu sunt religios, dar dorința de a crede în ceva a devenit din ce în ce mai importantă pentru mine în toți anii grei pe care i-am trăit până azi, când comitetul nostru cetățenesc m-a însărcinat să iau sub control sediile centrale ale STASI".

Dosare ale STASI, transportate în România

Era o dimineață rece în Berlin, dar când pastorul Hans Gauck și-a terminat discursul cele câteva mii de ofițeri ai STASI care îl ascultau arătau mult mai plouați decât fețele lor ude de lapoviță: peste noapte, acuzații deveniseră acuzatori. 

În acele memorabile zile de decembrie 1989 am sperat să văd curând aceeași scenă repetată în București. Din nefericire, speranța mea nu s-a realizat. La începutul lui 1990 Erich Mielke și Markus Wolf au făcut declarații scrise în care au arătat că, în timp ce zidul Berlinul era dărâmat de populația revoltată, ofițerii STASI distrugeau zi și noapte dosarele cele mai secrete ale STASI, ca de exemplu cele care atestau implicarea ei în terorismul internațional.

Potrivit acelorași declarații, câteva mii de dosare "extrem de delicate" ale STASI au fost "salvate," fiind transportate în România cu avioane puse la dispoziție de Securitate pe baza unei înțelegeri secrete dintre Honecker și Ceaușescu.

Din fericire, marea majoritate a dosarelor STASI au fost salvate de pastorul Hans Joachim Gauck. La 3 octombrie 1991, când cele două Germanii s-au unificat, Cancelarul Helmuth Kohl   l-a numit pe Gauck custode general al tuturor archivelor STASI.

In 2012, pastorul Gauck a devenit Președintele Germaniei. Doi ani mai târziu, românii au instalat la cârma țării pe propriul lor Gauck: președintele Klaus Johannis. Acum am, în sfârșit, convingerea că România va urma exemplul Germaniei, și va deratiza țara de vechea infestație sovieto-securistă, care continuă să-i altereze viitorul.

Avalanșa care a măturat  tirania lui Saddam

România în care m-am născut a fost un epicentru al democrației și culturii Europene - Bucureștiul era supranumit Le Petit Paris. Gheorghe Șincai, care a înființat peste 300 de școli în limba română, ocupă un loc de cinste în panteonul iluminiștilor europeni, alături de Voltaire, Diderot și Herder. Nicolae Bălcescu, sufletul Revoluției din 1948, s-a format la școala Revoluției Franceze. Iar George Enescu, Constantin Brâncuși și Traian Vuia, care au devenit titani ai muzicii, artei și respectiv știintei europene, s-au născut și format în România.

În 1945, această România a fost însă cotropită de un gigant feudal care a transformat-o într-o samoderzhaviye, tradiționalul totalitarism rusesc în care un dictator conduce țara cu ajutorul poliției sale politice.

"Generali ai Gărzii Republicane a Iraqului, urmați-mi exemplu: Întoarceti armele impotriva tiranului," suna apelul pe care l-am lansat foștilor mei colegi din Iraq la 22 martie 2003, trei zile după ce Statele Unite au declanșat războiul împotriva tiraniei lui Saddam Hussein. "Faceți ce am făcut. Abandonați tiranul. Expuneți crimele sale împotriva umanității, așa cum eu am expus crimele comise de Ceaușescu. Capturați tiranul, asa cum confrații mei români l-au capturat pe Ceaușescu în decembrie 1989, când a încercat să scape valului revoluționar. Saddam Hussein trebuie să plăteasca pentru crimele comise tot asa cum a plătit Ceaușescu - cu viața lui."

Apelul meu a fost doar una din picăturile de apă ce s-au transformat în avalanșa care a măturat tirania lui Saddam Hussein, tot așa cum "Orizonturi Roșii"  a fost una din picăturile de apă acumulate în torentul care a spălat plaiurile României de ereziile Ceaușismului.

Ultimele baricade ridicate de comuniști

România de azi este o democrație modernă, cu servicii de informații și contrainformații de tip occidental, combatibile apartenenței țării în NATO și Uniunea Europeană. O nouă generație de intelectuali români se străduiește acum să dărâme ultimele baricade ridicate de comuniști între România și restul lumii, precum și între români, și să dea țării o noua identitate națională.

În aceasta nouă Românie, oameni ca Ion Ilici Iliescu și Virgil Măgureanu, eroii principali ai cărții "Mostenirea Kremlimnului", arată normali numai în comparație cu Ceaușescu și alți dinozauri comuniști. E bine însă să-i cunoaștem.

Faimosul umanist american George Santayana, care și-a dedicat viața studierii rolului omului în societate, a conchis: “Cei care nu își amintesc trecutul sunt condamnați să îl repete.”

Lt. Gen (r) Ion Mihai Pacepa

„Moștenirea Kremlinului”

NOTA REDACȚIEI

Am decis să publicăm extrase din Mostenirea Kremlinului, o carte istorică, (imediat după rezolvarea problemelor de copyright, cartea fiind publicată recent la editura Humanitas) împreună cu două documente istorice. Unul din ele îl puteți citiți aici

Primul este scrisoarea adresată autorului de conducerea CIA, care atestă că Generalul Ion Mihai Pacepa a "adus o contribuție unică Statelor Unite."

Al doilea document, semnat de Președintele Executiv al IICCMER în 2013, recunoaste "rolul major" avut de generalul Pacepa în "demascarea caracterului criminal al dictaturii comuniste în România," și il invită sa ajute efortul IICCMER menit să delimiteze "tentațivele mascate de reabilitare a dictaturii ceaușiste de către pseudo-istorici."  CITIȚI AICI DOCUMENTUL INTEGRAL

Mostenirea Kremlinului, publicată initial în 1993, a contribuit la schimbarea istoriei României deși, paradoxal, a ajuns în mâinile cititorilor români abia în 2013. Într-un interviu pentru magazinul francez "Politique Internationale" din septembrie 1988, Ion Mihai Pacepa a spus că există posibilitatea ca sovieticii să "organizeze o lovitură de stat în România ca să-și aducă omul lor la putere. Ion Ilici Iliescu [al cărui tată fusese atât de devotat lui Vladimir Ilici Lenin încât a dat propriului copil prenumele lui] este favoritul Moscovei."

Previziunea generalului s-a dovedit corectă, și în februarie 1992 el a trimis în România manuscrisul cărtii "Mostenirea Kremlinului", în care a descris planul sovietic “DNESTR” pentru înlocuirea lui Ceaușescu cu Iliescu—care în 1988 publicase în România Literară un articol intitulat “Restructurare” (termenul românesc pentru perestroika). Manuscrisul documenta și faptul că toate tările socialiste au avut un plan soviertic Dnestr, și prezenta detalii inedite ale planului Germaniei de Est, care semăna ca două picături cu DNESTR. Până și pretextul pentru a solicita interventia militară sovietică în caz de nereușită era identic. (În 1966,  cancelarul German Helmuth Kohl a prezentat alte detalii ale planului în cartea sa Vreau Unitatea Germaniei). 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate